11 lucruri care-i deranjează nu doar pe oaspeți, dar și pe proprietarii locuinței

Există, în jurul nostru, multe lucruri deranjante precum un robinet care picură, felul în care cade lumina sau lipsa acesteia, culorile nepotrivite etc.

Pentru a scăpa de emoțiile negative ar fi bine să încercăm să le schimbăm chiar acum. Scăpând chiar și de unul sau două dintre următoarele lucruri vă veți simți mult mai bine.

Un obiect colorat, care iese în evidență. 

Un obiect care iese în evidență pe fundalul altora este la fel de enervant ca un semafor blocat la lumină roșie sau galbenă. Designerii sunt de părerea că tendința de a pune un accent luminos într-o cameră este deja depășită. Același lucru este valabil și pentru tendința de a vopsi un perete într-o culoare saturată. Dacă doriți să adăugați puțină culoare camerei, este mai bine să vopsiți toți pereții într-o culoare mai deosebită.

Fotografii de familie și cărți poștale înrămate.

Fiecare persoană are fotografii, cărți poștale, magneți sau suveniruri din călătorii. Dar atunci când stau pe rafturi sau atârnate haotic pe toți pereții, creează o senzație de dezordine și, în loc să fie plăcute, ne irită. Există 2 soluții: să le păstrăm în cutii ori să creăm un panou din ele. Puneți pe tablă sau pe un perete fotografii, cărți poștale, mesaje care vă plac.

Dezordine în sertare. 

Nu observăm dezordinea din sertare până în momentul în care trebuie să căutăm vreun obiect de care avem nevoie. Este mai bine să păstrați obiectele mărunte în mai multe organizatoare și să aruncați periodic lucrurile mici inutile.

Cabluri încurcate sau care atârnă inestetic pe perete.

Cablurile încâlcite arată foarte inestetic. Dar situația nu este atât de dificilă pe cât pare: puteți fixa firele cu suporturi sau cârlige, le puteți pune într-o cutie sau sertar de birou sau chiar le puteți monta pe perete sub formă de decor.

Iar cu ajutorul unor astfel de panouri puteți ascunde aparatul de aer condiționat.

Jucării împrăștiate.

Este foarte neplăcut să calci pe o piesă LEGO sau pe alte jucării. Iată câteva sfaturi utile:

Ascundeți majoritatea jucăriilor și lăsați doar câteva pe care copilul le poate aranja cu ușurință. Dacă se plictisește de unele, înlocuiți-le cu cele din sertar și ascundeți-le sau aruncați-le pe cele vechi.

Stabiliți împreună cu el care sunt locurile unde își poate aduce jucăriile și unde nu.

Nu vă forțați copilul să aranjeze jucăriile pe rafturi pentru că oricum nu va fi ordine. Sertarele mari, cutiile spațioase sau gălețile sunt cele mai potrivite pentru camera unui copil. O altă idee ar fi să folosiți diferite recipiente pe care să indicați unde și ce stă.

Oale și tigăi.

Oalele de pe aragaz sau tigăile păstrate în cuptor strică aspectul bucătăriei. Dacă nu aveți suficient spațiu în dulapuri, vă vor veni în ajutor câteva cârlige sau un suport special pentru ele.

Lucruri împrăștiate. 

Lucrurile împrăștiate peste tot sunt foarte deranjante. Dacă nu mai aveți puterea de a le pune pe umerașe, vă puteți permite să le puneți pe o scară.

Podele și uși care scârțâie.

Dacă problema podelelor care scârțâie se rezolvă  mai greu, cea a ușilor se poate rezolva. Zgomotul ușii ar putea însemna că știfturile balamalei ușii sunt deformate și trebuie înlocuite. Verificați și șuruburile ușii: poate sunt slăbite și trebuie strânse cu o șurubelniță. Uneori este suficient să adăugați câteva picături de unsoare pentru uși sau vaselină obișnuită pentru a avea parate de liniștea mult așteptată.

Scaune cu spetează. 

Potrivit designerilor este mai bine să renunțăm la scaunele cu spetează deoarece împart spațiul, făcându-l vizual mai mic. În plus scaunele de acest tip ocupă mult spațiu. De aceea este mai bine să optați pentru scaune compacte, care pot fi împinse sub masă.

Bicicleta de fitness sau bandă de alergare.

Designerii sunt convinși că aceste echipamente ar trebui instalate în apartament numai dacă locuiți singur. În caz contrar pur și simplu vor aglomera camera. În plus, dacă nu le folosiți, veți avea un sentiment de vinovăție.

Becuri de culoare albă. 

Uneori, pentru a ne schimba starea de spirit, este suficient să înlocuim becurile cu lumină rece cu cele cu lumină caldă, care ni se asociază cu focul sau flacăra lumânării, adăugând, astfel, confort locuinței.