11 lucruri care nu se aruncă în toaletă sau în chiuvetă, chiar dacă toată lumea consideră că se permite

Unele obiecte și substanțe aruncate în chiuvetă sau toaletă le pot bloca. De aceea ar fi bine să nu mai aruncăm zațul de cafea, resturile de făină și alte lucruri care par inofensive, dar care ne pot crea probleme.

Prosoape de hârtie.

Mulți consideră că prosoapele de hârtie sunt ca și hârtia igienică, dar acest lucru nu este adevărat. Spre deosebire de hârtie, prosoapele nu se rup atunci când se udă și, prin urmare, este foarte probabil să se blocheze în țevi.

Grăsime și ulei.

Grăsimea fierbinte aruncată pe canalul de scurgere se va răci, se va întări și va transforma într-o masă lipicioasă pe pereții țevilor care va duce, în cele din urmă, la obstrucția lor completă.

Așteptați până când se vor răci vasele și îndepărtați grăsimea cu prosoape de hârtie.

Dischetele demachiante.

Aceste dischete sunt fabricate din bumbac și, atunci când sunt aruncate în canalizare, nu se dizolvă în apă, ci o absorb, crescând în dimensiune și provocând blocaje.

Resturile de mâncare.

Resturile alimentare se descompun foarte greu și pot provoca blocaje.

Zațul de cafea.

Zațul de cafea pe care îl folosim în loc de scrub nu se dizolvă în apă, ci se lipește de țevi, se amestecă cu alte deșeuri și provoacă blocarea lor. Pentru a preveni acest lucru folosiți o sită pentru scurgere.

Șervețelele umede.

De obicei aceste șervețele sunt fabricate din materiale sintetice care înfundă țevile.

Unghiile tăiate.

Unghiile sunt formate din keratină si biotină. Structura lor este atât de rigidă încât nu se dizolvă în apă și nici microorganismele nu pot acționa asupra lor. Prin urmare, dacă veți arunca regulat în canalizare unghiile tăiate, acestea se vor acumula și o vor înfunda.

Ziare.

Deși sunt din hârtie, fibrele ziarelor sunt mult mai groase decât hârtia igienică, de aceea durează mai mult ca să se descompună. În plus, atunci când paginile ziarelor se udă, se lipesc foarte ușor de pereții țevilor.

Nisipul din litieră.

Nu aruncați nisipul din litieră, mai ales dacă are silicagel, care acționează ca un absorbant, sau argilă bentonită, care se umflă și se întărește atunci când este umedă.

Măștile pe bază de argilă.

Argila are același efect ca și asupra pielii – se lipește și se întărește. Acest lucru creează un mediu ideal pentru formarea blocajelor.

Pentru a evita acest lucru, înainte de a vă spăla fața, trebuie să îndepărtați masca.

Sâmburi și semințe.

Sâmburii de cireșe, pepene verde, mere, diverse semințe (susan, mac) pot provoca, de asemenea, înfundarea chiuvetei. Acestea ar trebui aruncate la coșul de gunoi.

Sfat util: pentru a evita înfundarea chiuvetei, optați pentru o sită cu găuri mici.