11 lucruri din dormitor, care sunt concepute pentru a bucura ochiul, dar, de fapt sunt niște chestii ce doar acumulează praful!  

Dormitorul este o cameră pentru somn și relaxare. Aici ne petrecem aproximativ 1/3 din viața noastră. Mulți încearcă să-și amenajeze această cameră cât mai bine posibil, pentru a o face cât mai confortabilă. În timp, camera se aglomerează cu lucruri și tot felul de obiecte care devin doar niște colectoare de praf.

Drag cititor, noi am aflat care obiecte cel mai adesea nu aduc nici un beneficiu în dormitor, ci pur și simplu ocupă spațiu.

1. Perne decorative 

La prima vedere, se pare că pernele decorative sunt un decor excelent. Dar nu toată lumea consideră că sunt potrivite în dormitor. Pe lângă faptul că în timp ce vă pregătiți de culcare, trebuie de fiecare dată să dați pernele undeva deoparte, ele mai și colectează praful.

2. Lustre mari 

Lustra mare, cu multe elemente decorative, arată destul de impresionant și scump. Dar, când vine momentul să vă apucați de curățenie, apar involuntar gânduri cu privire la avantajele unei astfel de alegeri. Deci, cu cât lustra este mai mare, cu atât mai mult timp o veți curăța de praf.

3. Rafturi suspendate 

Pentru a face dormitorul mai confortabil, mulți recurg la instalarea unor rafturi suspendate. Se crede că nu ocupă mult spațiu și pentru decorul dormitorului sunt ideale. Doar că și aici opiniile diferă – unii aleg totuși dulapuri, ca o opțiune pentru depozitarea lucrurilor.

4. Multe cărți inutile 

Aproape fiecare casă are cel puțin o duzină de cărți pe rafturi sau în dulap. Din păcate, puțini oameni le folosesc pentru scopul propus și de regulă, acestea doar colectează doar praful.

5. Scaune cu spătar 

S-ar părea, cum o astfel de piesă simplă de mobilier ca un scaun poate deveni centrul unei dezordini în cameră? Probabil că nu este om pe lume care nu și-a atârnat măcar odată hainele pe spătarul scaunului. Da, se pare la prima vedere că e comod și rapid, dar, de fapt, ”muntele” din haine de pe el se află într-o continuă creștere.

6. Pat cu baldachin 

În fuga după modă, oamenii au început să folosească tot mai des un element mai puțin obișnuit al interiorului în dormitoarele sale – pat cu baldachin. Baldachinul frumos oferă camerei o atmosferă mai puțin obișnuită. Dar, puțini oameni se gândesc la neajunsuri: o cantitate uriașă de praf se așează pe țesătură, care ulterior este inspirată. În fine, baldachinul luxos devine doar o piedică. Internauții confirmă acest fapt.

7. Haine care nu vor mai fi folosite   

Dacă studiați mai atent conținutul garderobei dvs, puteți rămâne surprinși de câte articole vestimentare nu le mai folosiți. Vă obișnuiți cu cele mai confortabile haine și de obicei le purtați doar pe ele. Deci, de ce să încărcați dulapul cu lucruri inutile, dacă chiar și cea mai simplă rochie este se prăfuiește pe umeraș?

8. Sfeșnice decorative 

În timpul curățeniei, de regulă, praful este îndepărtat numai de pe suprafețele plate precum mese, rafturi și pervazuri, iar elementele de decor mai puțin funcționale rămân prăfuite. Acestea includ sfeșnicele decorative. Dacă nu este prevăzută posibilitatea înlocuirii lumânărilor, atunci putem presupune că sunt de unică folosință.

9. Parfum și bijuterii împrăștiate 

Sigur, bijuteriile și parfumul sunt atribute esențiale ale unei măsuțe de toaletă. Dar și ele ar trebui să aibă și propriul său loc. Pe lângă faptul că expunerea la lumina soarelui, praf și umezeală poate degrada aspectul produselor, dezordinea de pe masă nu va adăuga frumusețe și confort dormitorului.

10. Plante de cameră în exces  

Multe plante în dormitor nu numai că decorează aspectul camerei, dar cresc și conținutul de oxigen în aer. Doar că, există totuși un anumit dezavantaj în cantitatea excesivă de flori: este impracticabilă și uneori chiar încurcă. Plantele cresc și necesită din ce în ce mai mult spațiu, ceea ce nu numai că micșorează vizual camera, ci și mărește semnificativ timpul necesar pentru a le șterge de praf.

11. Covor pe toată suprafața podelei 

Laminatul și linoleumul sunt materiale destul de reci, pe care nu este atât de plăcut să mergi cu picioarele goale. E mult mai confortabil un covor cald și moale. Dar nu totul este atât de minunat: praful, murdăria și blana animalelor de companie rămân pe covor și a scăpa de ele este ceva mai problematic.

Ce lucru, după părerea dvs, poate fi scos din dormitor pentru ca acesta să devină mai curat și mai confortabil? Așteptăm cu drag comentariile dvs.