11 greșeli în purtarea dresurilor pe care multe femei le comit fără să știe

Este o adevărată provocare să găsim dresurile perfecte, iar combinarea lor cu diferite ținute și încălțăminte este o întreagă artă. Oricât de atente am fi, aproape fiecare dintre noi a comis cel puțin o greșeală când a purtat dresuri.

Iată care sunt greșelile pe care ar trebui să le evităm.

Purtăm dresuri și adidași.

Adidașii se poartă, în ultima vreme, cu rochii și fuste elegante. Cu toate acestea combinația dintre dresuri și adidașii necesită atenție, deoarece s-ar putea crea impresia că ați înlocuit, pentru confort, o pereche de pantofi incomozi cu adidașii.

Purtăm dresuri în locuri nepotrivite.

Dresurile nu sunt nepotrivite în timpul antrenamentelor sau activităților în aer liber.

Creăm imagini prea sfidătoare.

Dresurile cu modele trebuie purtate cu grijă (mai ales la birou), pentru a nu obține ținute inadecvate și sfidătoare. Puține femei reușesc să le combine corect cu rochii, blugi sau fuste mini. Regula principală este să nu adăugați imprimeuri.

Facem găuri pentru stil.

Dresurile rupte au fost cândva la modă, însă acum nu mai sunt.

Le combinăm greșit cu încălțămintea.

Chiar dacă le putem purta cu pantofi descoperiți ori sandale, această combinație necesită atenție. În primul rând trebuie să acordați atenție culorilor.

Alegem talia sau mărimea greșită.

Pe vreme rece majoritatea femeilor poartă dresuri sub haine. Dar, ca și în cazul lenjeriei de corp, ar fi bine să le ascundeți de privirile indiscrete. Cu excepția cazului în care, bineînțeles, fac parte din imagine.

Alegem dresuri de o densitate greșită.

Principala regulă care nu trebuie neglijată: alegeți dresuri conform sezonului. Cu cât sunt mai dense, cu atât ținuta aleasă trebuie să fie mai călduroasă. Pentru fiecare zi la birou sunt potrivite 20 sau 40 de den, iar pe vreme rece este mai bine să optați pentru 70 den. Colanții de cașmir și lână nu se poartă cu pantofi.

Combinăm dresurile negre cu orice. 

Dresurile negre sunt considerate drept un element de bază al garderobei deoarece se consideră că sunt universale și se combină cu orice, dar nu este chiar așa. Trebuie să alegeți cu mare atenție pantofii, îmbrăcămintea exterioară și genți.

Se văd atunci când nu trebuie. 

Partea superioară a dresurilor se observă uneori sub haine, mai ales sub cele mulate sau prea strâmte. Înainte de a merge la magazin trebuie să vă măsurați pentru a ști care este mărimea potrivită. Un alt detaliu este talia: joasă, medie sau înaltă.

Jucăm pe contrastul deschis-închis, uitând de detalii.

Trebuie să fim extrem de atente atunci când combinăm hainele și încălțămintea cu dresuri de culoare deschisă pentru a nu da greș, jucând pe contraste. Trebuie să alegeți cu atenție accesoriile, inclusiv eșarfa și geanta, pentru a găsi combinația cea mai reușită dintre culorile deschise și închise.

Nu avem dresuri de rezervă.

Pentru a evita situațiile jenante, ar trebui să avem mereu o pereche de dresuri de rezervă.