11 lucruri de care femeile se jenează, deși sunt absolut normale

Femeile se jenează uneori de niște lucruri absolut normale.

Considerăm că este timpul să scăpăm de aceste idei învechite și să ne trăim viața din plin.

Ne deranjează urmele de transpirație de pe haine.

Transpirația este o parte integrantă a funcționării organismului uman. De ce ar trebui să ne deranjeze urmele de transpirație după exercițiile fizice sau pe vreme caldă?

Să purtăm încălțăminte comodă.

Femeile poartă pantofi cu toc înalt, deoarece le ajută să pară mai înalte și mai suple. Dar uită de faptul că aceste modele sunt incomode și destul de periculoase. Dar când vine vorba să ieșim la o plimbare în pantofi comozi, ne jenăm pentru că avem impresia că nu arătăm prea bine. Încălțămintea comodă și de calitate ajută la menținerea posturii corecte și, în societatea modernă, este chiar considerată la modă.

Să mergem la magazin în halat de baie sau pijamale.

Nu este necesar să ieșiți mereu machiate și coafate. Uneori ne putem permite să alegem haine în care ne simțim comod. Pijamalele au devenit de mai mult timp un atribut al modei, iar designul costumelor moderne este creat după asemănarea lor.

Să apărem în public cu sprâncenele neîngrijite. 

Avem nevoie de sprâncene pentru a ne exprima emoțiile. În anii 1920 au avut mare succes sprâncenele foarte subțiri. În anii 2010 erau populare sprâncenele foarte groase. Dar, oricât de mult s-ar schimba moda, nu are sens să ne rușinăm de aspectul natural al sprâncenelor noastre și nu este obligatoriu să ni le desenăm în fiecare dimineață.

Să ieșim nemachiate din casă.

Specialiștii Fundației Renfrew Center au efectuat un studiu și au constatat că aproape jumătate dintre femei se simt nesigure atunci când nu folosesc produse cosmetice. Dar deja de câțiva ani tot mai multe vedete renunță la machiaj chiar și la evenimentele publice, optând pentru naturalețe. Dacă vedetele își permit să iasă din casă fără machiaj, atunci noi cu atât mai mult.

Să purtăm ochelari.  

Amintirile din copilărie nu dispar nici la maturitate. Dar vremurile se schimbă. Astăzi ochelarii sunt purtați chiar și de cei care nu au nevoie de ei, fiind un accesoriu la modă.

Să purtăm haine care ni se potrivesc.  

În 2013 a existat o tendință care punea în valoare formele naturale. Această tendință se menține și acum. Aproape toate brandurile promovează frumusețea oricărui tip de siluetă, de aceea nu este cazul să ne mai ascundem în spatele unor haine supradimensionate.

Să nu ne albim dinții și să nu purtăm fațete. 

În ciuda faptului că dinții perfect albi sunt foarte lăudați, o dantură îngrijită și naturală va arăta la fel de bine.

Să ne răsfățăm pe noi însene.

În goana acestei vieți ne reproșăm adesea că vrem să petrecem timpul așa cum ne dorim. Psihologii afirmă că aceste momente dimpotrivă, sporesc concentrarea, vom fi mai eficienți și vom îmbunătăți relațiile cu cei dragi.

Să profităm de reduceri.

Deși unele femei nu preferă să cumpere haine în perioada reducerilor, multe așteaptă această perioadă pentru a-și înnoi garderoba cu haine de marcă.