Bucătăria mică nu mai este o problemă! 10 sfaturi utile și neobișnuite de amenajare a bucătăriilor mici

În cazul în care aveți o bucătărie mică, vă prezentăm câteva idei valoroase pentru a folosi la maximum spațiul acesteia. Veți descoperi trucuri utile, datorită cărora veți transforma spațiul mic din bucătărie într-o încăpere eficientă și spațioasă.

1. Dulap incorporabil rulant. Un astfel de model este foarte util. Poate servi drept suprafață pentru gătit sau suport pentru micul dejun, prânz și cină. De asemenea, dulapul este util pentru a stoca tot felul de lucruri.

 

2. Masă pliantă. Mecanismul mesei de pliere este potrivit pentru spațiile mici, deoarece masa poate fi folosită doar la necesitate. Masa pliantă este alegerea perfectă pentru o bucătărie mică. Poate fi făcută din diverse materiale care se potrivesc cu mobilierul din bucătăria dvs.

 

3. Coș de gunoi în interiorul blatului. Coșul de gunoi este așezat sub blat, iar pe suprafața acestuia se face o gaură spațioasă. Este o soluție bună nu doar pentru a economisi spațiul în bucătărie dar și din punct de vedere practic.

 


4. Sertare și dulapuri poziționate în colțuri. Aceste sertare valorifică fiecare centimetru al spațiilor mici. În aceste sertare puteți păstra ustensilele de bucătărie. Posibil va trebui să faceți aceste dulapuri la comandă, dar este un truc practic.

 


5. Rafturi interne. Aici puteți păstra aparatele de uz casnic, prin urmare, aceste electrocasnice voluminoase nu vor ocupa spațiu în bucătărie.


6. Masă cu rotile. Datorită ei puteți în orice moment să eliberați bucătăria. De exemplu, atunci când mulți oaspeți s-au adunat în bucătărie și aveți nevoie de spațiu.

 


7. Suporturi suspendate. Aici puteți atârna prosoapele de bucătărie, precum și ustensilele necesare. Pe pereți, în general, puteți păstra o mulțime de obiecte, dar dacă acest lucru nu este suficient, atunci trebuie să cumpărați rafturi speciale pentru a păstra obiecte mai grele cum ar fi borcane sau tigăi.


8. Suporturi atârnate de uși. Aceste suporturi se atârnă pe suprafețele plane, însă, pot fi atârnate și pe ușa unui dulap. E suficient să fixați două cârlige pe ușă și să atârnați suportul.

Rețineți, că suportul trebuie să fie puternic, de preferință din fier sau plastic. Aici puteți păstra bureți, cârpe, mănuși și alte obiecte.

 


9. Cuier cu clești de rufe. Fiecare iubitor al bucatelor delicioase are o carte de rețete. Dar, în timpul gătitului, este dificil să răsfoiți cartea, mai ales dacă aveți o bucătărie mică, de aceea merită să confecționați un astfel de cuier cu clești de rufe, care prinde pagina cărții. În plus, puteți atârna cartea pe mânerul ușii dulapului.


10. Coșuri magnetice. Coșurile mici se prind pe diferite suprafețe metalice cu ajutorul magneților. În aceste coșuri puteți ține borcane mici, cărți de bucătărie și obiecte de curățat.