10 vedete cărora li s-au oferit roluri de un milion de dolari, dar au refuzat

Actorii nu sunt întotdeauna de acord cu propunerile regizorilor și ale producătorilor. Motivele port fi foarte diferite: unii se tem că filmul va fi plictisitor pentru public, alții nu au încredere în regizorii tineri ori nu se văd în acest rol. Charlize Theron, de exemplu, nu a vrut să interpreteze rolul mamei personajului principal în Wonder Woman, pentru că se consideră prea tânără pentru un astfel de rol.

Hannibal Lecter: Sean Connery – Anthony Hopkins.

Regizorul Jonathan Demme a dorit ca Lecter să fie interpretat de Sean Connery, dar celebrul actor a refuzat. Apoi rolul i-a fost oferit lui Anthony Hopkins. Actorul a crezut, la început, că a fost invitat să joace într-un film pentru copii. Dar după ce a citit primele 10 pagini ale scenariului, a acceptat oferta și nu a dat greș: a fost nominalizat pentru cel mai bun actor și a primit primul său Oscar.

Clarissa Starling: Meg Ryan – Jodie Foster.

Meg Ryan a ratat ocazia de ca câștiga premiul Oscar când a refuzat să o joace pe Miss Starling. Actrița s-a speriat de scenariul sumbru și crud. Drept urmare, rolul i-a revenit lui Jodie Foster, care citise romanul și era dornică să încerce imaginea Clarissei.

Ellie Hamilton: Jessica Simpson – Rachel McAdams.

Jessica Simpson este cunoscută mai mult ca o cântăreață. Și-a ratat șansa de a deveni renumită și ca actriță când a refuzat să joace în filmul „The Notebook”. Simpson a fost împotriva scenelor prea sincere, în timp ce pe Rachel McAdams nu a deranjat-o acest lucru și nu a dat greș.

Regina Hippolyta: Charlize Theron – Connie Nielsen.

Charlize Theron s-a supărat când i s-a propus să joace rolul mamei Femeii Fantastice și a refuzat. Și am putea să 0 înțelegem, deoarece Gal Gadot este cu doar 9 ani mai tânără decât Charlize și, cu siguranță, nu arată ca fiică și mamă. Atunci producătorul Zack Snyder i-a oferit rolul modelului și actriței daneze Connie Nielsen, care este cu 20 de ani mai în vârstă decât Gadot.

Kitty Shtcherbatskaya: Saoirse Ronan – Alicia Vikander.

Saoirse Ronan a refuzat rolul lui Kitty pentru că nu a vrut să sacrifice filmările pentru „Bizanț” și „The Host” în care a interpretat rolul personajelor principale. Prin urmare Alicia Vikander a obținut acest rol în filmul „Anna Karenina”.

Annie Wilkes: Angelica Houston – Katie Bates.

Houston, pe care majoritatea o cunoaștem datorită rolului de Morticia Addams, trebuia să joace în 1990 rolul antagonistei în adaptarea cinematografică a romanului lui Stephen King, însă a decis să aleagă filmul „Scammers”. Rolul i-a fost oferit lui Katie Bates, care a primit un Oscar și un Glob de Aur.

Jacqueline Kennedy: Rachel Weisz – Natalie Portman.

Asupra acestui film despre soția lui Kennedy s-a lucrat mai mult timp. A fost mai întâi un proiect de colaborare între regizorul Darren Aronofsky și logodnica sa Rachel Weisz. Deoarece cuplul s-a despărțit, Weisz a renunțat la filmări. Și doar 2 ani mai târziu studioul a început să negocieze cu Natalie Portman.

Andy Dufrein: Tom Cruise – Tim Robbins.

Acum este dificil să ne imaginăm pe altcineva în afară de Tim Robbins în rolul veselului Andy Dufrein. Dar acest rol le-a fost propus mai multor actori celebri, inclusiv lui Tom Cruise, care a refuzat oferta deoarece nu a vrut să colaboreze cu un regizor debutant.

Christina Palmer: Jessica Chastain – Rachel McAdams.

Jessica Chastain a renunțat la acest rol din filmul „Doctor Strange”. Potrivit scenaristului filmului, Chastain a luat această decizie deoarece nu spera să joacă în „Marvel”.

Elizabeth I: Emily Watson – Cate Blanchett.

Rolul reginei i-a fost oferit mai întâi lui Emily Watson, însă actrița a refuzat. Watson a recunoscut că nu ar fi reușit niciodată să joace așa cum a făcut-o Blanchett, care a primit un Glob de Aur pentru acest rol.