11 detalii aparent neînsemnate, dar care ne împiedică să arătăm impecabil

Oamenii tind să se studieze reciproc și o fac destul de repede: în doar 7 secunde reușesc să-și facă prima impresie unii despre alții observând comportamentul, timbrul vocii, hainele etc. Și, desigur, acordă involuntar atenție la tot felul de detalii aparent neînsemnate precum manichiura imperfectă sau un nasture rupt.

Am încercat să aflăm care sunt acele detalii care ne împiedică să arătăm impecabil.

Încălțămintea incomodă cu tocuri înalte.

Da, tocurile alungesc vizual silueta, dar atunci când acestea sunt incomode, acest lucru se va reflecta atât pe față cât și la mersul nostru.

Același lucru se poate spune și despre încălțămintea incomodă sau strâmtă. Cei din jur vor observa imediat că nu vă simțiți confortabil în această pereche încălțăminte. De aceea ar fi bine să alegeți o pereche în care vă este foarte comod.

Lenjerie de corp vizibilă.

Cusăturile vizibile indică faptul că nu ați ales lenjeria potrivită. Același lucru este valabil și pentru modelele care se văd prin țesătură. Pentru a evita acest lucru este mai bine să alegeți lenjerie fără cusături și în nuanțe pastelate.

Haine negre decolorate.

Unele haine negre se decolorează în timp. Ar putea fi și din cauza detergentului agresiv, a regimului de spălare necorespunzător sau a soarelui. O astfel de ținută va părea neglijentă, mai ales dacă purtați mai multe haine negre împreună.

Haine incomode.

Rochiile fără bretele alunecă de pe corp, iar fustele strâmte se ridică. Experții spun că acestea sunt semne că hainele nu sunt potrivite pentru noi. Dacă totuși decideți să cumpărați o astfel de ținută, asigurați-vă că este cusută corect și vi se potrivește bine.

Haine nepotrivite.

Este foarte important să alegeți ținutele potrivite. Cu o pereche de pantofi stiletto și o fustă strâmtă nu vă veți simți prea bine în pădure sau veți arăta destul de ciudat dacă veți purta pantaloni sport la un interviu. Este bine când hainele se potrivesc situației.

Extensii de păr vizibile.

Extensiile de păr ne ajută să obținem un păr mai bogat. Dar trebuie să fim atente ca acestea să nu iasă în evidență. De aceea, înainte de a ieși din casă, este bine să vă studiați cu atenție coafura.

Părul uscat și deteriorat.

Culoarea și starea părului nostru atrag atenția celor din jur. De aceea nu uitați să aveți grijă de păr. Dacă vă ondulați frecvent părul, utilizați protectori împotriva căldurii și nu uitați de măști și balsamuri.

Ochelarii murdari.

Ochelarii se murdăresc destul de repede: particulele de praf și murdărie, amprente și, dacă sunt depozitați necorespunzător, se pot și zgâria. Dacă purtați ochelari, aveți grijă să-i curățați cât mai des.

Pantaloni prea lungi.

Pantalonii și blugii prea lungi, pe lângă faptul că se murdăresc foarte repede, nu arată prea bine. De aceea vă recomandăm să alegeți modele de lungime potrivită.

Manichiura imperfectă.

Nu este necesar să mergeți în mod constant la salon, puteți să vă faceți singură manichiura: ungeți cuticula cu ulei sau cremă și dați-le unghiilor forma dorită. Și fiți atente ca oja de pe unghii să arate impecabil.

Contur neglijent al buzelor.

Puteți corecta forma buzelor trecând, cu un creion, dincolo de conturul natural. Dar trebuie să fiți atente și să corectați periodic machiajul.