10 strategii care vă vor adăuga câteva zerouri în cont

Banii aduc sau nu fericirea? Este destul de complicat să răspundem la această întrebare. Dar, cu siguranță, banii ne ajută să ne transformăm dorințele în realitate și ne pot face viața mai frumoasă.

Unele persoane însă nu prea reușesc să-și gestioneze banii. De aceea am decis să vă propunem câteva strategii care v-ar putea ajuta să economisiți.

Plătiți mai întâi datoriile.

Devenim foarte triști când ne gândim constant la datorii, iar acest fapt îi reduce productivitatea necesară pentru a câștiga bani. De aceea se recomandă să ne plătim întâi datoriile și după aceea să încercăm să economisim.

Stabiliți niște obiective conrete.

Dacă nu aveți niște obiective concrete, ar putea fi destul de dificil să economisiți. Dorința vagă precum procurarea unui apartament pare aproape irealizabilă. Dar imediat ce veți încerca să vă imaginați în ce zonă va fi apartamentul, câte camere va avea etc., atunci fiecare sumă vă va apropia de scopul Dumneavoastră.

Efectuați plățile obligatorii imediat după ce primiți salariul (și nu uitați să puneți bani în pușculiță).

Fiecare persoană are propria sa listă de plăți obligatorii: utilități, instruire, asigurări. Pe lângă acestea ar fi bine să puneți deoparte o anumită sumă. Dacă plătiți aceste servicii imediat după ce primiți salariul, va deveni mai clar care este suma pe care o puteți pune deoparte.

Faceți cumpărăturile „la rece”.

Cumpărăturile spontane pe care le facem sub influența emoțiilor ne aduc mai multe emoții pozitive, dar mai târziu poate apărea dezamăgirea deoarece ne dăm seama de faptul că am cheltuit banii pentru a procura un obiect inutil.

Folosiți un card de debit.

În prezent aproape fiecare bancă oferă carduri de debit cu bonusuri sub formă de acumulare de numerar sau mile. Dacă veți utiliza regulat un asemenea card, veți putea aduna niște bani.

Stabiliți niște priorități în timp ce faceți cumpărături.

Înainte de a cumpăra un anumit obiect trebuie să facem o alegere, cum ar fi, spre exemplu, un anumit model de smartphone. Dar am putea încerca să facem o altă comparație, să ne gândim ce am putea cumpăra în locul unui smartphone? Am putea merge într-o călătorie sau am putea investi banii în altceva.

Evitați publicitatea.

Publicitatea ne poate influența să cumpărăm un anumit produs fără să ne dăm seama. Puteți încerca să o evitați cel puțin o lună după care să încercați să analizați cât de des v-ați gândit la cumpărături.

Folosiți diferite metode pentru a economisi bani.

Pe lângă becurile economice ar trebui să acordați atenție și instalațiilor sanitare moderne. Există, spre exemplu, robinete și pare de duș care reduc consumul de apă.

Consumul mai poate fi redus și cu ajutorul aeratoarelor, niște duze care combină apa cu aer, iar un robinet cu un singur mâner vă va permite să reglați rapid temperatura apei.

În general, atunci când alegeți electrocasnicele se recomandă optați pentru cele mai eficiente din punct de vedere energetic.

Acordați atenție detaliilor.

Este foarte bine să căutăm produse mai ieftine, dar în cazul în care trebuie să vă deplasați în celălalt capăt al orașului, timpul și cheltuielile pentru transport ar putea depăși economiile.

Alegeți cu atenție îmbrăcămintea, optați pentru haine de calitate care vor ține mai mult.

Utilizați aplicații mobile.

Nu veți reuși să economisiți, dacă nu vă veți administra bugetul personal. Pentru a face acest lucru utilizați diferite aplicații mobile.