11 lucruri pseudo-stilate pe care multe persoane preferă să le poarte deși nu sunt practice

„Frumusețea necesită sacrificiu”. De multe ori, în încercarea de a arăta bine, oamenii aleg să poarte lucruri care în viața de zi cu zi nu arată la fel de bine ca pe podium sau în vitrine. Pe lângă aceasta pot fi incomode.

Am cerut sfaturile stiliștilor cu privire la articolele vestimentare care pot fi aruncate fără milă sau înlocuite cu versiuni mai stilate și mai practice.

Geaca lungă de puf.

Nu este prea comod să te miști într-o haină lungă și îngustă. În plus aceste modele simplifică imaginea și adaugă volum siluetei.

Pentru un look stilat acordați atenție gecilor de puf mai scurte, până la genunchi și chiar mai sus care sunt mult mai comode. Ș

Fusta mulată de piele.

Fusta mulată de piele poate arăta bine, dar este foarte incomodă. Dar o puteți înlocui cu un model mai larg care tocmai este la modă.

Slider.

Cu alte cuvinte șlapi cu design modernizat. Dar, din păcate, aceștia nu se combină aproape cu nimic și arată destul de ciudat, semănând mai mult cu papucii de casă.

Mâneci evazate.

Pe covorul roșu aceste mâneci arată destul de bine, dar în viața de zi cu zi nu prea deoarece sunt foarte incomode, va fi aproape imposibil să vă spălați pe mâini fără a le uda sau vor nimeri în mâncare. În plus croiala evazată nu arată întotdeauna bine.

Geaca scurtă și îngustă.

O astfel de haină din piele de oaie este nepractică pentru sezonul rece. Modelele strâmte nu sunt foarte comode și nici călduroase. Potrivit stiliștilor, dacă alegeți o haină din piele de oaie deasupra genunchiului, atunci aceasta ar trebui să aibă o croială liberă. Un model drept cu lungimea mai jos de genunchi arată, de asemenea, foarte bine.

Sweetshot cu umăr dezgolit. 

Această tendință a apărut la mijlocul anilor 2010 și a fost reînviată în 2022. Însă stiliștii nu prea apreciază acest articol vestimentar, mai ales că inițial a fost conceput ca îmbrăcăminte pentru sport. Este greu de spus cât de comod și de călduros este.

De aceea merită să acordați preferință hanoracelor tradiționale. Dacă doriți un model mai neobișnuit, puteți opta pentru unul scurt, dar cu umerii acoperiți. Poate fi purtat singur sau peste alte haine precum tricouri sau rochii.

Blana cu dungi pronunțate.

Acest model care se mai numește și „omidă” a fost cândva la modă. Acum, potrivit stiliștilor, nu mai este în tendințe, mai ales că din cauza liniilor orizontale silueta pare mai voluminoasă decât este de fapt. În plus modelele ca în această imagine nu sunt călduroase.

Experții recomandă haine largi de blană ecologică, comode și călduroase.

Bluza cu nasturi.

Acest articol vestimentar este perfect pentru birou. Dar în viața de zi cu zi nu este prea comod mai ales în cazul femeilor care au bustul mare.

Stiliștii ne recomandă să purtăm bluze drapate in afara biroului deoarece arată bine și sunt mai comode.

Adidași masivi în culori vii.

Sunt masivi și au talpă groasă. Dacă au culori aprinse, nu arată prea bine.

Încălțăminte de iarnă cu tocuri înalte.

Acest tip de toc este la modă din anul 2020. Deși pare mult mai comod și mai stabil față de cel subțire, este destul de riscant de-l purtat în sezonul de iarnă. Pe lângă aceasta picioarele îngheață din cauza presiunii excesive asupra degetelor. De aceea este mult mai sigur să optați pentru încălțăminte cu toc mic, de maxim 5 centimetri .

Rochie fără mâneci și fără bretele.

Nu este un secret pentru nimeni că această rochie alunecă constant. Pentru a evita situațiile jenante femeile sunt nevoite să o ridice constant, în timp ce altele chiar se plâng că trebuie să se aplece și să se miște cu mai multă atenție pentru ca rochia să nu alunece.

Puteți purta o cămașă sau o helancă sub astfel de rochii, dar acest stil nu este potrivit pentru fiecare eveniment. De aceea ar fi bine să optați pentru alte modele.