10 trucuri de-ale bunicilor noastre care sunt actuale și astăzi

Unele trucuri sunt atât de geniale, încât sunt folosite de multe generații pentru a-și simplifica viața. Uneori totuși timpul își spune cuvântul și acestea se uită.

Redacția noastră a decis să-și amintească de lucrurile frumoase din trecut și a făcut o selecție cu 10 trucuri extrem de utile pe care le-au folosit încă bunicile noastre.

1. Trandafirii rezistă de 2 ori mai mult dacă adăugați în apa lor 1/2 de pastilă de aspirină

Aspirina previne putrezirea apei și permite păstrarea îndelungată a crizantemelor, cuișoarelor, gladiolelor și trandafirilor. În apa narcișilor e mai bine să adăugați un vârf de cuțit de sare, pentru gherghine e mai indicat puțin oțet.

2. Folosiți elastic pentru a-l învăța pe copil să țină corect pixul

Îmbrăcați elasticul pe mână la nivelul încheieturii, apoi introduceți pixul între mână și elastic și întoarceți-l la 180°. Astfel pixul va sta în poziția corectă.

3. Presărați sare pe pata de grăsime

Sarea va absorbi o bună parte din grăsime. Petele mari vor fi apoi ușor de eliminat, iar petele mici s-ar putea să dispară chiar atunci.

4. Oja uscată poate fi dizolvată cu soluție de îndepărtat oja

Câteva picături de soluție de îndepărtat oja vor rezolva această problemă. Important e să nu exagerați: prea multă soluție va dilua culoarea ojei.

5. Cratița arsă poate fi curățată ușor fierbând în ea soluție de sare

Această metodă funcționează chiar și în cele mai grave cazuri. Umpleți cratița cu apă, adăugați câteva linguri de sare și fierbeți timp de 15-20 de minute.

6. Mâinile pot fi curățate de urme de sfeclă cu ajutorul lămâii

Săpunul obișnuit de obicei nu ajută în astfel de cazuri. Pentru a scăpa de petele de sfeclă sau fructe de pădure, folosiți suc de lămâie sau ștergeți pielea cu o felie de lămâie.

7. Ouăle nu vor crăpa dacă le veți fierbe în apă cu sare

Sarea va preveni ieșirea albușului din oul crăpat și totodată nu va avea nici un impact asupra gustului ouălor.

8. Ca să nu faceți fărâmituri de pâine când o tăiați, înmuiați cuțitul în apă clocotită

Pâinea proaspătă face multe fărâmituri când este tăiată. Dacă veți înmuia cuțitul în apă clocotită, după care veți șterge lama cu un șervețel, nu veți mai avea această problemă.

9. Cartofii înlătură iritația și inflamația cauzate de înțepături de insecte

Tăiați o felie de cartof și fixați-o de locul înțepăturii, curățindu-l în prealabil. Cartoful reduce mâncărimea și inflamația și hidratează rana, stimulând vindecarea acesteia.

10. Identificarea punctelor cardinale după acele ceasornicului

Țineți ceasul astfel încât acul mic să fie pe direcția soarelui. Bisectoarea unghiului format din acul mic și ora 1 indică direcția sud.

NB: până la miezul zilei sudul va fi pe partea dreaptă față de soare, iar după miezul zilei – pe partea stângă.