10 trucuri neștiute de utilizare a sării – prind bine în gospodărie!

Primele mărturii referitor la dobândirea sării au fost descoperite cu 4-5 mii de ani în urmă și până în prezent sarea rămâne de neînlocuit în viața noastră cotidiană. De-a lungul anilor s-au inventat o mulțime de metode de utilizare a acestui mineral prețios, nu doar în mâncare. Spre exemplu, sarea de bucătărie vă poate simplifica procesul de curățare și îngrijire a gospodăriei. Despre acest aspect vom vorbi în acest articol.

Echipa noastră a selectat cele mai eficiente metode curățare.

10. Îndepărtați grăsimea și murdăria de pe vasele de fontă

Luați 1 pahar de sare și presărați-l pe suprafața exterioară a tigăii. Apoi cu un prosop de bucătărie obișnuit ștergeți toate locurile murdare până vor fi curate. Apoi spălați tigaia în mod obișnuit.

9. Îndepărtați petele și murdăria de pe tocătoare

Presărați cu sare grunjoasă murdăria de pe tocător, apoi frecați cu jumătate de lămâie. Lăsați să se pătrundă amestecul obținut, iar apoi clătiți tocătorul sub un jet de apă.

8. Curățați vazele de depunerile de calcar

Depunerile verzui de la flori se curăță foarte ușor cu sare de bucătărie. Preparați o soluție salină puternică și turnați-o în vază, agitați bine vaza și apoi spălați-o cu o cantitate mare de apă (se poate cu săpun).

7. Preparați un scrub de casă (dacă nu există contraindicații)

Pentru a prepara un scrub de casă aveți nevoie de sare și ulei în raport de 1:2. Amestecați și aplicați pe față cu mișcări rotative. Se recomandă să încălziți uleiul înainte de aplicare. La sfârșitul procedurii, clătiți fața și aplicați o cremă hidratantă.

6. Protejați cașcavalul de mucegai

Cașcavalul nu se va acoperi cu mucegai dacă îl veți înveli într-o bucată de pânză înmuiată în apă sărată. În acest fel veți prelungi valabilitatea cașcavalului cu câteva zile.

5. Curățați rosturile

Amestecați 1/2 pahar de sare (de preferat grunjoasă), 4 litri de apă caldă și detergent de vase. Ștergeți cu această soluție suprafețele necesare și mai ales rosturile, deoarece aici se acumulează cea mai mare cantitate de murdărie.

4. Băi pentru picioare (dacă nu există contraindicații)

Pentru a pregăti o astfel de băiță, trebuie să turnați 1-2 pahare de sare într-un recipient nu prea mare în care veți face procedura. Apoi trebuie să adăugați apă caldă și să țineți picioarele în această soluție până apa se va răci.

3. Curățați ceștile de pete de ceai și cafea

Amestecați o lingură de sare și 1 lingură de oțet. Aplicați această soluție pe murdăria din cești. Lăsați să acționeze câteva ore și apoi spălați-le în mod obișnuit.

2. Îndepărtați amărăciunea cafelei

Cafeaua va fi mai aromată și mai puțin amară dacă veți adăuga o priză de sare foarte mică în băutura deja preparată.

1. Albirea rufelor

Rufele care s-au îngălbenit pot fi albite foarte simplu. Amestecați o lingură de sare și 1/4 de pahar de bicarbonat de sodiu. Turnați soluția obținută într-un vas cu apă fierbinte și țineți în această soluție pentru o oră rufele îngălbenite, nu lăsați apa să se răcească.

Dvs. cunoașteți și alte metode de utilizare a sării de bucătărie?