10 sfaturi pentru o manichiură perfectă fără a vizita un salon de frumusețe

Manichiura spune aproape totul despre personalitatea unei femei. O manichiură îngrijită va atrage întotdeauna privirile celor din jur. O femeie stilată și elegantă nu poate neglija acest element indispensabil al unei ținute perfecte. Dacă nu aveți timp și bani pentru a vizita un salon de frumusețe, atunci puteți să faceți o manichiură foarte frumoasă chiar acasă. Iată câteva trucuri!

1. Tehnica corectă de pilire

Unghiile se scurtează cu pila nu mai des de o dată în săptămână și doar pe uscat. Specialiștii susțin că unghiile nu se pilesc prin mișcări du-te – vino, dar într-o singură direcție: de la colțuri spre centru. În caz contrar vor crăpa și se vor exfolia.

2. Înălbirea unghiilor

Aplicând o ojă de culoare deschisă pe unghii fără vreo bază, riscați să deveniți posesoarea unor unghii galbene neatractive. Una dintre cele mai eficiente modalități de albire este să aplicați pastă de dinți albă pe unghii, să așteptați câteva minute și să curățați unghiile.

3. Înmuierea cuticulelor

Înainte de îndepărtarea cuticulelor acestea trebuie înmuiate. Acest lucru puteți să-l faceți fără anumite produse foarte scumpe. Diluați o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă caldă și înmuiați mâinile pentru 10-15 minute. După înmuiere împingeți cuticulele cu un bețișor de lemn. Dacă este necesar, tăiați-le.

4. Valabilitatea manichiurii

Înainte de a aplica oja de unghii degresați unghiile cu soluție de îndepărtare a ojei, cu alcool sau cu săpun obișnuit. În acest fel oja va ține mai mult timp.

5. Manichiură fără bule

Dacă oja face bule de aer pe unghii, înseamnă că ați agitat recipientul prea tare pentru „a-l aplica mai ușor”. Respectiv oja s-a amestecat cu aerul și s-au format bule. Data viitoare trebuie doar să-l rotiți puțin în palme.

6. Uscarea rapidă a unghiilor

Pentru uscarea rapidă a ojei, folosiți metoda tradițională – înmuiați unghiile în apă rece. În vasul cu apă puneți câteva cuburi de gheață. Folosiți mai rar uscătoarele speciale, ele deshidratează unghiile.

7. Șablon pentru manichiura franțuzească 

Manichiura franțuzească poate fi făcută și fără șabloane. Dacă totuși doriți să folosiți unul, atunci încercați banda adezivă izolatoare. Ea este mai elastică decât cea obișnuită.

8. Corectarea manichiurii deteriorate

Ați aplicat oja și ați deteriorat-o din întâmplare? Nu vă grăbiți să ștergeți unghiile. Înmuiați degetul în apă și șterge atent zona deteriorată. Oja de unghii care nu s-a uscat poate fi ușor corectată.

9. Curățarea ojei din jurul unghiilor

Surplusul de ojă de pe margini sau de pe piele se îndepărtează foarte ușor cu ajutorul unei scobitori. Acoperiți vârful cu puțină vată și înmuiați-l în soluție de îndepărtare a ojei și corectați toate neajunsurile.

10. Burete de îndepărtare a ojei

Borcănașele cu burete de poliuretan îmbibat cu soluție de îndepărtare a ojei sunt foarte populare în ultimul timp. Însă acestea costă prea mult. Puteți confecționa un astfel de dispozitiv chiar acasă. Luați un borcănaș mic și puneți în el un burete de vase, astfel încât mijlocul să fie liber. Turnați în interior soluție pentru îndepărtarea ojei și introduceți unghia vopsită pentru a o curăța!