11 motive, ce explică de ce femeilor cu darul empatiei le este atât de greu să-și găsească bărbatul potrivit.

Mulți oameni nici nu își pot imagina cum e să fii într-o relație cu o persoană empatică. Aceasta este un adevărat mister.

Un om empatic face viața altor persoane mai specială, oferindu-i mai mult sens. Fără îndoială, este un adevărat cadou al sorții să fii într-o relație cu o femeie empatică. Însă, nu toți bărbații sunt gata să aprecieze la justul nivel această calitate. Unor bărbați le este foarte greu să păstreze armonia într-o astfel de relație.

De ce? Femeile ce au capacitate de a simți compasiune și empatie pentru ceilalți sunt foarte sincere, uneori poate prea directe. Ele nu se joacă cu simțurile altor oameni, nu ocolesc unele subiecte și nu spun minciuni. Nu încercați să mințiți o astfel de persoană.

Femeilor empatice le este foarte greu să-și găsească partenerul potrivit. Iată de ce: 

1. Ele știu ce își doresc și percep oamenii exact așa cum sunt ei cu adevărat. 

O astfel de femeie nu este interesată într-o aventură pentru o singură noapte. Ea își dorește o relație puternică și stabilă, ce are la bază dragoste și încredere. Dacă ea înțelege că persoana nu este gata pentru o relație serioasă, ea va înceta comunicarea cu aceasta.

2. Ele au nevoie de un bărbat de încredere. 

Un bărbat nehotărât nu are nici o șansă să cucerească o femeie empatică. Mai mult decât tot aceste femei apreciază siguranța. Ele au nevoie de un partener cu aceleași calități. O femeie empatică va pierde imediat interesul față de un bărbat ce anulează întâlnirea, întârzie sau nu răspunde la telefon.

3. O femeie empatică este o fire deosebită. 

O astfel de persoană poate stabili o relație puternică cu lumea înconjurătoare, la nivel spiritual. Ea nu este interesată de lucruri simple și banale. Este o personalitate ce se deosebește printr-un caracter puternic și un simț emoțional foarte profund. Aceste calități adesea atrag atenția celor din jur. Unor oameni le poate fi foarte greu să se afle în preajma unei femei empatice.

4. Ele au nevoie de libertate. 

Nimănui nu-i este pe plac să simtă asemenea unei păsări într-o colivie. Femeile empatice urăsc acest sentiment. Dacă partenerul va încerca să obțină controlul absolut asupra vieții ei sau să o limiteze în unele acțiuni, femeia va pune capăt relației.

5. Ele sunt foarte sincere. 

Nu așteptați că o fire empatică va spune minciuni sau va exagera unele lucruri. Persoanele empatice sunt cele mai sincere și deschise. Veți auzi de la ele doar adevărul, chiar dacă acesta nu vă este pe plac. Aceasta este cauza principală de ce unii oameni evită comunicarea cu femeile empatice. Ei pur și simplu nu doresc să asculte adevărul, care uneori poate fi foarte neplăcut.

6. Deseori ele nu sunt înțelese corect. 

Unor oameni le este greu să-și imagineze o relație cu o persoană empatică. O femeie empatică este un adevărat mister. În comparație cu alte femei, pe ea va fi mult mai greu să o înțelegeți. De aceea, unii bărbați ce sunt într-o relație cu o femeie empatică, adesea cred că aceasta ascunde ceva.

7. Ele nu sunt interesate în aventuri de scurtă durată.

Deviza vieții unei femei empatice este – totul sau nimic! Ei nu îi sunt pe plac aventurile de scurtă durată și întâlnirile fără sens. Ea preferă să aștepte cu răbdare bărbatul potrivit, ce va fi interesat într-o relație serioasă.

8. Relația trebuie să aducă o satisfacție emoțională. 

Pentru o femeie empatică legătura emoțională cu partenerul este mult mai importantă decât cea fizică. Doar o astfel de relație o va face pe această femeie cu adevărat fericită.

9. Ele iau totul foarte aproape de inimă. 

O femeie empatică se poate întrista rău, chiar și din cauza unui fleac. Totul din cauza că reacționează prea emotiv la unele lucruri. Însă, nu are obiceiul să țină pică. Nu poate trăi cu ură și dezgust în suflet. Dacă cel ce a supărat-o își va cere sincer iertare, aceasta nu va sta pe gânduri și-l va ierta. Totuși nu mulți sunt capabili să-și recunoască greșelile.

10. Ele adresează multe întrebări. 

Femeile empatice preferă transparența în tot. De aceea, adesea ele adresează foarte multe întrebări. Pentru ele este important să știe dacă au înțeles corect pe ceilalți. Multor oameni nu le place când sunt supuși unui astfel de interogatoriu. Mai ales, celor ce ascund ceva sau inventează minciuni.

11. Ele iubesc din inimă, cu tot sufletul. 

Nimeni nu poate iubi pe cineva la fel de sincer, precum o femeie cu darul empatiei. Ea iubește din toată inima și se dedică complet unei relații. Evident, așteaptă aceeași dedicare de la partener. Din păcate, puțini oameni sunt capabili să întrețină o relație atât de sinceră și emoțională.

Să fii iubit de o femeie empatică este cel mai frumos lucru pe care îl poate avea în viață un bărbat. Alături de ea, un bărbat poate afla cu înseamnă adevărata dragoste și sincera fidelitate.

Din păcate, mulți bărbați, mai ales la etapa inițială, nu sunt gata pentru o relație cu femeia ce deține darul empatiei. Ei înțeleg prea târziu ce cadou au primit de la soartă.