11 lucruri după care întreaga lume era înnebunită, iar franțuzoaicelor nu le-a păsat de ele

Eleganță discretă și simplitate nobilă, spirit rebel și feminitate fragilă – femeile franceze combină cu ușurință aceste concepte aparent incompatibile.

Franțuzoaicele au propriile lor secrete, pe care nu se grăbesc să le împărtășească.

1. Evită coafurile sofisticate.

Franțuzoaicele preferă naturalețea; își vopsesc părul în tonuri cât mai apropiate de culoarea naturală iar coafurile sunt simple.

2. Nu recurg la proceduri invazive de înfrumusețare.

„Iubește-te pe tine și corpul tău!” – ar trebui să adoptăm și noi acest motto. Femeile franceze sunt sigure că înfățișarea nu va înlocui niciodată inteligența și trăsăturile personale de caracter.

3. Femeile franceze aleg comoditatea. 

Pe străzile Parisului tocurile au cedat pozițiile adidașilor.

4. Se căsătoresc destul de târziu. 

Franțuzoaicele nu caută să se căsătorească devreme. Statisticile moderne arată că tot mai multe tinere europene preferă să facă acest pas abia după ce împlinesc 35 de ani. Nasc 2-3 copii cu o mică diferență de vârstă, reușind astfel să aibă carieră și să-și procure o locuință.

5. Femeile franceze nu-și cumpără haine scumpe.

Deși Parisul este una dintre principalele capitale ale modei, francezii nu-și cumpără îmbrăcăminte de marcă.

6. Femeile franceze nu vor renunța niciodată la cariera lor în favoarea creșterii copiilor.

Concediul de maternitate în Franța durează doar 4 luni, după care femeia este obligată să meargă la muncă și să lase copilul în grija unei bone sau rude. Se consideră că un concediu de lungă durată ar putea afecta cariera.

7. Nu preferă haine de culori aprinse. 

Pentru a fi vizibile femeile franceze nu au nevoie să poarte ținute de culori aprinse. Ele consideră că sobrietatea este mai impresionantă decât extravaganța.

8. Nu-și fac manichiura la salon. 

Știați că manichiura franceză nu a fost inventată în Franța, ci în Statele Unite? Franțuzoaicelor evită să meargă la saloane, mulțumindu-se cu un aspect natural al unghiilor.

9. Nu le este frică să poarte rujuri aprinse în timpul zilei.

Culoarea aprinsă a buzelor este semnul unei adevărate franțuzoaice care știe multe despre machiajul natural. Iubesc rujul roșu, iar pentru ca imaginea să fie armonioasă, practic nu folosesc machiaj.

10. Își fac breton, dar nu le place să-și vopsească părul.

Chiar și Sophie Marceau, una dintre cele mai cunoscute actrițe franceze, poartă breton. Însă când vine vorba de vopsirea părului, nici măcar actrițele celebre nu vor să o facă, alegând doar să-și nuanțeze părul cărunt.

11. Femeile franceze nu-și machiază sprâncenele. 

La fel ca toate femeile din lume, franțuzoaicele sunt de acord că sprâncenele sunt foarte importante și că trebuie îngrijite. Cu toate acestea nu preferă să-și machieze sprâncenele, optând pentru o formă cât mai naturală.