11 detalii din interiorul locuințelor sud-coreene care ne lipsesc exact ca apa într-o zi toridă

Clădirile din Coreea servesc 30-35 de ani, după care sunt demolate și se construiesc altele noi în locul lor, iar coreenii se mută dintr-o locuință în alta.

Vă propunem în continuare câteva detalii interesante din interiorul locuințelor coreene.  c

1. Ferestrele și draperiile

În locuințele noastre draperiile sunt un atribut indispensabil al ferestrelor. Pe ferestrele din Coreea veți observa, în schimb, sticlă mată suplimentară sau obloane interioare întunecate. Dacă obloanele sunt închise, lumina abia pătrunde în cameră. Acest lucru se face din mai multe motive. Deoarece clădirile sunt situate aproape una de alt sticla mată ajută la menținerea intimității și, pe lângă aceasta, oferă o izolare termică suplimentară în timpul sezonului rece.

2. Robinetul de bucătărie.

Robinetele de bucătărie se deosebesc foarte mult de ale noastre. În primul rând are jet și duș, în al doilea rând este detașabil și poate fi transformat, dacă este necesar, pentru a ajunge în colțurile îndepărtate ale chiuvetei.

3. Întrerupătorul.

În clădirile noi există un întrerupător situat pe hol sau coridor care stinge lumina din întregul apartament.

4. Cutii speciale pentru livrare.

În multe blocuri există cutii speciale unde se aduc mărfurile comandate. Este suficient să indicați codul din cutiei, iar curierul va pune comanda acolo. În unele blocuri există o cameră specială în care curierul lasă coletul.

5. Uscătorul de haine.

Coreenii au o cameră pentru mașina de spălat în care există și uscătoare. Cu ajutorul unei pârghii speciale acestea sunt coborâte, se pun hainele pe umerașe, și apoi sunt ridicate. Rufele uscate se scot în același mod.

6. Husă pentru aparatul de aer condiționat.

În Coreea de Sud există huse pentru aparatele de aer condiționat, care se încadrează perfect în interior și protejează aparatul de praf.

7. Adăpost în caz de incendiu. 

Multe apartamente de aici au o cameră mică cu ușă ermetică, în care este o lanternă, un stingător și echipamente speciale pentru evacuare. Lângă fereastră există un suport, pe care mulți îl folosesc în alte scopuri, cum ar fi uscarea usturoiul. Pereții acestei încăperi au un cadru metalic și sunt realizați din materiale incombustibile.

8. Dulapuri funcționale și mobilier încorporat.

Una dintre caracteristicile apartamentelor de aici este dorința proprietarilor de a profita la maximum de spațiu. De aceea locatarii optează pentru mobilier încorporat, care poate fi ușor transformat. Dulapurile au nișe cu rafturi extensibile pentru electrocasnice. Sertarele și rafturile sunt, de regulă, spațioase și comode.

9. Cutie mare pentru depozitarea orezului.

Aproape fiecare bucătărie are o cutie mare cu dozator, care se folosește pentru depozitare a orezului.

10. Suport inteligent pentru hârtie igienică.

În Coreea de Sud suportul pentru hârtia igienică arată mai degrabă ca o telecomandă cu ajutorul căreia puteți deschide ușa apartamentului, răspunde la telefon și chiar asculta radioul. Acest suport mai are și un raft pentru smartphone.

11. Scaune fără picioare.

Coreenii, pe lângă faptul că dorm pe paturi joase sau pe podea, folosesc și fotolii sau scaune fără picioare, fiind o tradiție de a lor.