10 sfaturi pentru ca în casa ta să miroase plăcut întotdeauna

Uneori, în casa noastră persistă mirosuri mai puțin plăcute, de care cu greu putem scăpa. În continuare, îți vom face câteva recomandări care te vor ajuta să înlături mirosurile neplăcute din casa ta, fără a folosi produse chimice din comerț.

1. Aroma prospețimii

Înainte de a începe să dai cu aspiratorul, pune câteva picături de ulei de levănțică pe o bucată de vată și aspiră-o. Ulterior, aspiratorul va răspândi acest miros plăcut în toată casa. Poți să folosește una din aromele tale preferate. Bunăoară, uleiul de portocal va răspândi o aromă proaspătă de citrice, uleiul de conifere va crea o atmosferă de răcoare cu adieri de pin.

2. Un frigider curat

Aplică o picătură de ulei eteric de levănțică și o picătură de ulei de lămâie pe un burete sau o bucată de tifon și pune-o în frigider, pe ușă. Periodic, reînnoiți uleiurile eterice.

3. Un coș pentru deșeuri fără mirosuri

Spală coșul de gunoi și usucă-l, apoi aplică la fundul lui un mic burete sau un disc de vată pe care ai pus o picătură de ulei de levănțică și o picătură de ulei de arbore de ceai.

4. Cum să împrospătezi mirosul din cuptorul cu microunde

Pune 3 picături de ulei eteric de lămâie sau mentă într-un vas cu apă. Ține-l în cuptor timp de 3 minute.

5. O cameră de baie curată și plăcut mirositoare

Instalează un raft nu prea mare, pe care să poți pune 2-3 pietre aromatice de dimensiuni mici. Picură pe ele ulei de levănțică, ylang-ylang sau pin. Reîmprospătați-le în fiecare săptămână. Astfel, în camera de baie va persista mereu un miros plăcut și delicat.

6. Albituri impecabile

Există două modalități de înălbire a lenjeriei de pat: fie adaugi în uscător o bucată de tricot flaușat pe care ai picurat 7 stropi de ulei de levănțică, mentă, trandafir sau eucalipt (sau orice alt ulei preferi), fie adaugi 3 picături din aceste uleiuri în recipientul de apă al fierului de călcat. Uleiurile eterice nu sunt grase și nu pătează lenjeria.

7. Orice suprafețe

Adaugă 30 de picături de ulei eteric de levănțică, arbore de ceai și lămâie (câte 10 picături de fiecare) la un litru de oțet. Agită recipientul bine. Această soluție simplă și economă curăță și dezinfectează orice suprafață. Cu acest amestec pot fi curățate și scrumierele.

8. Înlăturarea depunerilor de piatră și mirosurilor neplăcute din mașina de spălat vasele, de pe chiuvetă, cadă, de pe cratițe și ceainice, inclusiv cele electrice

Soluția mai sus menționată poate fi folosită și ca soluție de înlăturare a depunerilor de piatră. Este mult mai eficientă dacă vasul este încălzit, iată de ce poți turna soluția chiar în ceainicul cu apă clocotită și să-l lași să acționeze de la câteva minute până la o oră. Ceainicul se va curăța impecabil și nu va avea nici un microb, datorită efectului uleiurilor eterice. Adăugând câteva picături de soluție în canalul de scurgere a căzii, iar apoi turnând apă clocotită, vei scăpa definitiv de mirosurile neplăcute emanate de acesta.

9. Odorizant pentru cameră

Pune câteva picături din uleiul eteric preferat (mentă, portocal, cedru, sandal) în pulverizatorul cu apă. Agită bine și apoi pulverizează prin încăpere. Același efect îl poți obține dacă adaugi parfum (nu din cel mai scump) cu aromă de vanilie, scorțișoară, ciocolată și alte arome apetisante. Repetă procedura de 2-3 ori pe săptămână. Acest truc este eficient în combaterea mirosului de tutun sau de mâncare arsă (bineînțeles, în combinație cu aerisirea încăperii).

10. Eliminarea insectelor

În loc să întrebuințezi insecticide toxice, dăunătoare atât pentru om, cât și pentru animalele de companie din casă, care, plus la toate, au mirosuri insuportabile, poți pulveriza în atmosferă uleiuri eterice – de levănțică, cedru sau eucalipt. Nu ai un pulverizator? Atunci adaugă câteva picături într-un vas cu apă fierbinte sau pe o bucată de vată și plasează-le undeva în odaie.

Arată și prietenilor tăi această informație utilă și interesantă!