11 greșeli de gătit pe care le repetăm ​​de mai mult timp

Chiar și bucătarii cu experiență mai greșesc uneori.

Repetăm aceleași greșeli mai ales când suntem pe fugă, când nu prea avem chef  sau când abia învățăm să gătim.

Iată care sunt greșelile duc la eșecurile culinare.

Fierbem bulgurul.

Crupele de grâu prelucrat au fost deja tratate cu apă clocotită. De aceea nu trebuie să fierbem bulgurul, ci să turnăm peste el apă clocotită și să-l lăsăm la abur sub capac aproximativ o jumătate de oră. Dacă veți respecta această regulă, veți avea o garnitură sau o bază perfectă pentru salate.

Nu înmuiem cartofii înainte de a-i prăji. 

Pentru a nu transforma cartofii prăjiți într-o masă lipicioasă indistinctă, trebuie să-i pregătim pentru gătit. Prima recomandare ar fi să înmuiați tuberculii pentru câteva ore. Dar se pierde  prea mult timp. Pentru a elimina excesul de amidon, clătiți bine cartofii tăiați sub jet de apă rece și uscați-i cu un prosop de hârtie de bucătărie – umiditatea împiedică formarea crustei. Un alt sfat important: sărați cartofii la sfârșit.

Nu uscăm cartofii pentru piure. 

Pentru a preveni ca piureul să fie apos, trebuie să scurgeți apa din cartofii fierți și să-i mai lăsați pe foc pentru câteva minute pentru a se usca. Când lichidul s-a evaporat, puteți să-i gătiți. Un piure excelent se va obține și fără lapte – este suficient să pisați bine cartofii și să puneți o bucată mare de unt moale. Dacă vă place cu lapte și mai lichid, nu uitați să-l încălziți înainte de a-l adaugă la cartofi, pentru că, în caz contrar, riscați să obțineți un piure gri si lipicios.

Gătirea legumelor pentru supa-cremă. 

Pentru a obține o supă mai gustoasă, mai întâi coaceți sau prăjiți legumele. Dacă veți alege această metodă, nu va fi necesar să adăugați bulion, doar apă plată.

Măsurăm greșit făina.

Persoanele care coc des cunosc formula magică: „bat, torc, elimin”, care se referă la procesul de măsurare a cantității de făină. Dacă măsurați cu paharul, în loc de cântar, ar fi bine să bateți întâi făina cu o furculiță, apoi să o turnați cu lingura în pahar până îl umpleți și apoi, cu partea din spate a cuțitului, să eliminați excesul.

Adăugăm prea repede umplutura la prăjitura cu mere.

Chiar și cea mai simplă prăjitură cu mere are secretele sale. Dacă doriți o prăjitură fină și pufoasă, turnați mai întâi puțin aluat și apoi adăugați merele. Dacă procedați invers, umplutura nu se va fi distribuită uniform, toate fructele vor nimeri în partea de jos.

Prăjim ceapa fără sare.

Nu toată lumea iubește mirosul de ceapă prăjită. Pentru a-l evita, precum și pentru a o găti mai repede, ar trebui să o sărați imediat ce o puneți în tigaie. Astfel, ceapa se va rumeni mai repede.

Folosim sosuri greșite pentru paste.

Fiecare tip de pastă este ideal pentru o anumită metodă de gătit. Rotini, spre exemplu, se folosesc pentru salate, iar ragu alla bolognese se pregătește cu tagliatelle lungi, nu cu spaghete.

Prăjim în ulei de măsline.

Uleiul de măsline extravirgin este un produs perfect, dar nu este deloc potrivit pentru prăjit, deoarece se arde când este încălzit.

Prăjim bacon fără faină.

Dacă veți presăra, în timpul prăjirii, baconul cu puțină făină, veți obține niște felii crocante, iar uleiul nu va stropi.

Pisăm, cu spatula, carnea tocată.

Pentru a nu sta cu spatula, încercând să pisăm carnea tocată în timp ce se prăjește, ar trebui să luați presa pentru piure și să pisați carnea. Acest truc vă va ajuta să obțineți bucăți mici și egale ca mărime, perfecte pentru o umplutură sau un sos.