11 detalii care vor trăda imediat încălțămintea ieftină

Încălțămintea pe care o purtăm ar trebui să fie stilată, de calitate și comodă. Dar, din păcate, un detaliu nu îl include neapărat pe celălalt. De aceea, atunci când alegeți încălțămintea, trebuie să vă bazați nu numai pe propriile dorințe, ci și pe niște criterii care vă vor ajuta să deosebiți un produs de calitate de unul ieftin.

Iată care sunt detaliile de care ar fi bine să țineți cont atunci când doriți să cumpărați o nouă pereche de încălțăminte.

1. Materiale de calitate joasă.

Pielea naturală nu este neapărat o dovadă a calității înalte. Pentru a determina calitatea cizmelor sau a pantofilor aruncați o privire mai atentă la grosimea materialului. Daca se pliază și se încrețește, atunci este piele de calitate superioară.

2. Fixarea tălpii.

De obicei talpa este încleiată sau cusută, ambele metode fiind la fel de bune. Însă urmele de clei rămase strică aspectul. Dar în cazul tălpii cusute este puțin mai complicat. Când alegeți încălțăminte care are cusături, atrageți atenție dacă sunt prelucrate cu ceară. Puteți verifica cu ușurință acest lucru trecând cu unghia peste cusături. Ceara protejează pantofii de uzura rapidă și face cusăturile impermeabile.

3. Materialul din care este confecționată talpa. 

Talpă din piele este clasică. Dacă producătorul nu a economisit, această talpă va fi moale și comodă. Dar trebuie să țineți cont de faptul că tălpile din piele se uzează rapid atunci când mergeți pe nisip, pământ și asfalt. Pentru a evita acest lucru este mai bine să purtați astfel de pantofi în interior, iar pentru exterior alegeți o pereche cu talpa de cauciuc sau poliuretan, mai moi și mai durabile.

4. Miros înțepător.

Calitatea încălțămintei poate fi determinată imediat ce intrați în magazin: un miros strident, de chimicale, ar trebui să vă pună pe gânduri. Încălțămintea din materiale naturale nu are mirosuri puternice. Are, de obicei, miros de piele sau lemn.

5. Scârțâie.

De obicei măsurăm încălțămintea în poziție așezat. Dar este bine să vă plimbați puțin prin magazin pentru a verifica sunetul pe care-l face. Scârțâitul sau ciocănitul puternic ar trebui să vă pună pe gânduri, deoarece vă vor deranja atât pe Dumneavoastră cât și pe cei din jur.

6. Decor necalitativ.

Ar trebui să vă gândiți bine înainte de a cumpăra încălțăminte cu strasuri și alte tipuri de decor. În primul rând calitatea acestor inserții lasă adesea mult de dorit. În al doilea rând există posibilitatea ca aceștia să cadă foarte repede. În locul unor astfel de pantofi ar fi mai bine să optați pentru modele din piele metalizată sau cu o cantitate minimă de decor.

7. Prea multe detalii. 

Uneori, designerii adaugă o mulțime de detalii metalice. Aceste accesorii pot fi nesigure deoarece ar putea rugini sau cădea. Și este foarte dificil să le găsiți un înlocuitor.

8. Piele artificială.

Înainte de a alege o pereche de încălțăminte din piele artificială trebuie să țineți cont de faptul că încălțămintea din piele naturală este mult mai comodă deoarece permite picioarelor să respire și este mai călduroasă.

9. Modele neuniforme și asimetrice.

Încălțămintea este formată din mai multe detalii. De aceea este important să atrageți atenție la modele sau imprimeuri, care trebuie să fie uniforme. Înainte de a cumpăra verificați cu atenție lungimea elementelor, finisajul și chiar culoarea.

10. Mărimea greșită.

Dacă încălțămintea stă liber într-o parte a piciorului și vă roade în cealaltă, înseamnă că nu este de calitate sau modelul nu este reușit. Aceasta trebuie să susțină bine piciorul, nu trebuie să stea larg și nici să-l strângă, să fie comodă în timpul mersului.

11. Branț prea plat.

Calitatea încălțămintei nu se reflectă doar în detaliile și materialul exterior. Și branțul este de mare importanță. În mod ideal acesta ar trebui să fixeze perfect arcul piciorului. Branțul încălțămintei ieftine este, de obicei, plat, în timp ce producătorii care creează încălțăminte de calitate sunt foarte atenți la această arcadă.