10 trucuri chinezești de curățenie pe care ar fi bine să le încercați chiar în acest weekend

Pe lângă aprinderea felinarelor roșii și organizarea paradelor, una dintre cele mai importante tradiții de Anul Nou Lunar din China este ritualul de curățenie a locuințelor, cunoscut sub numele de da sao chu. Cu câteva zile înainte de această sărbătoare oamenii fac o curățenie completă, în fiecare colț, sperând să scape de ghinion și să întâmpine viitorul cu brațele deschise. Pentru aceasta folosesc multe produse de curățare care se găsesc prin casele nostre.

Folosiți dresuri vechi în loc de cârpe.

Pentru a scăpa de praful care nu vrea să dispară de pe suprafețe, chinezii folosesc regula atracției și un truc foarte simplu: înfășoară un ciorap în jurul unei mături sau mop pentru a ajunge la tavan și prin colțuri. Această metodă este ideală deoarece nailonul, datorită electricității statice, atrage particulele de praf.

Șterg mobilierul cu lapte expirat. 

O cârpă înmuiată în lapte vă va ajuta să redați strălucire lemnului, marmurei și suprafețelor lăcuite. După această procedură ștergeți suprafețele cu o cârpă umedă pentru ca mobila să nu miroasă a lapte.

Coji de portocală la cuptorul cu microunde pentru a scăpa de mirosurile neplăcute.

Coaja de portocală este un produs natural uimitor pentru combaterea mirosurilor de alimente. Adăugați câteva coji de portocale proaspete în cuptorul cu microunde și porniți-l pentru 60 de secunde înainte de a șterge interiorul. Încălzirea va ajuta la eliberarea uleiurilor aromatice de citrice.

Curățați vasele cu cartofi.

Cartofii pot fi folosiți și pentru a curăța ustensilele de bucătărie, deoarece conțin acid oxalic, o substanță cristalină albă, cunoscut pentru capacitatea sa de a elimina murdăria. Puteți spori efectul înmuind jumătate din cartof în sare pentru a curăța cratițele și tigăile. Nu utilizați această metodă pentru curățarea vaselor cu acoperire antiaderentă.

Uscătorul de păr vă poate ajuta să curățați bucătăria.

Pentru a combate petele de grăsime încăpățânate din bucătărie puteți folosi uscătorul de păr, deoarece grăsimile se oxidează și se descompun la temperaturi înalte. Pulverizați detergent pe suprafețele bucătăriei, acoperiți cu folie alimentară și uscați cu aer cald timp de 2 minute. Apoi ștergeți cu un burete.

Este important să citiți instrucțiunile pentru agentul de curățare, deoarece nu toate pot fi încălzite și uscate.

Curățați petele de rugină cu ajutorul pastei de dinți.

Petele de rugină și sedimentele ne dau bătăi de cap. Le puteți curăța cu o periuță de dinți veche folosind pastă de dinți sau cu praf care conține substanțe abrazive.

Prelucrați suprafețele din lemn cu ceai.

Preparați un ceai tare și umeziți un prosop cu el. Taninurile din compoziția sa pot modifica culoarea petelor și zgârieturilor de pe suprafețele din lemn. Prelucrarea mobilierului din lemn cu acest produs îi va conferi o strălucire și o aromă plăcute.

Folosiți înălbitor și prosoape de hârtie pentru a combate petele de mucegai din baie.

ȘI siliconul din baie ne dă bătăi de cap, acumulând mucegai, însă poate fi curățat cu prosoape de hârtie înmuiate în înălbitor . Lăsați-le să acționeze câteva ore și  apoi clătiți bine suprafața cu apă.

Balsamul de rufe combate acumularea prafului.

Praful se acumulează pe suprafețe datorită aderenței statice, iar balsamul de rufe previne acest proces datorită componentelor sale. Adăugați câteva picături de balsam într-o găleată cu apă și, înainte de a șterge mobila, înmuiați o cârpă în această soluție.

Ștergeți geamurile cu ceapă. 

Secretul chinezesc pentru curățarea geamurilor de sticlă este ceapa. Tăiați o ceapă în jumătate, curățați geamurile murdare și apoi ștergeți cu o cârpă umedă înainte ca sucul de ceapă să se usuce. Un alt sfat: folosiți ziare vechi în loc de cârpe deoarece sunt destul de rigide și nu lasă păr sau scame.