11 caracteristici ale vieții din Japonia, care îi irită nu doar pe cetățenii străini, ci și pe japonezi

Japonia este una dintre țările cele mai dezvoltate din lume, dar există acolo unele lucruri ciudate care îi irită chiar și pe japonezi.

Dacă veți merge în Țara Soarelui Răsare, trebuie să știți care sunt acestea:

1. Japonezii se pot plânge autorităților pentru faptul că îi deranjează zgomotul pașilor vecinilor.

Din cauza faptului că în construcție se utilizează structuri ușoare, izolarea fonică din apartamente nu este prea bună. Prin urmare, este important să păstrăm liniștea nu numai în transport și în alte locuri publice, ci și acasă.

2. Este inacceptabil să rezolvați conflictele, conversând cu persoana în cauză.

În această țară nu se acceptă să discutați, spre exemplu, cu vecinii care vă deranjează. Trebuie neapărat să scrieți o scrisoare de reclamație către administratorul clădirii, care, la rândul său, ar trebui să posteze un aviz în care să se menționeze faptul că unii locuitori sunt deranjați de zgomotul vecinilor.

3. Publicitatea sonoră de pe străzi nu vă va permite să dormiți nici în weekend.

În Japonia există o mulțime de publicități sonore, atât staționare, cât și mobile, niște mașini cu difuzoare pe acoperiș. În ciuda plângerilor locuitorilor, poliția nu interzice acest lucru.

4. În apartamente nu există încălzire.

În Japonia nu există încălzire centralizată din cauza faptului că blocurile pot fi distruse în timpul cutremurelor și, în acest caz, este prea scump să se instaleze sisteme de încălzire. Japonezii folosesc încălzitoare sau pături, precum și masa Kotatsu.

5. Mamele Gyaru sau mame-fete.

Este vorba despre femei adulte, care au copii, dar preferă să poarte haine, coafuri și machiaj straniu. În general atitudinea față de Gyaru este tolerantă. Dar mamele gyar sunt deseori criticate pentru implicarea copiilor în activitățile lor, insuflându-le încă din copilărie o idee stranie despre frumusețe.

6. Mulți își fac prieteni străini pentru a profita de ei.

Se consideră că este foarte dificil să vă împrieteniți cu japonezii. Dar există o categorie de cetățeni japonezi care se împrietenesc ușor cu străinii, pentru că acest lucru este la modă, pentru a se lăuda prietenilor sau pentru a-și perfecționa limba engleză.

O tânără bloggeriță din Canada a povestit următoarele: „Primii mei prieteni din Japonia păreau foarte drăguți. Dar, după ce am studiat limba japoneză, am aflat cu stupoare că ei mă porecleau „profesorul gratuit”.

Japonezii nu acceptă să meargă în ospeție și vor refuza politicos atunci când le veți cere o mână de ajutor.

Printre femeile japoneze există vânătoare de străini, care urmăresc un scop foarte ciudat, să aibă copii hafu (half, din engleza, adică pe „jumătate” japonez), deoarece sunt de părerea că acești copii sunt foarte frumoși.

7. Japonezii îi împart pe cei din jur în două categorii: „Uchi” și „Soto”.

Din Uchi fac parte membrii familiei, rudele, prietenii apropiați, uneori colegii cu care o persoană a lucrat mai mulți ani. Ceilalți sunt soto, „străini”. Aceste 2 grupuri sunt atât de diferite încât japonezii folosesc chiar structuri gramaticale diferite pentru a comunica ci ele ele.

8. În Japonia există peste 700 de mii de persoane care duc un stil de viață hikikomori. Vârsta lor medie este de 31 de ani.

Hikikomori sunt persoanele (de obicei tineri) care s-au izolat voluntar de societate. Cel mai adesea, aceste persoane care nu ies din camera lor, fiind în grija rudelor care le aduc mâncare și alte lucruri necesare. Unii dintre ei nu comunică defel cu oamenii chiar și timp de 7-10 ani. Guvernul japonez este îngrijorat de acest fenomen și caută diferite soluții.

9. Fiecare al 5-lea japonez/japoneză își înșală partenerul/partenera.

Dar, în același timp, în Japonia există foarte puține divorțuri. Chiar dacă au probleme, ambii soți preferă să-și păstreze familia. Femeile se tem că, după un divorț, ar putea avea de suferit din punct de vedere financiar, iar bărbații se tem că nu-și vor putea vedea copiii, deoarece legile japoneze nu prevăd custodia comună.

10. Cuplurile japoneze se pot întâlni doar de 1-2 ori pe lună.

Cuplurile din Japonia nu se întâlnesc în fiecare zi, ca în Europa sau America. Pentru ei este suficient să se vadă doar de câteva ori pe lună. În timpul despărțirii nu comunică, de obicei, deloc.

11. Vânzătorii din magazinele de haine sunt foarte insistenți.

Mulți străini nu preferă să facă cumpărături în Japonia anume din cauza acestor vânzători, care umblă din urma clienților, le fac complimente și le oferă foarte multe sfaturi.