11 filme noi în care este atâta dramă încât chiar și Shakespeare le-ar putea invidia

Fanii filmelor dramatice știu cât este de dificil să alegi un nou film de acest gen. Un film bun trebuie să aibă o idee non-banală, un subiect complicat, dialoguri și dinamism.

Sperăm că noua noastră selecție vă va ajuta să alegeți câteva filme bune.

„Stillwater”.

Evaluare IMDb – 6.

Bill Baker, interpretat de inimitabilul Matt Damon, este muncitor în industria petrolului la Stillwater. El călătorește în Franța pentru a-și vizita fiica Allison, care se află în închisoare. Este acuzată de nimicirea unui prieten cu care a studiat la Marsilia. Dându-și seama că fata este nevinovată, Bill începe propria anchetă. Pe parcurs are parte de multe încercări, care ne arată cât de departe poate merge un tată pentru a-și salva fiica.

„Pig”.

Evaluare IMDb – 7.

Nicolas Cage apare în rolul unui pustnic care trăiește de 15 ani într-o colibă, ​​departe de oameni. Dar în centrul istoriei dramatice nu este el, ci un porc obișnuit, care îl ajută să caute trufe și să-și câștige existența. Într-o noapte cineva îi fură animalul. Pentru a-l returna, eroul va trebui să se întoarcă la oameni și la trecutul său.

„CODA, Child of Deaf Adults”.

Evaluare IMDb – 7,9.

Ruby este unica persoană din familie care aude. Merge la școală și ajută la afacerea familiei: lucrează pe o barcă de pescuit. Când Ruby nimerește în corul școlii se dovedește că fata este foarte talentată. Ulterior este nevoită să facă o alegere dificilă: să-și urmeze visul și să se înscrie la o școală de muzică de prestigiu ori să rămână cu familia sa ca să-și ajute părinții hipoacuzici și fratele mai mare.

„Viață de tată”.

Evaluare IMDb – 6,7.

Personajul principal al filmului este un tată singur, Matt Logelyn, interpretat de Kevin Hart. La început avea de toate: o soție pe care o iubea, prieteni buni, un loc de muncă promițător. Dar la un moment dat tânăra sa soție se stinge, iar eroul rămâne singur cu bebelușul în brațe. Bărbatul trebuie să se dedice îngrijirii copilului și să muncească pentru a nu fi concediat.

„No Sudden Move”.

Evaluare IMDb – 6,5.

Trei gangsteri, care speră să câștige rapid bani, iau ostatici membrii familiei unui bancher pentru a-l obliga să ia niște documente de la bancă. Un caz simplu se transformă în unul serios pentru atacatori deoarece, la un moment dat, își dau seama că au intrat în jocul viclean al cuiva. Acum trebuie să afle cine i-a tras pe sfoară.

„Blue Miracle”.

Evaluare IMDb – 6,7.

Personajul principal administrează un orfelinat pentru copiii străzii. Instituția rămâne fără bani și se află în pragul falimentului. Când pare că totul este pierdut, protagonistul, care a fost și el copil al străzii, decide să ia parte la un concurs de pescuit pentru a obține un premiu.

„In the Heights”.

Evaluare IMDb – 7,5.

Povestea este despre o zonă pe cale de dispariție din New York, unde viața devine tot mai dificilă pe an ce trece. În centrul atenției se află Usnavi, proprietarul unei pivnițe locale, care are grijă de un vecin în vârstă și se îndrăgostește de o tânără care lucrează la un salon de înfrumusețare din apropiere. El visează să câștige la loterie și fugă la baștină, în Republica Dominicană. Între timp, prietenul său din copilărie îi aduce niște vești surprinzătoare.

„Fear of Rain”.

Evaluare IMDb – 6.

Personajul principal, o elevă de liceu pe nume Raine, suferă de halucinații vizuale și auditive. Prietenii se îndepărtează de ea, relațiile cu rudele sunt la limită. Într-o zi, după ce a supraviețuit unui alt atac, Raine observă ceva ciudat: în casa vecinei sale, care este profesoară, este închisă o fetiță. Femeia nu are copii, deci nu poate fi fiica ei. Tânăra speriată încearcă să atragă atenția adulților, dar cine o va crede?

„Azor”.

Evaluare IMDb – 7.

Ivan De Ville, un bancher din Geneva, este nevoit să călătorească în Argentina, unde au dispărut, în circumstanțe foarte misterioase, prietenul și partenerul său. Acest lucru s-a întâmplat exact în ajunul celei mai mari oferte din viața lor.

„A Taste of Hunger”.

Evaluare IMDb – 6,8.

Viața cuplului Maggie și Carsten este grozavă: sunt proprietarii celui mai popular restaurant din Copenhaga. Pentru a fi împliniți le lipsește un singur lucru: steaua Michelin. În căutarea prestigiosului premiu, soții sunt gata să sacrifice orice și uită de faptul că au creat împreună niște capodopere culinare.

„Don’t Look Up”.

Acest film este unul dintre cele mai așteptate din 2021. Doi astronomi (Leonardo DiCaprio și Jennifer Lawrence) merg într-un turneu pentru a informa oamenii despre o cometă care zboară spre Pământ și care ar putea distruge întreaga planetă.