11 mesaje pe care membrii familiilor regale le transmit cu ajutorul vestimentației și accesoriilor

La fel ca toate persoanele publice, reprezentanții familiilor regale trebuie să respecte un cod vestimentar strict. De aceea, în unele cazuri, își exprimă poziția într-un mod voalat, cu ajutorul și accesoriilor.

Nu încetăm să admirăm ingeniozitatea duceselor și a prințeselor și am fost surprinși să descoperim semnificațiile ascunse pe care au reușit să le transmită cu ținutele lor.

Rochia roz a Dianei.

În anul 2018 Meghan Markle și soțul ei au însoțit-o pe regină la premiile anuale Queens Young Leaders. Costumul roz pal Prada, în care a apărut ducesa de Sussex, le-a amintit tuturor de ținuta similară a Lady Dee, rozul fiind una dintre culorile sale preferate. Mulți au considerat că în acest fel Megan și-a demonstrat respectul față de soacra sa.

Omagiu modei englezești.

Influența lui Kate Middleton asupra industriei modei este foarte mare. Indiferent de ținuta pe care o poartă, acesta se vinde în câteva minute. Știind foarte bine acest lucru, soția prințului William preferă adesea mărcile britanice, inclusiv cele noi, susținând astfel moda locală.

Așadar, alegerea rochiei pentru seara de gală a National Portrait Gallery din 2017 nu a fost întâmplătoare. Middleton a strălucit într-o ținută creată din piesele unor branduri britanice. Ducesa a purtat o rochie din dantelă de la Temperly London, pe care a completat-o ​​cu cercei Kiki McDonough și un clutch Wilbur & Gussie. Experții au considerat ieșirea lui Katherine un semn de respect pentru industria modei englezești.

Mommy clutch.

Fosta soție a prințului Andrew acordă o atenție deosebită detaliilor. În anul 2018 ducesa de York a adăugat un detaliu foarte emoționant ținutei strălucitoare pentru nunta fiicei sale mai mici, prințesa Eugenie. Ferguson a ales o geantă de mână Manolo Blahnik, pe care mama ei, Susan Barrantes, a ales-o pentru nunta lui Andrew și Sarah.

Ținuta de logodnă.

În ziua logodnei sale Kate Middleton a apărut în fața reporterilor într-o rochie modestă de la marca britanică Issa. Deși membrii care regale purtau toalete personalizate de la designeri de renume în această zi specială, Kate a marcat începutul unei noi ere moderne în viața familiei regale în felul ei și și-a consolidat reputația de „ambasadoare a modei britanice”.

Culoarea albastră pentru susținerea medicilor. 

În anul 2020, în timpul unei vizite, Katherine a apărut în public într-o rochie albastră de mătase de la Beulah Londra, exprimându-și solidaritatea față de lucrătorii din această sferă.

Geantă de mână cu mesaj ascuns.

În anul 2018 prințesa Beatrice a apărut la cursele Royal Ascot într-o rochie elegantă de nuanța laptelui, pe care a completat-o ​​cu o geantă de mână cu inscripția elocventă „Be Cool Be Nice”. Astfel, Beatrice și-a exprimat încă o dată îngrijorarea cu privire la problema agresiunii. La urma urmei, această frază nu este altceva decât deviza campaniei de combatere a agresiunii adolescenților.

Înainte de aceasta, într-un interviu, prințesa a recunoscut că în copilărie s-a confruntat adesea cu critici.

Levănțica – un simbol al liniștii sufletești.

Kate Middleton a purtat o rochie elegantă de la Emilia Wickstead, a cărei culori este asociată cu liniștea și armonia.

Albul este culoarea protestului.

În 2018 ducesa de Sussex a susținut un discurs emoționant la Universitatea din Pacificul de Sud despre importanța educației femeilor în țările în curs de dezvoltare. În ziua următoare a vizitat Tonga, apărând la o cină cu regele și regina într-o ținută albă ca zăpada. Mulți au considerat că alegerea rochiei nu este întâmplătoare deoarece, pe lângă faptul că albul simbolizează puritatea și inocența, mai este și un simbol al protestelor feminine.

Albăstreaua este un simbol al Germaniei.

Atunci când merg într-o vizită oficială membrii familiei regale încearcă să aducă un omagiu gazdei nu numai prin comportamentul lor, ci și cu ajutorul ținutelor. În prima zi a unei vizite în Germania întreaga familie a apărut în haine de diferite nuanțe de albastru, care este în mod tradițional asociat cu Prusia.

Roșu și alb – culorile drapelului polonez.

Ducii și-au demonstrat respectul și în timpul vizitei din Polonia. Cu această ocazie Kate a ales o ținută albă Alexander McQueen pe care a completat-o cu un clutch roșu. William a purtat o cravată roșie. Deoarece aceste culori sunt principalele simboluri ale Poloniei, putem presupune că această alegere nu a fost întâmplătoare.

„Floare înflorită”.

Rochia de mireasă a lui Kate Middleton a fost proiectată de casa de modă Alexander McQueen. Conform ideii designerului Sarah Burton, fusta rochiei trebuia să semene cu o floare înflorită, care simbolizează intrarea miresei într-o nouă etapă a vieții și deschiderea sa către viitoarele schimbări. Acest efect a fost obținut cu ajutorul mai multor straturi din cel mai fin tul de mătase, care i-am impresionat pe toți atunci când domnișoara de onoare Pippa Middleton a ridicat trena surorii sale.