10 trucuri cu ajutorul cărora produsele vor rămâne proaspete pentru mult timp

Fiecare dintre noi ne străduim să consumăm cele mai sănătoase și proaspete produse alimentare. Dar din păcate mulți oameni nu au posibilitatea să meargă la cumpărături în fiecare zi, de aceea apare inevitabil necesitatea de a asigura o păstrare mai îndelungată a produselor alimentare.

Echipa noastră vă împărtășește 10 trucuri care vă vor ajuta să păstrați prospețimea produselor pentru mai mult timp.

1. Laptele poate fi congelat pentru câteva săptămâni

Ați cumpărat 4 litri de lapte și urmează să mergeți într-o călătorie neașteptată? Nu e nimic grav! Laptele poate fi congelat, dar cu condiția respectări anumitor reguli. Scurgeți puțin lapte din pachet sau sticlă, căci în timpul congelării volumul său va crește. Cel mai indicat este ca laptele congelat să fie proaspăt, iar perioada de păstrare în congelator să nu depășească 4-6 săptămâni.

2. Congelarea ouălor cu ajutorul formei pentru gheață

De multe ori se întâmplă să nu reușim să consumăm toate ouăle sau folosim doar albușul și nu avem ce face cu gălbenușul. Și ele pot fi congelate! Pur și simplu spargeți ouăle și așezați-le în forme pentru gheață, adăugând puțină sare sau zahăr, după care le puteți consuma când aveți nevoie.

3. Păstrăm sosul preferat în pungă pentru congelare

Sosul rămas după luarea mesei este un alt candidat pentru congelare. Turnați sosul într-o pungă de plastic și puneți-o în congelator. După ce va îngheța, sosul va putea fi tăiat în cubulețe, pe care le puteți folosi la prepararea bucatelor oricând aveți nevoie.

4. Frunzele de salată se vor păstra mai mult timp cu ajutorul șervețelelor de hârtie

Frunzele de salată vor rămâne proaspete și crocante o săptămână întreagă dacă le veți înfășura în șervețele de hârtie. În acest fel umiditatea va fi absorbită de șervețele, iar frunzele își vor păstra prospețimea.

5. Merele pot sta în frigider luni întregi

Merele în general se păstrează mult mai mult timp decât alte fructe. Dar dacă le țineți în frigider, aceste termen va fi și mai mare, iar merele își vor păstra toate proprietățile gustative. Cel mai important e să lăsați puțin spațiu între mere sau să le înfășurați pe fiecare în parte în hârtie, de exemplu, căci contactul dintre ele poate avea efecte negative asupra termenului de păstrare.

6. Morcovul se păstrează mult mai bine dacă e ținut în nisip

Mulți grădinari cunosc acest secret. Aici nu e nimic uimitor, căci nisipul reduce evaporarea umidității din morcovi și previne apariția mucegaiului.

7. Smântâna și brânza se păstrează mai mult timp dacă întoarceți recipientul cu fundul în sus

Brânza sau smântâna vor rămâne proaspete de două ori mai mult timp dacă veți așeza cu fundul în sus containerul în care se află ele. În acest fel se va crea un fel de vid în care bacteriile se dezvoltă mult mai greu.

8. Ceapa verde își păstrează prospețimea dacă e ținută într-un pahar cu apă

Ceapa verde va rămâne pentru mult mai mult timp dacă o veți păstra într-un pahar sau borcan cu apă.

9. Verdeața se păstrează mai bine în recipiente de sticlă

Mediul perfect pentru păstrarea verdeții este un borcan de sticlă. În acest fel aroma și gustul produselor se poate păstra chiar și o lună de zile, căci verdeața nu se strică, nu se îngălbenește, nu se usucă și nu-și pierde aroma plăcută.

10. Mierea de albini trebuie păstrată în borcane de sticlă

De fapt miere de albini este un produs practic nealterabil, dar e important să fie respectate anumite norme. Soluția cea mai corectă ar fi să păstrați mierea în borcane de sticlă închisă la culoare cu un capac închis strâns. Totodată ar trebui evitată păstrarea mierii în recipiente de ceramică sau metal emailat sau zincat.