10 trucuri care vă vor ajuta să aveți sprâncene perfecte

Sprâncenele frumoase și groase continuă să fie la modă.

Echipa noastră vă propune un ghid despre cum puteți obține o formă frumoasă a sprâncenelor, fără a apela la serviciile profesioniștilor.

Pentru niște sprâncene groase, ungeți-le cu o cantitate mică de ulei de măsline, de ricin sau de migdale și masați-le ușor timp de 3-5 minute. Rezultatul vă va surprinde.

Forma sprâncenelor.

Dacă aveți fața rotundă, alegeți o formă arcuită și evitați sprâncenele rotunjite.

Dacă aveți fața pătrată, alegeți o formă ușor curbată și evitați sprâncenele subțiri și scurte.

În cazul formei triunghiulare a feței, alegeți formele 3 și 5 din imaginea precedentă, dar evitați forma cu numărul 4.

Persoanele care au fața ovală pot opta pentru o formă cu un unghi delicat (1, 3, 4, 5).

Pentru a identifica cele trei puncte ale sprâncenelor, încercați „metoda creionului”. Puneți un creion paralel cu nasul, acesta va fi începutul sprâncenei. Poziționați apoi creionul de-a lungul nasului și peste pupilă, aici va fi arcuirea sprâncenei. Acum va trebui să mutați creionul astfel încât să atingă nara și partea exterioară a ochiului, această zonă este sfârșitul sprâncenei.

Pensatul sprâncenelor.

Vă propunem câteva sfaturi care vă vor ajuta să vă pensați corect:

Investiți într-o pensetă de calitate! Alegeți un loc cu iluminare bună și așezați-vă cât mai comod.

Dacă nu suportați durerea din timpul pensatului, încercați metoda cu firul de ață care vă va ajuta să faceți procedura mai rapid și le va oferi sprâncenelor forma dorită.

Pentru a reduce durerea, aplicați o cremă hidratantă sau treceți cu un cub de gheață.

Nu exagerați cu pensatul, ați putea obține niște sprâncene prea subțiri. De aceea este bine să mișcați oglinda periodic pentru a vă privi fața și în lateral.

Folosiți o perie specială pentru a vă pieptăna sprâncenele și, dacă este necesar, tăiați firele prea lungi cu ajutorul foarfecelor pentru manichiură.

Machiajul sprâncenelor.

Urmează partea ce mai dificilă: cum să umplem sprâncenele ca să pară mai groase și cât mai naturale.

Dacă sprâncenele sunt mai deschise decât culoarea parului, le puteți vopsi. Nu folosiți farduri sau creioane în nuanțe care se deosebesc prea mult de cea a părului.

Vă puteți machia sprâncenele folosind un creion, farduri sau gel. Fardul oferă un look destul de natural, în timp ce gelul pentru sprâncene este un must have pentru persoanele care au sprâncene cu fire groase și rebele.

Pași de urmat:

Pieptănați sprâncenele după care trebuie să completați locurile unde nu este păr.

Nu se recomandă să conturați clar începutul sprâncenelor, dar să le periați ușor sau să treceți cu în direcția creșterii firelor.

Dacă veți ilumina arcada, conturul sprâncenelor va deveni mai clar. Pentru a face acest lucru, aplicați câteva picături de concealer și retușați, apoi aplicați puțin highlighter chiar sub sprâncene.