10 trucuri care vor face hainele tale imaculat de albe

Deseori vă pare destul de dificil să păstrați hainele la fel de albe ca cele noi. Diferite pete, nuanțele galbene sau gri care apar după câteva spălări pot deteriora haina preferată și nu veți mai dori să cumpărați vreodată haine albe.

Echipa noastră, însă, a selectat câteva trucuri datorită cărora puteți păstra albul imaculat al hainelor fără prea mult efort și fără produse scumpe.

Detergent, apă oxigenată și bicarbonat de sodiu

Amestecați apa oxigenată, detergentul pentru vase și bicarbonatul în raport de 4:2:1 și aplicați cu o perie pe suprafețele pe care doriți să le înălbiți. Dacă doriți să înălbiți toată haina, atunci diluați soluția obținută în 2 l de apă și lăsați haina să stea câteva ore, apoi spălați-o în mod obișnuit.

Amoniac

Amoniacul îndepărtează foarte bine orice tip de pete, chiar și de sânge. Îmbrăcați mănuși și aerisiți bine camera în timpul utilizării acestei soluții. Pentru a înălbi întreaga haină amestecați 4 picături de amoniac, 1 lingură de apă oxigenată și 2 l de apă. Lăsați haina la înmuiat câteva ore, apoi spălați-o în mod obișnuit.

Brichetă

Dacă haina are pete de grăsime, încercați să o curățați cu benzină pentru brichetă. Turnați puțină benzină pe pată și aprindeți-o până nu se va evapora. Repetați procedeul până pata va dispărea. Apoi spălați haina în mod obișnuit.

Aspirină

Puneți 3-4 pastile de aspirină în cuva mașinii de spălat, iar hainele nu se vor îngălbeni. De asemenea, cu aspirină puteți îndepărta petele de transpirație. Diluați o pastilă în puțină apă și aplicați soluția direct pe pată, lăsați să acționeze câteva ore, apoi spălați haina în mod obișnuit.

Pâine albă

Pentru a îndepărta urmele de ruj sau fond de ten de pe hainele albe, faceți o bilă din pâine albă și tamponați cu ea petele de pe haină. Fiți atenți, nu frecați. Acționați imediat ce ați pătat haina. Apoi spălați-o în mod obișnuit.

Detergent pentru spălarea geamurilor

Cerneala, urmele de cariocă și markere pot fi îndepărtate cu ajutorul detergentului pentru geamuri. Puneți un șervețel sub pată ca să nu se absoarbă pe partea opusă. Pulverizați detergent pentru geamuri și lăsați pe 5 minute. Apoi spălați haina în mod obișnuit.

Lămâie

Înainte de a pune hainele în mașina de spălat, înmuiați-le în apă de lămâie. Acoperiți haina cu apă, adăugați câteva felii de lămâie și o linguriță de apă oxigenată.

Acid boric

Acidul boric îndepărtează foarte bine petele de transpirație de pe hainele albe. Aplicați acidul pentru 15-20 minute, apoi spălați haina în mod obișnuit. De asemenea, puteți amesteca o lingură de acid boric cu detergent în mașina de spălat. Înălbirea hainelor prin această modalitate trebuie făcută o dată la 3 spălări.

Cretă

Frecați cu cretă petele de grăsime de pe haine și apoi spălați-le. Creta este un absorbant foarte bun, iar în timpul spălării petele vor fi îndepărtate mai repede și mai eficient.

Detergent pentru mașina de spălat vase

Dacă veți amesteca în proporții egale detergent obișnuit cu detergent pentru mașina de spălat vase, atunci hainele vor fi mai albe. Adăugați acest amestec în mașina de spălat și spălați în mod obișnuit.