11 greșeli în renovarea holului de la intrare pe care n-ar trebui să le facem

De obicei când se face reparație, antreul are parte de cea mai puțină atenție. Pentru mulți dintre noi antreul e doar un mic “depozit” de haine și încălțăminte, pentru alții acesta e doar un spațiu liber.

Există câteva greșeli foarte răspândite în ce privește reparația în antreu, care ulterior ne provoacă un mare disconfort.

Materialul pentru pereți

Evident antreul este cel mai murdar loc din locuință. Aici ne descălțăm și ne dezbrăcăm de hainele groase. Prin urmare pentru pereți trebuie alese materiale care să poate fi curățate și îngrijite ușor.

Iată care sunt cele mai practice materiale pentru pereții antreului:

○ Tapet lavabil: vinil, vlies, fototapet sau tapet lichid

○ Piatră artificială, e foarte populară în ultimul timp

○ Panouri din PVC: acesta e un material rezistent și durabil care se spală foarte ușor

○ Lemn: panouri din MDF sau lemn masiv, lambriuri din lemn etc.

○ Plăci ceramice: sunt foarte durabile și rezistente la umiditate

Alegerea culorii

Culoarea albastră e o alegere foarte nereușită pentru antreu, ea va crea o atmosferă de spital. Dacă aveți un antreu spațios, puteți opta pentru nuanțe închise, în rest sunt recomandate culori deschise.

Încălzire în pardoseală

Acesta nu este un lux. Încălzirea în pardoseală este un element ce creează mult confort, care e deosebit de util toamna și iarna, când este timp ploios și pe pardoseala din antreu rămâne multă murdărie și umezeală.

Gresie nereușită

Dacă veți pune în antreu gresie cu suprafață rugoasă, cu timpul ea va acumula multă murdărie și va fi extrem de greu de curățat.

Un întrerupător suplimentar

De obicei întrerupătorul în antreu este chiar lângă ușa de intrare. Astfel noi intrăm, aprindem lumina, ne descălțăm, ne dezbrăcăm, apoi trebuie să ne întoarcem la ușă pentru a stinge lumina, ceea ce e foarte incomod. O alegere superbă ar fi să așezați un întrerupător suplimentar la celălalt capăt al antreului.

Culoarea tavanului

Cea mai bună alegere pentru tavanul antreului este culoarea albă sau culorile calde deschise și nu foarte intense.

Planificarea

O idee interesantă ar fi să creați un perete accentuat în antreu, plasând acolo un tablou sau o piesă de mobilier. Pentru a crește vizual suprafața antreului puteți monta o oglindă pe toată înălțimea peretelui.

Spațiu insuficient pentru încălțăminte

Cea mai neplăcută priveliște în antreu e când multe perechi de încălțăminte stau lângă ușă. Procurați un pantofar elegant, care să se potrivească cu designul întregii încăperi.

Dulap cu uși glisante

Nu are rost să pui un dulap imens în antreu, care de obicei și așa este mic. Optați pentru un mobilier compact și elegant.

Băncuță

Confortul în antreu e la fel de important ca și în alte încăperi. Șezând pe o băncuță la intrare vă va fi mult mai ușor să vă descălțați și să vă încălțați.

Lipsa de decorații

Mulți oameni refuză să pună în antreu tablouri, covorașe sau alte obiecte decorative. Dar antreul este o parte integrantă a locuinței și trebuie tratat ca și celelalte încăperi.