10 sfaturi pentru gospodine ca să nu fie luate prin surprindere de musafiri

Unele locuințe îți creează impresia că nu știu ce înseamnă dezordine. Este oare posibil? Da, este posibil, deoarece gospodinele respectă principiul „fly-lady” care spune că nu trebuie să aștepți curățenia „generală”, dar să faci curățenie câte puțin, din reflex și să pui lucrurile la loc. Astfel, în locuință va domni ordinea și aerul proaspăt.

Cum procedează aceste persoane „misterioase”?

Își aranjează întotdeauna patul 

Aranjarea patului nu este doar un element de organizare a spațiului, ci și o stare de bine pentru întreaga zi. Este un ritual care vă înviorează.

Fac curățenie în bucătărie în timp ce gătesc

Este mult mai ușor să faceți curățenie în timp ce gătiți ceva delicios, decât să adunați „munți” de vase și apoi să le spălați. Ștergeți suprafețele murdare, aruncați pungile de prisos, spălați imediat vasele murdare, deci nu veți mai avea impresia că a trecut o furtună prin bucătărie, iar cina este gata să fie servită.

Fac o tură de seară prin casă 

Este foarte plăcut să vă treziți dimineața într-o casă curată și ordonată. Să intrați în bucătăria curată și să preparați micul dejun. Această senzație o veți avea dacă seara veți da o tură prin casă făcând puțină curățenie. Nu durează mult și veți înlătura rapid dezordinea ușoară. Acest lucru se referă și la bucătărie. Nu lăsați vasele murdare pentru a doua zi. Dacă aveți o mașină se spălat vase, atunci e mult mai simplu.

Sortează hainele 

Coșurile și cutiile stilate vă ajută foarte mult să aveți senzația de curățenie. Obiceiul de a sorta hainele și de a face ordine acolo unde se adună cele mai multe haine se deprinde foarte repede, chiar și copii vă pot da o mână de ajutor. Transformați acest proces într-un joc de familie.

Aranjează lucrurile în dulap

Scaunele pe post de șifonier, probabil, nu sunt plăcute nimănui. Dar ele sunt atât de comode și sunteți tentați să puneți toate hainele pe ele. Obișnuiți-vă să puneți hainele în șifonier și va fi mult mai mult spațiu în cameră.

Spală hainele într-o anumită zi

Spălarea hainelor o dată sau de două ori pe săptămână vă permite să nu admirați mereu hainele întinse pe sfoară, chiar dacă aveți un loc special pentru uscare.

Pornesc climatizorul înainte de a face curățenie

Acest truc simplu constă în faptul că aparatul de aer condiționat absoarbe tot praful care se formează în timpul curățeniei și respectiv aerul din încăpere va fi mai proaspăt.

Aruncă imediat cutiile și ambalajele

Practic orice obiect este ambalat. Iar unele ambalaje, nu se știe din ce motiv, le mai păstrăm și ne gândim că poate le vom folosi la ceva. În acest caz ele ocupă spațiul prețios și creează impresia de dezordine. Cel mai bine este să aruncați imediat toate ambalajele.

Spală în mașina de spălat vase nu doar vesela

Gospodinele mai iscusite știu că mașina de spălat vase poate spăla și alte obiecte. În ea puteți spăla grila de ventilare, jucăriile din plastic, pensulele de bucătărie, precum și alte obiecte. Spală foarte bine!

Fac curățenie generală o dată la două săptămâni

Curățenia generală vă permite să mențineți în ordine lucrurile cărora nu le acordați atenție în fiecare zi – geamurile, ușile, draperiile, dulapurile, lămpile.

Cu siguranță ați aflat niște trucuri noi. Urmați-le și veți avea întotdeauna o casă curată gata să primească musafiri!