11 greșeli de neiertat pe care le pot face femeile trecute de 45 de ani

Ce nu are voie să facă o femeie matură, independentă și sigură pe sine care abia a trecut de 45 de ani?

1. Să economisească pe sine

Este de înțeles că aveți familie, soț, copii, cățel și casă și că o bună parte din salariu se duce pe cheltuielile de întreținere a familiei. Sunteți nevoită să faceți economii în primul rând pe voi înșivă. Fără îndoială, familia este totul pentru dumneavoastră și pentru ei sunteți gata să dați toți banii.

Dar! Stimate doamne, nu e nevoie să trăiți doar de dragul celorlalți, iar uneori trebuie să vă bucurați și pe voi înșivă, oferindu-vă mici plăceri feminine. Oferiți-vă în fiecare lună câte un cadou, cât de mic: o pereche de pantofi, o bluză, o fustă sau o ședință la un salon de înfrumusețare. Suntem siguri că și cei dragi își doresc și s-ar bucura s-o vadă pe mama, soția, sora, fericită, frumoasă și cu stil.

2. Să poarte tunsori scurte

O mare belea pentru femeile trecute de prima tinerețe! Cine a spus că tunsorile scurte întineresc? Poate pe cineva avantajează o tunsoare scurtă, dar pe altcineva, dimpotrivă, pune într-o lumină proastă. Acum e timpul să experimentați la capitolul tunsori: încercați o tunsoare carre, apoi lăsați părul să crească, vopsiți-l într-o nuanță de roșcat sau făceți-vă șuvițe blonde. Părul este atuul fiecărei femei, indiferent de vârstă, de ce ar trebui să-l scurteze?

În afară de asta, nu uitați de procedurile de îngrijire și tratament pentru păr: folosiți protecție termică pentru păr, faceți măști nutritive și mergeți regulat la coafor. Cu o îngrijire potrivită, părul dumneavoastră va arăta sănătos și frumos și va fi întotdeauna punctul forte.

3. Să aleagă lucruri ”bătrânești”

Unele femei trecute de 45 de ani decid brusc: ”Gata, tinerețea mea a luat sfârșit, ajunge să port blugi cu talie joasă și topuri frumoase, e timpul să-mi cumpăr un palton gri, fără formă, o fustă lungă de culoare închisă și o bluză sintetică cu un imprimeu floral straniu. Moda nu mai este pentru mine, ci doar pentru fetișcane!”

Sperăm cu sinceritate că dumneavoastră nu aveți asemenea gânduri, totuși dacă v-a bătut gândul să achiziționați o piesă vestimentară ”pentru pensionare”, opriți-vă imediat!

4. Să nu fie la curent cu noile tendințe în modă

Încă o greșeală frecventă a femeilor trecute de 45 de ani este să nu se intereseze deloc de modă și noile tendințe. Încercați măcar din când în când să răsfoiți jurnalele de fashion și să urmăriți noutățile din lumea modei.

Plus că majoritatea trendurilor nu au restricții de vârstă. Bunăoară, fusta plisată, la modă în acest sezon, este oare potrivită oricărei femeie? Da, doar că în cazul dumneavoastră este indicat să optați pentru o fustă de lungime medie. Dar cum stau lucrurile în privința bluzei cu volane? Bineînțeles, aceasta poate fi purtată atât la 15 ani, cât și la 80 de ani. Dar pantofii cu toc gros? De ce nu? Desigur că nu e cazul să experimentați cu crop topuri și slipperi cu blană, însă este important să știți că moda este accesibilă pentru toate vârstele.

5. Să opteze pentru lucruri mult prea tinerești

Există și extrema cealaltă: să începeți să vă îmbrăcați ca și cum abia ați împlinit vreo 20 de ani. Tricouri cu inscripții naive, fuste mini, sarafane scurte, crop topuri, leggins – toate aceste piese vestimentare nu vă vor face să arătați mai tânără. Ba, dimpotrivă, vor accentua neconcordanța dintre vârsta dumneavoastră și stilul adoptat.

Stilul adolescentin trebuie să rămână în trecut, e important să conștientizați și să acceptați acest lucru. Veți putea arăta de o sută de ori mai bine dacă veți adopta ținute mult mai discrete și elegante. Puteți să urmați aproape toate noile tendințe ale modei, și totuși să rămâneți o doamnă elegantă și stilată.

6. Să-și ascundă punctele slabe, dar să nu-și accentueze punctele forte

Uitați de hainele largi și fără forme. Dacă vă gândiți că ”îmi voi pune un hoddie și nimeni nu-mi va observa abdomenul proeminent și șoldurile mari”, atunci greșiți amarnic. Îmbrăcămintea largă și fără forme vă face să arătați ca o gogoașă sau ca un dreptunghi mare. Trebuie să învățați să vă ascundeți defectele, dar și să vă scoateți în evidență atuurile.

Ascundeți-vă șoldurile cu ajutorul unei fuste midi, accentuați-vă talia cu o centură lată sau îngustă, purtați sacouri ce scot în evidență talia și bluze cu decolteu în formă de V. Creați-vă siluete frumoase și etalați-vă formele seducătoare. Dacă veți înceta să purtați haine ce se aseamănă cu niște saci, atunci și ceilalți vor începe să remarce cât de atrăgătoare și fermecătoare sunteți.

7. Să nu poarte tocuri

Acum vreo 5 ani, fugeați pe tocuri de 10 cm, de acasă la serviciu, de la serviciu la grădiniță, de la grădiniță la supermarket, de la supermarket acasă. Iar dacă acum ați decis că tocurile nu sunt deloc comode și practice și, în general, adidașii sunt de o sută de ori mai buni, atunci lucrurile stau prost de tot.

Trebuie să recunoaștem că purtatul tocurilor în fiecare zi nu e cea mai bună alegere. Din fericire, există o mulțime de opțiuni: pantofi sport, mocasini, papuci cu talpa joasă, etc., însă, în garderoba dumneavoastră nu trebuie să lipsească câteva perechi de pantofi cu tocuri. Și purtați-i nu doar la sărbători mari. Optați pentru o pereche de pantofi din piele naturală, cu toc stabil, și purtați-i cel puțin o dată pe săptămână.

8. Să-și cumpere lenjerie ieftină

Considerăm că orice femeie matură își poate permite 3-5 seturi de lenjerie de bună calitate. Nu 10, nici 20, dar câteva, dar să fie într-adevăr ireproșabile. Lenjeria intimă potrivită și de calitate modelează într-un mod armonios silueta. Chiar dacă nu vă permiteți să achiziționați un sutien de la Victoria’s Secret, optați pentru mărcile mai accesibile, dar totuși de calitate.

9. Să nu învețe tehnicile de machiaj adecvat vârstei

Din păcate, după vârsta de 40 de ani tenul suferă o serie de modificări importante: apar ridurile, petele pigmentare, tenul devine prea uscat sau prea gras. Este ideal dacă faceți vizite constante la cosmetolog și combateți semnele de îmbătrânire prin intermediul metodelor moderne, precum mezoterapia facială și fotoîntinerirea. Adăugați la toate acestea și utilizarea abilă a tehnicilor de make-up și, cu siguranță veți întineri cu 10 ani.

Consultați-vă cu un profesionist și el vă va spune ce fel de produse cosmetice să utilizați, care este modul de aplicare, ce trebuie să adăugați în trusa de cosmetică și ce trebuie să eliminați pentru totdeauna.

10. Să nu aibă grijă de corpul său

Să ne imaginăm un caz tipic: femeia a dat naștere la trei copii, a încetat să se ocupe de corpul său și nu a mai rămas nici urmă din silueta suplă de altădată. Acum sportul este pentru ea doar ceea ce vede la televizor. Ajutor! Dacă vă regăsiți în această descriere, atunci e timpul să vă gândiți bine.

Nu vă provocăm să vă puteți la cea mai drastică dietă, să beți doar apă și să vă faceți abonament la sală. Însă a nu mai avea grijă de propriul corp și a uita de sport este o crimă împotriva propriei persoane. Sportul conferă tinerețe, sănătate și bună dispoziție. Optați pentru un sport care vă place cel mai mult: înot, aqua aerobic, drumeții, yoga, zumba, ș.a. Doar două antrenamente pe săptămână și silueta dumneavoastră tonificată va fi invidiată de prietene, iar corpul dumneavoastră va avea atâta energie încât o să puteți să mutați și munții din loc.

11. Să-și neglijeze sănătatea

Pentru ca o femeie să fie frumoasă și sănătoasă, nu e nevoie doar să practice sportul, dar și să consulte medicul la timp. Serviciul, copiii, economia făcută pe seama dumneavoastră pot amâna cu mult vizitele la doctor, iar bolile latente, netratate la timp, vă pot îmbătrâni mai repede decât o alimentație incorectă și lipsa activității fizice.

Faceți analizele, mergeți la consultația terapeutului, stomatologului, ginecologului, cel puțin o dată în an, și amintiți-vă mereu că o femeie frumoasă este o femeie sănătoasă!