10 trucuri pentru gospodinele moderne: jos pălăria în fața celor care le-au inventat!

În general gospodinele au o creativitate foarte mare și găsesc uneori soluții care te lasă cu gura căscată. Noi am făcut o selecție cu astfel de idei, pe care am vrea să le împărtășim și vouă!

Sfaturi pentru prepararea bucatelor

Ca să nu se lipească pasta

Pastele nu se vor mai lipi în timpul fierberii dacă veți adăuga în apă 40 ml de suc de lămâie sau 1 lingură de oțet (la 2,5 litri de apă).

Cum se păstrează verdeața

Verdeața stătută poate fi revigorată foarte simplu dacă o afundați mai întâi în apă fierbinte, apoi în apă rece.

Salată folositoare

Salata va căpăta un gust deosebit dacă veți prăji ceapa înainte să o adăugați în salată.

Brânzoaice ideale

Pentru a obține brânzoaice de o formă ideală, când le pregătiți acoperiți-le cu un pahar de diametrul puțin mai mare și începeți să-l rotiți încet, fără a-l dezlipi de masă. Brânzoaicele vor căpăta o formă perfect rotundă.

Un chec frumos în multi-cooker

În prepararea checurilor cea mai dificilă parte este scoaterea sa din vasul multi-cookerului. Această sarcină va deveni mult mai simplă dacă veți așterne în prealabil pe fundul și pereții vasului 2 fâșii încrucișate de hârtie de copt late de 10-12 cm și lungi de 45-50 cm. Adăugați puțin ulei vegetal, astfel încât hârtia să se lipească de vas. La sfârșit veți putea scoate ușor checul trăgând de cele 4 capete de hârtie de copt.

Cum se prepară calmarii astfel încât să fie moi

Iată 3 reguli pentru a prepara calmarii astfel încât să nu fie de cauciuc.

1. Decongelați complet calmarii.

2. Puneți calmarii în apă clocotită și asezonată pentru cel mult 2 minute.

3. Preparați doar câte 2-3 calmari odată.

Aluat vaporos

Ingredientul secret al unui aluat vaporos sunt ouăle. Acestea trebuie bătute cât sunt reci până se formează deasupra o spumă. Apoi ouăle bătute se toarnă încet peste celelalte ingrediente, amestecând în continuu.

Pentru a obține un aluat crocant, folosiți la prepararea sa apă foarte rece. De asemenea se recomandă să adăugați câte 1 lingură de țuică pentru fiecare ou.

Alternativa ouălor în copturi

Un ou poate fi înlocuit cu: 1 lingură de amidon de porumb + 2 linguri de apă sau pireul făcut din 1 banană sau pireul făcut din 1/4 de măr.

Pate de ficat delicios

Pateul de ficat va fi deosebit de gustos dacă în timpul prăjirii ficatului veți adăuga în tigaie 50 ml de băutură alcoolică tare (rom, brandy, whiskey) și 1 linguriță de miere de albine. Preparat astfel, pateul va fi mai gingaș și mai picant.

Aluat moale pentru colțunași

Secretul unor colțunași delicioși e în umplutură gustoasă și un aluat pregătit corect. Când pregătiți masa pentru aluat adăugați în făină 1-2 linguri de ulei vegetal. Astfel aluatul va deveni moale și elastic.