10 trucuri impresionante legate de coafură care te fac să arăți mai tânără cu cel puțin 5 ani

La 20 de ani orice domnișoară se poate bucura de frumusețea sa naturală. Dar înaintând în vârstă, îngrijirea propriului corp necesită tot mai mult efort. Femeile mai disperate chiar apelează la artificii extreme, cum ar fi operațiile plastice sau “injecțiile tinereții”.

Dar ce poți face dacă nu vrei să mergi la măsuri radicale, dar îți dorești să arăți bine la orice vârstă? Există o soluție! Coafura vă poate ajuta să arătați cu 5 ani mai tânără fără un efort suplimentar! Folosiți aceste sfaturi pentru a fi frumoasă mereu!

Tunsoarea

Un efect uimitor asupra vârstei îl au tunsorile în scări și cele graduate care încadrează fața și gâtul. Tunsoarea poate avea un impact extraordinar, nu o neglijați niciodată!

Culoarea

Culorile deschise întineresc – aceasta e o regulă fundamentală. Ce vă rămâne de făcut este să alegeți nuanța potrivită. Nu se recomandă să vă vopsiți părul în culori mai deschise decât cu 2-3 tonuri față de culoarea naturală, iar nuanța ar trebui aleasă în funcție de culoarea pielii și a ochilor.

Femeile care nu vor să-și schimbe complet culoarea părului, își pot vopsi în culori mai deschise câteva șuvițe. Acestea vor face fața mai luminoasă și mai dinamică.

Lungimea

Tunsorile scurte se asociază de obicei cu tinerețea și modul de viață activ, de aceea scurtarea părului ar fi o soluție pentru un efect de întinerire. Dar trebuie evitate extremitățile: părul peste măsură de scurt poate scoate în evidență micile imperfecțiuni ale pielii și ale feței. Lungimea optimă în general variază de la bărbie până la mijlocul gâtului.

Volumul

Părul lins are un efect de îmbătrânire, de aceea vă recomandăm să vă orientați spre coafurile voluminoase. Dar și aici trebuie găsit un mijloc de aur, căci un volum peste măsură de mare are efecte adverse. Cel mai important e să aveți o coafură care să pară firească, naturală, dar care să fie și destul de voluminoasă totodată.

Bretonul

Bretonul ascunde ridurile de pe frunte și scoate în evidență frumusețea ochilor. Varianta optimă ar fi un breton bine structurat cu o densitate medie. Un breton prea dens încarcă fața peste măsură și o face să pară mai joasă și, deci, mai plinuță.

Cărarea

O cărare aflată pe mijloc vă adaugă câțiva ani la vârsta din buletin, căci fața pare mai aspră. O soluție ar fi să aranjați șuvițele pe o parte sau pe spate, iar aranjarea în zig-zag ar crea o imagine neobișnuită și chiar va face coafura mai voluminoasă.

Aranjarea cotidiană

Părul întins la maxim accentuează semnele vârstei înaintate. Dacă purtați cosiță, lăsați în față câteva șuvițe libere, iar restul părului nu îl strângeți foarte tare. Buclele ar fi și ele o alternativă foarte bună, dar dacă nu preferați așa ceva, optați pentru tunsori asimetrice, creând un ușor “haos controlat” în coafura dvs.

Coafura de seară

Dacă vă pregătiți de un eveniment special, renunțați la coafurile cu forme stricte și perfect fixe, precum și la părul ridicat prea sus sau în stil retro. Chiar dacă vorbim de o coafură pentru evenimente speciale, ea trebuie să-și păstreze firescul și naturalețea.

Alte câteva sfaturi utile

  • Excesul de fixativ sau alte produse de îngrijire a părului are un efect negativ pentru vârsta dvs.
  • Dacă purtați accesorii pentru păr, străduiți-vă să fie de calitate. Evitați tot felul de plastic colorat și elastice ieftine, preferând accesorii elegante și cu gust.
  • Dacă doriți să schimbați forma părului drept, buclele mici și cârlionții sunt o soluție bună, dar numai până la 25-30 de ani. După aceea mai indicate sunt buclele mari, care fac părul mai voluminos și întineresc fața.

Toate sfaturile enumerate mai sus sunt valabile pentru un păr sănătos, de aceea acordați o atenție cât mai sporită sănătății părului dvs.