10 trucuri ale pariziencelor, care le ajută să amenajeze cu gust chiar și cea mai mică bucătărie

Amenajarea unei bucătării mici este o adevărată artă. Numai profesioniștii știu cum să  obțină un rezultat uimitor pe câțiva metri pătrați.

Vă propunem câteva secrete pe care le utilizează parizienii pentru amenajarea bucătăriei. Sperăm că vă vor fi de folos, chiar dacă aveți o bucătărie spațioasă.

1. Culoarea albă.

După cum se știe culorile deschise amplifică spațiile.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să revopsiți pereții, podeaua și mobilierul în alb și să uitați complet de toate celelalte culori. Puteți opta pentru niște accente precum un raft pentru veselă, niște panouri decorative, un covor, electrocasnice sau o plantă în ghiveci.

2. Lumină naturală.

În multe bucătării pariziene veți putea vedea ferestre neacoperite sau perdele foarte fine, de culoare deschisă. În acest fel va pătrunde mai multă lumină naturală.

3. Frigider mic.

Frigiderele din bucătăriile pariziene sunt, de obicei, mici deoarece francezii merg la piață mai des decât noi și nu sunt obișnuiți să facă rezerve.

4. Aragaz cu 2 arzătoare.

Parizienii optează, de obicei, pentru aragaz cu 2 arzătoare, iar plita cu inducție este preferata lor deoarece se îngrijește destul de simplu și este comodă.

5. Depozitare verticală.

Într-un spațiu sunt utilizate toate suprafețele, iar pereții se transformă în suprafață de lucru: au cârlige, șine sau panouri cu găuri pe care pot păstra atât ustensilele de bucătărie cât și suporturile pentru vase sau condimente.

6. Funcționalitate.

Un alt truc este funcționalitatea. Aceste lucru ajută la economisirea spațiului, dar și a timpului. Un exemplu ar fi păstrarea cuțitelor lângă tocătoare, deoarece aceste obiecte, cu rare excepții, sunt folosite împreună.

7. Utilizarea spațiului de sub tavan.

Parizienii nu se limitează la depozitarea pe verticală, ci folosesc și spațiul de sub tavan. Pe astfel de suporturi pun tigăile, cratițele și ustensile pe care le folosesc mai rar.

8. Verdeață și ierburi aromatice pe pervaz.

Este greu de imaginat o bucătărie franceză fără ierburi aromatice pe care, pe lângă faptul că le folosesc la gătit, creează și un accent colorat.

9. Chiuvetă mică.

Aceste chiuvete mici, amplasate lângă perete, ajută la economisirea spațiului.

10. Căni și pahare ergonomice.

Un alt secret care îi ajută să economisească spațiul sunt ustensilele și vasele de același tip, precum cănile fără toartă, paharele fără picior sau farfuriile de același tip. Vesela depozitată în acest fel va ocupa mai puțin spațiu pe rafturi.

Ce părere aveți despre aceste trucuri?