11 lucruri în bucătărie, care sunt incompatibile cu conceptul de ”confort”!

Pe timpuri, bucătăria era un spațiu utilitar separat de restul spațiului casei. Aici se prepara numai mâncare, iar pentru a lua micul dejun, prânzul sau cina era destinată sufrageria sau o altă cameră. Acum totul este diferit: în bucătărie pregătim feluri de mâncare pe care le servim cu plăcere, comunicăm cu familia, primim oaspeți și chiar lucrăm. Acum, bucătăria este cea mai importantă cameră a casei sau a apartamentului, iar amenajarea acesteia e un subiect ce merită tratat cu atenție.

Noi ne-am săturat să urmărim interioarele altor persoane și am decis să amenajăm frumos apartamentele noastre. Deci, pentru aceasta trebuia doar să aruncăm măruntaiele răspândite prin apartament, ce ocupă spațiul liber și ne pun capăt viselor pentru o viață confortabilă alături de familia dragă.

1. Stocuri de produse într-un loc vizibil. 

Este foarte comod atunci când nu trebuie să mergeți la subsol după cartofi și ceapă, dar nici păstrarea lor în plase sau pungi în mijlocul bucătăriei nu este o idee bună. Deci, rezultă că iar ocupăm spațiul liber al bucătăriei și riscăm să rămânem fără provizii. Deoarece cartofii, la temperatura camerei și expunerea la lumina directă a soarelui, se deteriorează mai repede și pierd o parte din nutrienți. Este mai bine să păstrați alimentele la cămară sau cel puțin să le luați din locul vizibil.

2. Fereastră cu sau fără perdele. 

Perdelele potrivite înfrumusețează orice cameră, iar bucătăria nu este o excepție. Doar că, un lucru e important – perdelele lungi din țesătură nu se vor potrivi aici. Ele vor absorbi mirosurile, se vor murdări și își vor pierde aspectul prezentabil. Este mai bine să le lăsați pentru decorarea zonei de luat masa, dar la bucătărie jaluzelele romane vor fi cea mai bună soluție. Arată bine, sunt ușor de curățat și nu seamănă cu cele de la birou, precum jaluzelele obișnuite. Dar e mai bine să refuzați modelele din bumbac, in, mătase, deoarece nu tolerează bine umezeala, se estompează și se micșorează.

3. Grădină pe pervazul bucătăriei. 

Mulți oameni cultivă ceapă, mărar și alte verdețuri pe fereastra bucătăriei. Nu este nimic rău în asta, dar adesea răsadurile sunt păstrate în cupe de plastic, găleți pentru smântână și recipiente vechi, care nu decorează deloc interiorul. De ce să nu alegeți recipiente mai frumoase pentru plantele dvs? Apropo, ceapa poate fi plantată într-un ghiveci decent cu sol sau într-un rezervor decorativ cu apă și pietricele.

4. Diverse tocătoare de bucătărie. 

În bucătărie ar trebui să aveți 2 tocătoare – unul pentru carne și altul pentru legume. Se recomandă înlocuirea acestora imediat după apariția deteriorărilor vizibile. Acest lucru nu este doar din punct de vedere igienic, ci și estetic, deoarece tocătorul de bucătărie cu așchii și crăpături arată urât. Dar, iată un tocătorul de lemn de înaltă calitate e mult mai util. Acesta nu strica cuțitele precum cele de sticla sau metal și sunt mult mai durabile decât bambusul popular.

5. Diverse lucruri pe cuptorul cu microunde. 

Acest lucru strică nu numai interiorul, ci și tehnica. Obiectele puse deasupra cuptorului cu microunde pot împiedica închiderea normală a ușii sau blocarea orificiilor de ventilație, împiedicând circulația aerului în cuptor. Dacă vă este mult mai comod să depozitați articolele de uz casnic în această zonă, husele speciale cu buzunare vă vor fi de ajutor.

6.  Recipiente nereprezentabile cu zahăr și diverse condimente.  

Condimentele trebuie depozitate în recipiente etanșe, deoarece borcanele și cutiile vechi cu capacele stricate nu îndeplinesc deloc funcția necesară. Unde mai pui, arată urât. Nu e obligatoriu să cumpărați seturi scumpe, ca să fie frumos – există multe opțiuni bugetare, dar interesante. De exemplu, puteți turna condimentele în recipiente de sticlă, în formă de balon și le aranjați într-o cutie de lemn sau mai puteți fixa pe borcane etichete colorate.

Vorbind despre recipientul pentru zahăr, cel mai bine e să vă bazați pe materiale fiabile și estetice, cum ar fi oțelul inoxidabil și porțelanul.

7. Prosoape de bucătărie. 

Prosoapele ieftine și de calitate proastă devin urâte într-un timp foarte scurt, mai lasă și scame, iar după ce le spălați nici cu fierul de călcat nu le puteți aduce într-o stare normală. Alegeți prosoape din țesături de înaltă calitate, în mod ideal pe cele din bumbac sau microfibră. Culorile pot fi după placul dvs – de la alb clasic la printuri cu un desen contrastant. Principalul lucru e ca prosopul să se potrivească interiorului și să vă fie pe plac.

8. Detergenți pentru vase. 

Nu este nimic în neregulă cu sticlele în sine, dar, trebuie să recunoașteți, acestea nu sunt în nici un fel asociate cu confortul locuinței. Distribuitoarele care se încadrează în interior arată mult mai bine și sunt mai practice. Ca variantă, dispozitivul cu lichid poate fi aranjat frumos într-un coș sau pe un mic raft în colțul chiuvetei.

9. Caserole de plastic din diferite seturi. 

Unele tipuri de materiale plastice conțin substanțe chimice care pot prezenta un pericol pentru sănătate (de exemplu, bisfenolul A potențial periculos). În plus, caserolele din plastic adesea sunt de scurtă durată: își pierd aspectul, se pot deforma la temperaturi ridicate. Deci, teancurile de caserole, fie pe masă sau chiar în dulap, nu decorează deloc interiorul.

Recipientele din sticlă sunt ideale pentru depozitarea alimentelor. Seturile de diferite dimensiuni vor economisi foarte mult spațiu în bucătărie.

10. Bureți și lavete de vase împrăștiate. 

Nu putem fără ele în bucătărie, dar măcar le putem aranja mai frumos. Suporturile pentru bureți nu sunt scumpe și creează un sentiment de ordine. Dacă aveți o chiuvetă adâncă, suportul poate fi ascuns cu totul – există modele care nu sunt montate pe robinet, ci pe peretele interior al chiuvetei.

11. Ustensile de bucătărie similare. 

De multe ori cumpărăm ustensile noi și uităm să le aruncăm pe cele vechi. Sau credem că vom folosi simultan 2 zdrobitoare de cartofi, 3 linguri de lemn și o grămadă de ustensile atârnate pe perete. Merită să scoateți duplicatele din bucătărie și încăperea se va schimba imediat.

Ce ați adăuga la lista noastră de lucruri care distrug aspectul bucătăriei? De exemplu, o veselă veche sau huse pentru scaune – arată bine sau nu? Așteptăm cu drag comentariile dvs.