11 metode simple care vă vor ajuta să aveți o locuință stilată și confortabilă fără a cumpăra vreun obiect

Fiecare persoană simte uneori nevoia de a schimba câte ceva în cuibul său. Dar zgomotul și praful, alegerea materialelor de construcție și prețurile înalte ne fac să renunțăm la acest gând. Din fericire designerii cunosc diferite metode care ne ajută să schimbăm exteriorul locuinței noastre fără prea mult efort.

1. Ascundeți cablurile.

Cablurile, pe lângă faptul dă dau senzație de dezordine, sunt și periculoase pentru copii și animalele de companie. Pe lângă aceasta se acumulează și mult praf în jurul acestora.

Există mai multe metode de a ascunde firele. Puteți pune prelungitoarele într-o cutie decorativă ori să le ascundeți în spatele mobilierului utilizând bandă dublă sau cârlige pentru haine ori să le fixați pe mobilier sau plinte cu un capsator de construcție.

2. Ascundeți obiectele de pe rafturile deschise.

Spațiile deschise ajută la extinderea spațiului. Dar au și un dezavantaj: este dificil să mențineți ordinea deoarece se adună suveniruri de călătorie, creații ale copiilor, chei, căști, fire cu ace și multe alte lucruri.

În primul rând ar fi bine să faceți ordine pe rafturile care se află la nivelul ochilor și să păstrați obiectele în cutii frumoase sau în organizatoare. Depozitați lucruri voluminoase și grele pe rafturile inferioare și lăsați cărțile și obiectele plăcute la nivelul ochilor.

3. Folosiți regula celor trei.

După ce ascundeți toate obiectele inutile de pe rafturi, este timpul să vă gândiți la decor. Folosiți regula celor trei: pe fiecare suprafață trebuie să fie de trei elemente. Alegeți lucruri care au ceva în comun: tematică, material, culoare, formă, stil etc. Nu este nevoie să puneți lucrurile aproape unul de celălalt sau la distanță mare. Lăsați doar puțin spațiu între ele.

4. Aranjați lucrurile într-un triunghi.

Acesta este o altă idee minunată de a aranja lucrurile pe rafturi. Se folosește de obicei în fotografie, dar arată bine și în interior. Desenați un triunghi în minte și plasați obiecte pe vârfurile sale imaginare. Triunghiurile nu trebuie să fie echilaterale, dreptunghiulare sau de aceeași dimensiune.

5. Rearanjați cărțile.

Aranjarea pe verticală a cărților a devenit o tendință clasică. Dar putem încerca și alte tipuri, precum aranjarea pe orizontală și pe verticală sau după culoare. Din unele cărți puteți face un suport pentru flori sau o lampă. Copertele frumoase pot fi puse în rame foto ori să faceți jardiniere pentru suculente.

6. Faceți un mood board.

Mood board înseamnă tabla stării de spirit. O puteți face singuri utilizând hârtie, reviste vechi, desene, bilete de la cinema sau muzee, fotografii. Vă puteți baza pe o anumită idee, o singură culoare, stare de spirit sau amintiri plăcute. Mood board poate servi nu numai ca decor interior, ci și ca sursă de inspirație și motivator pentru atingerea anumitor obiective.

7. Agățați ghirlande.

Cine a spus că ghirlandele sunt necesare doar pentru Anul Nou? Acestea vor deveni o sursă suplimentară de lumină și vor face camera mai confortabilă. Agățați ghirlande pe perete sau lângă masa de lucru, folosiți fire lungi strălucitoare pentru a încadra oglinda sau ușa de la intrare.

8. Folosiți stratificarea.

Această tendință a apărut în designul interior din lumea modei. Pentru a reîmprospăta interiorul unei camere așezați mai multe covoare diferite unul lângă altul. Utilizați mai multe straturi pe pat. Puneți o pătură mică îngustă sau o bucată de stolă deasupra unei cuverturi obișnuite lângă piciorul patului și adăugați câteva perne. Iar câteva fețe de masă și șervețele vor decora cu succes o masă festivă.

9. Așterneți o pătură.

Textilele pot transforma orice încăper. Nu este necesar să cumpărăm perdele și fețe de perne, folosim ceea ce avem. Așterneți o pătură subțire peste speteaza unui scaun sau pe canapea. Dacă nu aveți pături, le puteți înlocui cu un fular, șal sau poncho.

10. Amenajați pervazurile.

Transformați pervazul într-un raft de cărți. Legați cărțile cu o panglică frumoasă sau cu sfoară. Creați decorațiuni tematice pentru sărbători: lumânări, obiecte drăguțe și ghirlande.

11. Folosiți materiale naturale.

Veți găsi lucrurile necesare pentru decorul camerei în timpul unei plimbări prin parc: flori uscate, frunze, flori, ramuri, conuri, bețe, mușchi etc. Din ramurile subțiri puteți face o coroniță decorativă. Frunzele sau florile uscate sunt excelente pentru ierbare.