10 sfaturi utile pentru a face curățenie fără a depune prea mult efort

Vă întrebați cum reușesc unii să mențină curățenia în casă, având timp să lucreze și să se dedice diferitor hobby-uri? Ar putea avea niște secrete.

Și este minunat că le dezvăluie și altor persoane pentru a le ușura viața tuturor.

1. Racleta pentru geamuri vă va ajuta să curățați covorul. 

Covoarele sunt de neînlocuit în ceea ce privește confortul, dar  adună praf și păr. Pentru a curăța rapid covorul este suficient să treceți cu racleta pe suprafața acestuia.

2. Puteți elimina petele cu o minge de tenis.

Mingea de tenis ne va ajuta să eliminăm petele de pe diferite suprafețe. Trebuie să alegeți o minge de culoare deschisă ca să nu lase urme și să curățați atent petele.

3. Folosiți oțet pentru a curăța mașina de spălat.

Nu este necesar să cumpărați un detergent special pentru a curăța mașina de spălat. Oțetul se descurcă foarte bine cu această misiune. Pentru aceasta turnați un litru de oțet în cuvă și setați cel mai lung ciclu cu cea mai fierbinte temperatură. După 5 minute opriți mașina și lăsați să stea cu soluția timp de aproximativ o oră. Apoi reluați ciclul și așteptați scurgerea apei.

Pentru modelele cu încărcare frontală este nevoie de mai puțin oțet – 3/4 ceașcă. Se toarnă în dozatorul de detergent. Apoi setați un ciclu la temperatura maximă. După ce se încheie setați un ciclu de clătire. Pentru un efect și mai bun puteți adăuga bicarbonat de sodiu în oțet.

4. Comprimatele pentru mașina de spălat vase pot fi utilizate și în alte scopuri. 

Una dintre cele mai neplăcute probleme este înfundarea țevilor. Pentru a rezolva problema dată puteți utiliza comprimatele pentru mașina de spălat vase. Sărurile alcaline și agenții de înălbire vor elimina cu succes grăsimile și vor desfunda țevile. Dar nu vă așteptați să desfunde țevile la fel de repede ca un produs special, lăsați să acționeze mai mult timp.

Aceste comprimate pot fi utilizate și la curățarea urmelor de săpun de pe ușile cabinei de duș. Metoda este simplă: dizolvați comprimatul în apă caldă și ștergeți ușile. Apoi clătiți cu apă.

5. Există o metodă neobișnuită de a elimina arsura de pe tigaie.

Chiar și cei mai eficienți agenți de curățare nu îndepărtează arsurile de pe tigaie fără a-i deteriora suprafața. Din fericire există o modalitate simplă și eficientă: trebuie să umpleți vasele cu ulei și să le dați la cuptor pentru 20 de minute. Arsurile se vor topi și se vor transforma într-o masă lichidă care poate fi curățată foarte ușor după ce se răcește.

6. Adăugați folie în cuva mașinii de spălat pentru a preveni electrizarea hainelor.

Pentru a împiedica electrizarea hainelor faceți mingi din folia de aluminiu și puneți-le în cuvă. Aceste mingi vă vor servi aproximativ șase luni.

7. Lipiți benzi adezive pentru zugrăvit pe făraș.

Toată lumea știe cât de dificil este să măturăm praful de pe suprafețe. Pentru a nu-l curăța cu șervețelele puteți încerca acest truc simplu: lipiți benzi adezive pe făraș și veți strânge cu ușurință tot praful de pe podea.

8. Îndepărtați,  cu ajutorul unei role, praful de pe plasa de țânțari. 

Curățarea geamurilor ne ia foarte mult timp. Acest lucru va fi mai ușor dacă veți păstra geamurile curate. Curățați periodic plasele de țânțari cu o rolă de îmbrăcăminte. Pentru a face acest lucru nu trebuie să le scoateți, este suficient să treceți de mai multe ori cu rola peste plasă.

9. Nu spălați manual ceea ce se poate spăla în mașina de spălat vase.

Această mașină poate curăța și dezinfecta mai multe lucruri: o săpunieră cu urme de săpun uscat, paharul pentru periuțele de dinți, chiar periuțele de dinți, bureții de bucătărie, periile de machiaj, bolurile animalelor de companie, pensetele, rafturile frigiderului etc.

10. Capacul vaselor de sos poate fi utilizat în loc de duză pentru aspirator.

Puteți utiliza această metodă pentru a curăța locurile greu accesibile. Capacul nu trebuie neapărat să aibă dimensiunea potrivită, porniți aspiratorul și fluxul de aer îl va menține. Veți putea curăța tastatura, caloriferele etc. În plus puteți aspira cutiile fără a scoate obiectele din ele.