10 trucuri de frumusețe ale vedetelor Vechiului Hollywood pe care le folosesc la greu și cele moderne

Actrițele din filmele secolului trecut erau nespus de frumoase și pline de farmec. Și deși domeniul modern al frumuseții este dezvoltat ca niciodată și avem la dispoziția noastră cosmetologi și make-up artiști excelenți, am vrea să cunoaștem și unele secrete ale divele vechiului Hollywood.

Vaselină în loc de iluminator.

Se știe că vaselina era o parte importantă a machiajului lui Marilyn. Allan Snyder, make-up artistul său, a învățat-o cum să folosească vaselina ca iluminator: își aplica o cantitate mică pe pomeți, ceea ce făcea ca pielea ei să fie strălucitoare și să arate perfect pe ecran. Acest secret nu a fost dat uitării. Atunci când Mario Dedivanovic, make-up artistul lui Kim Kardashian, vrea să obțină un ten impecabil, folosește ulei de vaselină.

Gene false lipite dincolo de linia genelor.

Ați auzit, probabil, despre noua tendință – ochii de „vulpe”. Puteți obține acest efect și cu ajutorul machiajului sau a lipirii genelor puțin mai departe decât linia naturală de creștere, alungind astfel tăietura ochilor. Sophia Loren făcea acest lucru cu mult timp în urmă, fiind văzută în filmul „Arabesque”.

Mai multe nuanțe de ruj.

Pentru a-și face buzele voluptuoase Marilyn Monroe folosea 5 nuanțe diferite de ruj. Aplica culori mai închise de-a lungul conturului buzelor și culori mai deschise în centru. Apoi adăuga puțin sidef în mijlocul buzei inferioare și un strat de luciu. Această tehnică de machiaj este folosită în continuare de mulți artiști de machiaj.

Corectarea formei nasului cu ajutorul produselor cosmetice.

Pentru a obține o formă perfectă a nasului Carol Lombard trăgea o linie albă în centru. Acest truc se bucură în continuare de popularitate, fiind folosit nu doar pentru a „îndrepta” nasul, ci și pentru a-l îngusta.

„Ochi de pisică”. 

Acest tip de machiaj era cartea de vizită a Sophiei Loren. Pentru a-și face ochii mai mari și mai profunzi legendara actriță contura cu creion alb pleoapa inferioară. Această tehnică este folosită și astăzi.

Mărirea buzelor cu ajutorul creionului. 

Vivien Leigh credea că buza ei inferioară era prea subțire. Pentru a remedia acest lucru trasa o nouă linie, depășind ușor conturul natural. Aceeași tehnică este folosită cu succes de vedetele moderne. De exemplu Jennifer Lopez a recunoscut că recurge la acest truc pentru a oferi volum buzelor.

Conturarea cu fard de obraz.

Tehnica de sculptare a feței cu ajutorul cosmeticelor a existat și în secolul trecut. Grace Kelly f0l0sea 2 nuanțe de fard pentru a-și evidenția pomeții.

Apă cu gheață.

Pentru a-și păstra fața tonifiată și pentru a strânge porii Joan Crawford avea un ritual de frumusețe în fiecare zi: după ce se spăla pe față o clătea de 25 de ori cu apă cu gheață. După aceea actrița aplica o cremă nutritivă. Jennifer Aniston a recunoscut că și ea își clătește fața de 25 de ori cu apă cu gheață pentru a îmbunătăți circulația sângelui și a „trezi” pielea. Esteticiana sa a învățat-o acest truc.

Ulei de cocos pentru piele.

Pentru a-i conferi pielii o strălucire tinerească, Mae West folosea ulei de cocos. Și modelul Miranda Kerr este încântată de el, considerând că o mare parte din frumusețea ei impecabilă se datorează uleiului.

Vaselină pentru cearcănele de sub ochi.

Ochii lui Bette Davis erau incredibil de mari și expresivi, iar pielea de sub ei a rămas netedă mult timp. Acest lucru se datora aplicării feliilor de castraveți pe pleoape și a unui strat de vaselină sub ochi. Jennifer Aniston a recunoscut că folosește vaselina pentru a-și proteja pielea din jurul ochilor de riduri.