10 sfaturi care vă vor ajuta să scăpați de mirosul neplăcut din frigider. Eu le folosesc de mult timp și mereu am parte de un miros plăcut în frigider.

Uneori se întâmplă ca din frigider să fie emanat un miros neplăcut. Acest fapt îți poate strica și dispoziția, și pofta de mâncare! Ați vrea să nu mai aveți niciodată această problemă? Iată 10 sfaturi eficiente.

Mirosul neplăcut trebuie eliminat și noi știm cum puteți face asta

1. Cărbunele activat zdrobit poate rezolva cu ușurință această problemă. Așezați în frigider o farfurie mică cu praful obținut. Peste noapte el va absorbi toate mirosurile străine și neplăcute. Dacă veți încălzi cărbunele activat în cuptor până la 170-180°С, îl veți mai putea folosi încă o dată.

Pentru profilaxie cărbunele activat poate fi ținut în frigider permanent: așezați praful într-un mic borcan și faceți o gaură în capacul său, înnoind din când în când conținutul borcanului.

2. O altă soluție foarte bună ar fi să înmuiați o cârpă în soluție de oțet și să ștergeți bine pereții frigiderului. Pentru un efect și mai puternic puteți lăsa un pahar cu oțet în frigider pentru câteva ore.

3. Mai există o variantă care, e drept, necesită mai mult efort, dar în schimb poate elimina chiar și cele mai stridente mirosuri.

Dizolvați amoniac în apă în proporție 1:1 și spălați frigiderul cu această soluție, după care lăsați ușița frigiderului deschisă timp de câteva ore pentru a scăpa de mirosul de amoniac.

4. O alternativă ceva mai costisitoare, dar la fel de eficientă, ar fi să prăjiți puțină cafea proaspăt măcinată și să o puneți în frigider într-un vas deschis.

5. În mod similar poate fi folosit zațul de cafea sau chiar însăși băutura, cu condiția că deconectați frigiderul de la rețeaua electrică și așezați în el cafea fierbinte.

6. Totodată păstrarea în frigider a unei cantități mici de bicarbonat de sodiu vă va scăpa de mirosuri neplăcute pentru multe luni înainte.

7. Coaja de pâine de secară așezată în frigider vă va ajuta să scăpați de mirosurile ciudate și neplăcute. Un efect similar îl au bucățelele de mere, cașcaval sau cartofi cruzi.

8. Pachețelele de ceai folosite sunt o soluție bună pentru absorbția excesului de umiditate și, deci, a mirosurilor nedorite.

9. Nisipul pentru pisici, sarea și zahărul de asemenea au proprietăți foarte bune în lupta împotriva mirosurilor neplăcute. Așezați-le în frigider într-un vas deschis.

10. Curățenia cu soluție de lămâie este și ea o metodă foarte eficientă. Stoarceți sucul a 1/2 de lămâie într-o cantitate de apă și ștergeți pereții interiori ai frigiderului cu o cârpă înmuiată în această soluție.

Nu în ultimul rând trebuie să menționăm detergenții speciali pentru aromatizare și pentru eliminarea mirosurilor neplăcute, dar aici trebuie să aveți mare grijă la compoziția chimică a acestora, căci în frigider ținem produsele care ajung nemijlocit în organismul nostru.

Să aveți parte mereu de mirosuri plăcute și naturale în bucătăria dvs.!