11 lucruri de bază pe care unele fashioniste le iubesc, deși toată lumea și-a luat demult adio de la ele

Se consideră că garderoba de bază include articole de calitate, care se potrivesc atât cu haine simple, cât și cu cele de designer și că aceasta nu se demodează niciodată. Acest lucru este parțial corect, deoarece chiar și îmbrăcămintea clasică nu reușește să țină pasul cu timpul și se demodează.

Ciorapi de nuanța pielii cu lycra.

Stiliștii ne recomandă să renunțăm la colanții cu lycra deoarece strălucirea adaugă volum picioarelor și, pe lângă aceasta, nu arată pre bine. Optați pentru modelele mate care vor face ca picioarele să pară mai subțiri și mai lungi. Luați aminte: cu cât ciorapii sunt mai subțiri, cu atât arată mai elegant.

Cămașa albă cu pense. 

Cămașa albă este ideală pentru stilul de afaceri, cât și pentru întâlnirile cu prietenii. Dar să știți că există și câteva nuanțe. Cămășile cu pense nu mai sunt la modă, acestea au fost înlocuite de modelele cu o croială liberă, care se poartă cu mânecile suflecate și cu ceas sau brățări stilate.

Fusta creion până la genunchi.

Stiliștii ne îndeamnă să renunțăm la fustele mulate, din stofe sintetice. Fusta creion ideală nu trebuie să fie prea strânsă sau prea scurtă. Alegeți modele din țesături dense, cu o lungimea mai jos de genunchi.

Sacoul scurt.

Deși sacourile nu se demodează niciodată, au suferit unele schimbări de-a lungul timpului. La momentul actual sunt la modă sacourile mai lungi, cu două rânduri de nasturi sau cele cu o croială semi-montată sau liberă, dar nu neapărat supradimensionată.

Cardiganul subțire de tricot.  

Fiecare fashinistă are, probabil, în garderobă un cardigan tricotat cu nasturi mici pe care îl poartă cu o cămașă albă și blugi. Dar, din cauza că tricotul subțire nu-și menține bine forma, a fost înlocuit de un cardigan mai călduros, care își păstrează forma și vă va proteja de frig în sezonul rece.

Puloverul cu guler.

Puloverele călduroase se potrivesc cu orice piesă vestimentară: pantaloni, blugi, rochii și fuste.

Designerii ne recomandă să ascundem puloverele cu guler voluminos și să le înlocuim cu modele îngrijite, cu guler înalt.

Geaca biker mulată.

Acest model a devenit o componentă a garderobei de bază deoarece se combină perfect atât cu blugi cât și cu rochii feminine. Stiliștii ne recomandă să optăm pentru modele libere.

Geaca cu puf mulată.

Aceste modele s-au dovedit a fi nepotrivite pentru sezonul de iarnă. Pe lângă faptul că nu țin de cald, este imposibil să îmbrăcăm ceva sub ele. De aceea stiliștii ne recomanda să ținem cont de următoarea regulă: cu cat sunt mai largi, cu atât mai bine.

Blugii skinny.

Modelele skinny nu mai sunt la modă. Au fost înlocuiți cu blugii drepți și alte modele largi care sunt mult mai comode. Avantajul acestor blugi este că se potrivesc tuturor.

Botinele scurte.

Și aceste modele s-au demodat, cedând locul celor mai înalte.

Tricoul alb mulat. 

Tricoul alb este probabil cea mai versatilă piesă din garderoba noastră. Dar s-a dovedit că nu este chiar atât de ușor să alegeți modelul potrivit; la momentul actual sunt la modă tricourile largi, din stofă densă.