10 sfaturi pentru îngrijirea părului, pe care profesioniștii nu se grăbesc să le împărtășească!

Se știe cu siguranță că toate fetele visează la un păr frumos. De aceea am decis să studiem remediile ce ne ajută să creștem un păr dens și sănătos. Pentru a face acest lucru, am verificat site-urile specializate, blogurile și forumurile pentru coafori și am găsit recomandări foarte utile, despre care de obicei nu se vorbește.

Deci, ce secrete cunosc profesioniștii și nu le împărtășesc nimănui? Vă oferim o listă de reguli importante, respectarea cărora vă asigură cu un păr frumos, demn de admirație. Iată care sunt acestea:

1. Arătați coaforului dvs nu numai imaginile care vă plac, ci și cele care nu vă plac. 

Înainte de a merge la salon, stiliștii recomandă să pregătiți imagini cu 3 coafuri care vă plac, dar, de asemenea, imagini cu coafuri ce le refuzați categoric. Deci, un profesionist va înțelege ce exact nu se poate face cu părul dvs. Cu alegerea culorii, ar trebui să faceți același lucru. De asemenea, acordați o atenție imaginilor celebrităților cu care aveți un tip similar – este cel mai simplu mod de a găsi imaginea și coafura perfectă pentru dvs.

2. Amânați vizita de la sfârșitul săptămânii.

Încercați să vă asigurați că prima dvs vizită la salon nu va fi într-o zi de sâmbătă. De obicei, aceasta este cea mai aglomerată zi, iar frizerul nu vă va putea acorda suficient timp. Puteți crea o imagine nouă sau realiza o tunsoare reușită pur și simplu într-o seară, de exemplu, de joi. Este o idee bună, nu?

3. Spălați-vă corect. 

Capul este recomandat să fie spălat de două ori. Pentru prima dată, spălăm murdăria și grăsimea, iar a doua oară, părul asimilează toate proprietățile utile ale șamponului. Dacă vă spălați părul cu un șampon scump doar o dată, atunci să știți că acest lucru nu este diferit de spălarea cu un remediu ieftin. A doua oară, cantitatea de șampon este recomandată să fie redusă.

4. Utilizați ulei sau balsam înainte de spălarea părului. 

Dacă aveți părul uscat la capete, înainte de spălare, aplicați balsam sau ulei de nucă de cocos pe vârfuri. După aceasta, puteți începe procedura de spălare: adăugați șampon la rădăcinile părului, iar spuma rezultată distribuiți-o pe toată lungimea. Apoi clătiți totul cu apă caldă. Ideea este că balsamul sau uleiul nu va lăsa șamponul să acționeze agresiv asupra vârfurilor părului și acestea vor fi mai elastice.

5. Nu supraîncălziți părul. 

Când uscați părul cu un uscător, mai întâi trebuie să aranjați bretonul, apoi toate celelalte fire de păr. Important: părul din spate ar trebuie să fie ușor tras spre partea de sus, astfel încât să simțiți tensiunea la rădăcini. Finalizați uscarea în regimul de suflare rece: ajută la netezirea părului și părul va obține un aspect mătăsos.

6. Acceptați faptul că compoziția tuturor produselor pentru decolorarea părului este identică. 

Maeștrii știu că clientului, cel puțin nu-i place cuvântul “decolorare”, dacă este pronunțat în pereții salonului. Prin urmare, ei folosesc cuvinte precum “clarificarea culorii”. Dar, indiferent de modul în care este rostit acest cuvânt, dacă coaforul îndepărtează culoarea întunecată de pe păr, atunci folosește un remediu care conține peroxid de hidrogen. O excepție de la reguli este procedura de decapare, în care sunt utilizați acizii pentru ”clarificarea culorii părului”.

7. Aveți răbdare pentru a obține culoarea perfectă a părului. 

Foarte des, ni se promite o culoare a părului de vis după realizarea a 1-2 proceduri. Dar știți că în arta coafurii culoarea este o știință reală. Tonul ideal poate apărea adesea numai după 3-4 sesiuni de colorare. Legea vieții: o brunetă naturală sau o șatenă nu va avea niciodată același ton de păr blond ca o blondă naturală. Dar cu răbdare, puteți ajunge la tonul potrivit în câteva etape. Acordați timpul necesar unui profesionist.

8. Încercați tunsori în trepte. 

Unele fete încearcă să mențină părul lung și îl taie într-o linie dreaptă. Există o opinie că așa arată mai tinere. Cu toate acestea, coaforii recomandă ca pe măsură de maturizare, să modelăm ușor liniile din jurul feței. De exemplu, vin în salvare tunsorile de tip ”cascadă” sau ”scară” în diferite variante.

9. Evaluați beneficiile șamponului uscat. 

O veste cu adevărat revoluționară: șamponul uscat poate fi folosit pentru a coafa părul. Stropiți în mod punctat părul, de-a lungul întregii lungimi – astfel încât să obțineți valuri neobișnuite, care vă vor înfrumuseța aspectul. Proprietarele de păr colorat, de asemenea, pot o dată pe săptămână să folosească șamponul uscat, în loc de o spălare completă a capului. Părul va fi curat și culoarea va rămâne intensă.

10. Nu aveți încredere în tratamentele pentru păr din publicitate. 

Restabilirea cu keratină este o procedură costisitoare de îngrijire, pe care saloanele de frumusețe o oferă, ademenind clienții cu promisiunea că în timpul acesteia, keratina și aminoacizii penetrează părul, restabilind-l complet. De fapt, keratina se lipește pe suprafața părului, iar efectul durează câteva luni. În acest caz, keratina nu este benefică. Aproape toate mijloacele conțin formaldehidă și sunt dăunătoare pentru piele: provoacă iritații, mâncărime, erupții cutanate. Produsele pe ambalajul cărora este indicat “fără formaldehidă”, de obicei conțin metilenglicol, formalină, metanal și metandiol – ingrediente care eliberează formaldehidă atunci când sunt încălzite sau amestecate cu apă.

Ce sfaturi de îngrijire a părului cunoașteți dvs? Așteptăm cu drag comentariile.