11 oameni au făcut niște descoperiri impresionante – însuși Einstein i-ar invidia! 

Pentru a face o descoperire, nu e necesar să zburați pe o insulă ”necunoscută”, la Polul Nord sau să citiți enciclopedii ore în șir. Puteți întreba oamenii din jur ce lucruri interesante și mai puțin obișnuite cunosc. Credeți-ne, ceea ce vi se pare obișnuit poate fi o surpriză pentru altcineva sau invers.

Noi suntem siguri că există mii de lucruri pe lume despre care nimeni nu cunoaște. Punem pariu că veți spune ”Waow!” după ce veți urmări articolul nostru.

1. Știați că algele nori pentru sushi sau rulouri trebuie prăjite? 

”Astăzi facem nori de casă: uitați-vă cum s-a schimbat culoarea după ce le-am ținut la plită timp de 10 secunde.”

2. Varza chinezească cu puncte negre poate fi consumată. 

Cineva aruncă varza chinezească cu puncte negre, cineva nu. Dar trebuie doar să vă bucurați de gustul ei. Motivele exacte pentru care leguma este acoperită cu astfel de puncte nu sunt încă cunoscute, dar cercetătorii spun că, la sigur o puteți mânca. Apropo, dacă varza este păstrată la rece și apoi dată la cald, acest lucru poate provoca apariția noilor puncte.

3. Forma chips-urilor Pringles a fost elaborată de ingineri profesioniști.  

Inginerii chips-urilor au folosit computere performante pentru a le proiecta și au luat ca formă de bază, una asemănătoare șeii. Ei au calculat cea mai potrivită aerodinamică pentru chips-uri, ca să nu se sfărâme în timpul aranjării și ambalării.

4. Avocado nu este nici fruct nici legumă. 

Persea Americană are un singur sâmbure. Apropo, în SUA, avocado, conform reglementărilor, nu are voie sa atingă pământul dacă urmează să fie comercializat pentru consumul uman.

5. În coaja nucii de cocos se poate prepara mâncare.  

A fost o surpriză pentru internauți faptul că fata face mâncare în coaja de nucă de cocos. A făcut idli – prăjituri indiene, gătite pe aburi.

6. Nu toți stupii de albine sălbatice sunt precum ne-am imaginat. 

Stupul de albine în sălbăticie nu are, de obicei, o formă cilindrică, ci mai degrabă e formată în așa numite polițe.

7. În magazine se vând cuiburi de păsări comestibile. 

Cuibul de pasăre comestibil este benefic pentru piele: se spune că ajută la creșterea nivelului de colagen din piele și ne ajută să arătăm mult mai tineri. De ce să nu încercăm?

Da, cuiburile de păsări sunt apreciate în cultura chineză pentru raritatea, conținutul ridicat de nutrienți și gustul bogat. Acesta este unul dintre cele mai scumpe produse de origine animală: prețul poate ajunge la 6,6 mii dolari per kilogram.

8. Ramele lipite pe parbriz sunt de fapt o antenă. 

9. Elefanții sunt niște înotători minunați. Își folosesc trompa pentru a respira sub apă. 

Am aflat că elefanții pot înota distanțe uriașe: până la 6 ore și până la 48 km. Sunt înotători atât de buni încât, dacă obosesc în apă, se pot odihni fără să se înece. De asemenea, se pot scufunda folosind trompa pentru a respira.

10. George Clooney a înmânat unei fete un porc. 

George Clooney a cumpărat un porc vietnamez, numit Max, în dar prietenei sale, actriței Kelly Preston. Când relația lor s-a încheiat, Clooney a îngrijit de porc încă 18 ani, până în 2006. Actorul a spus în glumă că a avut cea mai lungă relație cu Max dintre toate.

11. Pompierii din Notre Dame știau ce să salveze mai întâi. 

După cum s-a dovedit, la stingerea incendiului în Notre Dame, pompierii știau ce opere de artă trebuiau salvate și în ce ordine. Au urmat protocolul conceput pentru această nenorocire.

Care din descoperirile de mai sus v-a impresionat? Așteptăm comentariile cu drag.