11 activități casnice inutile la care ar trebui să renunțăm

Oamenii de știință americani au calculat că gătitul, spălatul vaselor, curățenia și alte activități casnice de rutină ne răpesc circa de 2 ore pe zi, timp prețios pe care l-am putea dedica unor activități mult mai interesante. Unele activități casnice le putem face mult mai rar decât suntem obișnuiți, iar altele nu au niciun rost.

Iată care sunt acele activități inutile la care ar fi bine să renunțăm.

1. Curățați rosturile. 

Curățarea rosturilor cu o periuță de dinți este o muncă inutilă, deoarece unele se vor curăța, în ​​timp ce altele vor rămâne murdare. O idee mai bună ar fi să le etanșați o dată pe an ori să treceți peste ele cu o lumânare de parafină.

2. Spălați vasele din fontă.

Fonta, dacă intră în contact cu apa, ruginește. Acest material nu se spală nici cu detergent. Pentru a preveni arderea alimentelor, tigaia trebuie folosită mai des și unsă cu ulei după fiecare utilizare. Este suficient să îndepărtați resturile de mâncare cu hârtie, să ungeți fundul cu ulei și să o puneți la loc.

3. Aranjați cu grijă lenjeria intimă.

Lenjeria de dantelă este foarte fină și se rupe ușor, de aceea este mai bine să o împăturiți cu grijă și să o păstrați separat de alte lucruri, dar cea de bumbac poate fi aruncată pur și simplu într-un sertar.

4. Spălați aragazul și cuptorul după fiecare utilizare.

Petele și dungile proaspete pot fi îndepărtate cu ușurință cu o cârpă umedă. Este suficient să spălați suprafața de lucru o dată pe săptămână, iar grătarele – o dată pe lună. Produsele chimice agresive pot distruge suprafețele, de aceea este mai bine să nu le folosiți deloc.

Spălarea cuptorului ar trebui să se facă doar de 3-4 ori pe an. Alimentele oricum nu intră în contact cu suprafețele, iar temperatura ridicată distruge majoritatea germenilor. Pentru ca pereții cuptorului să nu se murdărească acoperiți-i cu folie și înlocuiți-o pe măsură ce se murdărește.

5. Spălați perdelele înainte de sărbători.

Perdelele ar trebui spălate o dată la șase luni și nu înainte de fiecare sărbătoare, așa cum se obișnuiește în multe familii. Dacă nu aveți animale de companie, ferestrele nu dau spre o stradă aglomerată sau nu le deschideți foarte des, atunci perdelele vor rămâne curate și mai mult timp.

Spălarea frecventă poate distruge țesătura. De aceea se recomandă să le aspirați ca din când în când. Curățarea cu aburi este, de asemenea, excelentă pentru îndepărtarea murdăriei și împrospătarea perdelelor.

6. Spălați toate produsele alimentare.

Dacă pe ambalajul de verdeață sau salată scrie că a fost spălată, nu mai este necesar să clătiți fiecare frunză. Acest lucru nu le va face mai curate. Nici carnea nu se recomandă să se spele.

Ciupercile se vor șterge cu un prosop de hârtie. După spălare acestea își schimbă gustul.

7. Călcați toate hainele.

Viața Dumneavoastră va deveni mai ușoară, dacă veți cumpăra haine care din stofe care nu se șifonează: denim, spandex, lână, cașmir. Există și stofe care nu necesită călcare, pe care le veți recunoaște după inscripția Permanent Press de pe etichetă.

Chiar dacă hainele se șifonează, există mai multe metode de a evita călcarea. Le puteți agăța pe umerașe când sunt încă puțin umede sau puteți rula hainele uscate.

8. Ștergeți vasele spălate cu un prosop.

Chiar și prosoapele de bucătărie care par a fi curate, pot avea germeni, iar scamele rămân pe farfurii. Este mult mai simplu și mai igienic să lăsați să se usuce singure.

Un alt lucru inutil este să clătiți vasele înainte de a le pune în mașina de spălat vase. Este suficient să îndepărtați pur și simplu resturile alimentare de pe acestea. Verificați instrucțiunile deoarece este posibil să nu fie nevoie să clătiți vasele înainte de spălare.

9. Frecați cu mâna suprafețele murdare.

Pentru a curăța mai repede aplicăm substanțe chimice de uz casnic pe suprafață și începem imediat lucrul. Dacă veți lăsa produsele să acționeze mai mult timp, veți avea mai puțin de lucru.

Același lucru este valabil și pentru hainele foarte murdare. Lăsați-le la înmuiat după care puneți-le în mașina de spălat, dar nu curățați manual petele.

10. Curățați canalul de scurgere și țevile.

Toate produsele de curățat conțin substanțe chimice dure, care pot distruge țevile. Dacă scurgerea este înfundată, trebuie să acționați, dar să turnați produse „pentru orice eventualitate” este inutil și chiar periculos.

11. Spălați ceainicele și aparatele de cafea.

Experții consideră că resturile de cafea de pe pereții vasului fac ca băutura să aibă un gust mai bun. Același lucru este valabil și pentru ceai: taninul de pe pereții vaselor face gustul mai bogat. Acestea se pot clăti pur și simplu cu apă.