10 vedete de la Hollywood care se pot compara cu unii absolvenți de la Harvard

Shakira a scris prima sa poezie pe când avea doar 4 ani, în timp ce Einstein abia învățase să vorbească la această vârstă. Deși un IQ peste 130 nu garantează neapărat succesul, doar 2,5% din populație au acest coeficient. Printre aceștia se numără vedete, care nu au excelat din punct de vedere academic, dar și-au realizat pe deplin potențialul pe scenă.

1. Shakira.

Și-a scris prima poezie când avea 4 ani și a lansat primul ei album la vârsta de 13 ani. În loc să meargă la facultate (având un IQ de 140), Shakira a ales să învețe de la viață. Și nu a dat greș, cântăreața cunoaște 5 limbi și are o carieră de mare succes.

2. Cindy Crawford.

A fost întotdeauna o elevă excelentă. Cindy a primit o bursă a Universității Northwestern pentru a studia ingineria chimică, dar, într-o bună zi a fost observată de un fotograf și lumea a pierdut un mare inginer, dar a obținut un supermodel.

3. Matt Damon.

Potrivit unor informații IQ-ul lui Matt Damon atinge 160 de puncte. A început să scrie scenariul pentru Good Will Hunting în timp ce frecventa Universitatea Harvard pe care nu a mai absolvit-o. Mai târziu a câștigat un Oscar alături de cel mai bun prieten al său, Ben Affleck, pentru cel mai bun scenariu.

4. Natalie Portman.

Natalie este doctor în psihologie la Universitatea Harvard. Cunoaște 5 limbi și IQ-ul său este de 140.

5. Quentin Tarantino.

La 14 ani a scris una dintre primele sale lucrări și se gândea deja la următorul scenariu. Quentin nu a mers niciodată la universitate, dar nici nu avea nevoie. IQ-ul său este de 160 și, probabil, acesta l-a ajutat să obțină 2 premii Oscar.

6. Jodie Foster.

A apărut pentru prima dată la televizor la vârsta de 3 ani, iar la 12 ani a primit un rol în Taxi Driver. La vârsta de 18 ani Jody a decis să ia o pauză, devenind studentă la Universitatea Yale, pe care a absolvit-o cu succes.

7. David Duchovny.

A avut o carieră academică impecabilă și, după ce a obținut titlul de master în literatura engleză la Universitatea Yale, l-a obținut și pe cel de doctor în științe. Dar cariera în actorie (și în special The X Files) l-a depărtat de știință și David a lăsat totul de dragul pasiunii sale pentru cinema.

8. Sharon Stone.

Sharon a mers în clasa a II-a când avea doar 5 ani. IQ-ul său este de 154, ceea ce o plasează pe actriță în cei 0,1% dintre cei mai deștepți oameni din lume.

9. Steve Martin.

Și Steve Martin și-a dat seama că facultatea nu este cel mai bun loc pentru genii. A început să studieze filosofia, dar și-a dat seama de faptul că viața de profesor nu i se potrivea.

10. Rowan Atkinson.

IQ-ul său este de 178 de puncte. Spre deosebire de personajul care l-a făcut celebru, inimitabilul Mr. Bean, Rowan a avut rezultate formidabile la școală. Înainte de a-și începe cariera în actorie a studiat ingineria la Universitatea Newcastle, s-a înscris la Universitatea Oxford pentru a urma un Master of Science și are chiar și diplomă de doctorat.