10 trucuri simple datorită cărora veți petrece de 2 ori mai puțin timp și efort pentru a face curățenie

Curățenia ne poate răpi foarte mult timp și necesită efort.

Pentru a vă ușura munca, vă propunem câteva trucuri simple, dar foarte eficiente. Casa Dumneavoastră va străluci!

Orezul vă va ajuta să curățați interiorul sticlelor.

Turnați puțină apă într-o sticlă, adăugați o mână de orez și o picătură de detergent. Și apoi închideți sau acoperiți strâns gâtul cu palma și agitați bine. Orezul va curăța murdăria de pe pereți și sticla va fi ca nouă.

Îngrijirea litierei pisicii.

Dacă v-ați săturat să curățați litiera pisicii, acest truc simplu este pentru Dumneavoastră. Puneți litiera într-un sac de gunoi și turnați nisipul deasupra. Când este timpul să-l schimbați, tot ce trebuie să faceți este să scoateți sacul și să-l aruncați.

Folosiți un aparat de ras pentru a îndepărta vopseaua de pe haine.

Dacă aveți copii cărora le place să deseneze, știți cu siguranță cât de dificil este să scăpați de petele de vopsea de pe haine. Însă există o soluție: în loc să spălați zonele pătate, încercați să le curățați cu un aparat de ras de unică folosință. Adevărat, metoda dată nu este potrivită pentru toate tipurile de țesături, dar se va descurca de minune cu blugii și hainele de lână.

Folosiți mănuși de grădinărit pentru a curăța praful.

Este nevoie de multă răbdare pentru a șterge praful de pe flori, bijuterii și alte obiecte mici de interior. Dar acest proces poate fi mai ușor, dacă veți înlocui cârpa obișnuită cu o pereche de mănuși de grădinărit (din bumbac) și veți trece peste toate suprafețele.

Strângeți jucăriile mici cu ajutorul măturii și a fărașului.   

Data viitoare când va trebui să strângeți jucăriile de pe podea, luați o mătură și un făraș. Simplu și ușor.

Puneți un covoraș sau o tavă sub suportul pentru încălțăminte. 

Cel mai bun mod de a vă simplifica procesul de curățenie este să aveți grijă în avans de „capcane”. Pentru a scăpa de praf, puneți sub suportul pentru încălțăminte o tavă sau un covor.

Îndepărtați murdăria de pe tava de copt folosind foile pentru uscarea rufelor.

Există un truc foarte simplu care vă va ajuta să simplificați această procedură mai puțin plăcută. Puneți 1 sau 2 foi pe fundul tăvii, adăugați apă și lăsați-o să stea peste noapte sau cel puțin câteva ore. După aceea spălați tava ca de obicei. Murdăria se va înmuia și se va îndepărta de la sine, nu va trebui să depuneți efort.

Îndepărtați cu o minge de tenis zgârieturile de cauciuc de pe podea.

Aceasta este una dintre cele mai simple metode de a elimina aceste urme: va trebui doar să ștergeți petele cu o minge de tenis.

Puneți 2 preșuri la intrare.

Pentru a scăpa de praf puneți două preșuri: unul în exterior și altul în interiorul apartamentului.

Puneți burete în frigider pentru a absorbi excesul de umiditate.

Un burete obișnuit poate prelungi durata de viață a fructelor și vă poate scuti de nevoia de a curăța urgent frigiderul. Trebuie doar să-l puneți în partea de jos a raftului cu legume și fructe, astfel încât să absoarbă excesul de umiditate.