11 lucruri absolut normale pentru care un adult nu trebuie să ceară scuze

Societatea modernă pare liberă doar la prima vedere. De fapt, la fel ca și cu mulți ani în urmă, oamenii nu-i agreează pe cei care încearcă si iasă în evidență.

Nu putem și nu ne dorim să ținem cont de părerea celor din jur, dar este și mai neplăcut să nimerim în niște situații ridicole.

Această listă conține mai multe lucruri obișnuite pentru care primim, uneori, reproșuri.

Mamele cu smartphone-ul în mână.

Unele persoane sunt de părerea că o mamă ideală trebuie să se joace și să le acorde în permanență atenție celor mici, nu să stea cu smartphone-ul în mână, dar, înainte de a le acuza, trebuie să ne dăm seama de faptul că și mamele lucrează sau așteaptă o livrare ori discută cu profesorii copiilor.

Haine frumoase pentru casă.

Mulți oameni sunt obișnuiți să poarte acasă haine întinse și decolorate, dar este mult mai plăcut să purtăm acasă haine noi, comode și drăguțe.

Tunsoarea și colorarea părului în saloane scumpe.  

Chiar dacă este mai ieftin și mai comod să facem acest lucru acasă, pentru un rezultat frumos este bine să mergem la salon pentru a ieși de acolo încrezute și cu un zâmbet fericit.

Protejarea propriilor drepturi.

Pentru a trăi într-o lume mai frumoasă trebuie să avem curaj și să încercăm să o schimbăm: să le spunem proprietarilor de câini să strângă după animalele lor de companie, să le spunem șefilor care ne obligă să rămânem în afară orarului că nu suntem obligați să o facem deoarece avem dreptul la odihnă.

Încălțăminte de calitate.

Pentru a ne simți comod și a arăta bine ar trebui să optăm pentru încălțăminte de înaltă calitate, care va ține mult timp.

Curățenie la domiciliu.

Pentru a avea mai mult timp pe care să-l petrecem alături de cei dragi putem opta, măcar o dată pe lună, pentru serviciile de curățenie, care ne vor face locuința să strălucească.

Lucruri care nu corespund „statutului”.

Dacă o persoană are un vis, trebuie să și-l realizeze, oricât de ridicol ar părea: fie că este vorba despre un telefon, o haină, un accesoriu sau o vacanță foarte scumpă.

Nuntă prea simplă sau pompoasă.

Numai mirii trebuie să decidă cum să-și sărbătorească ziua înființării familiei lor, deoarece în orice situație se vor găsi persoane care vor comenta.

Mulți copii vs fără copii.

Persoanele fără copii sunt acuzate că sunt egoiste, iar cele care au mulți copii pentru că sunt iresponsabile, dar nu trebuie să uităm că fiecare dintre noi are dreptul să-și trăiască viața așa cum consideră că este mai bine.

Refuzul de a primi oaspeți.

Nu trebuie să fim acuzați pentru faptul că nu dorim să primim oaspeți, deoarece casa mea este cetatea mea și le deschidem ușa doar persoanelor dragi, iar cu ceilalți ne putem vedea pe un teritoriu neutru.

Indiferența față de standardele de frumusețe.

Standardele frumuseții feminine sunt în continuă schimbare, de aceea fiecare persoană poate alege stilul vestimentar și felul în care să arate, mai suplă sau mai puțin suplă.