10 secrete din metrou pe care nu le-am observat niciodată, deși au fost mereu sub ochii noștri

Metroul este unul dintre cele mai populare mijloace de transport din lume. Peste 150 de milioane de oameni folosesc metroul în fiecare zi.

Poate nu ați știut, dar metroul ascunde niște secrete.

Puteți înțelege, după cum arată peronul, unde se va deschide ușa.

Trenul se oprește întotdeauna în același loc, iar porțiunile de la marginea peronului unde se deschide ușa sunt roase de picioarele milioanelor de pasageri.

Dar există și stații cu uși suplimentare sau cu marcaje speciale. Iată, spre exemplu, cât este de comod în Singapore.

Nu țineți ușile.

Mulți pasageri consideră că este corect să țină ușile metroului ca să reușească să intre și alți pasageri, dar acest lucru afectează orarul tuturor trenurilor deoarece fiecare ușă ținută va reține cu 10 secunde.

La orele de vârf trenurile se pot opri în tuneluri.

Uneori trenurile încetinesc sau chiar se opresc în tuneluri, dar acesta nu este un motiv de frică. Motivul principal al acestor staționări este reglarea orarului, deoarece la orele de vârf durează mai mult până când pasagerii ies și intră în vagon.

Scaunele sunt amplasate lateral doar în cele mai aglomerate zone.

Această amenajare este necesară pentru a economisi spațiul, de aceea numărul scaunelor a fost redus pentru ca să fie cât mai liber pe culoar.

Există și o astfel de aranjare a scaunelor, care se utilizează în orașele mai puțin aglomerate.

În unele țări există vagoane doar pentru femei.

Aceste măsuri sunt necesare pentru a evita posibila hărțuire din partea bărbaților. În Japonia, spre exemplu, există astfel de vagoane unde bărbaților le este interzis să intre în timpul orei de vârf; în restul zilei este pentru toți.

Nu există, în fiecare metrou, turnicheți și jetoane.

Pentru multe persoane turnicheții și jetoanele sunt un semn distinctiv al metroului, dar există metrouri care au un sistem de acces diferit. La Viena, spre exemplu, nu există control la intrare și la ieșire. Cu toate acestea, dacă, în urma controlului, v-au descoperit că nu aveți bilet, va trebui să plătiți o amendă destul de piperată.

Cele mai bune locuri sunt în mijlocul vagonului.

Aceasta nu este o regulă, dar statistic vorbind, oamenii aruncă gunoiul prin colțuri, având impresia că nu-i vede nimeni. Iar locurile de lângă ușă nu sunt cele mai bune, deoarece trece foarte multă lume acolo. În plus, locurile de lângă ușă sunt cele mai periculoase deoarece hoții v-ar putea smulge telefonul sau geanta din mâină.

Curentul din stații este provocat de trenurile care trec.

Curentul este provocat de sistemul de ventilație subteran. Tunelele și trenurile sunt o parte integrantă a acestei structuri, acestea din urmă având chiar rolul de a evacua gazele și de a face să circule aer curat. Atunci când trenul circulă prin tunel, în fața acestuia se formează o presiune foarte mare. Trenul împinge aerul care s-a acumulat în față, aerisind tunelul și creând curentul pe care îl simțim.

Mirosul specific din metrouri aparține trecutului. 

În metroul din New York, Londra, Amsterdam sunt instalate, în apropierea ventilației, aparate care emană miros de parfum.

Se recomandă să nu vă deplasați pe scara rulantă atunci când este prea multă lume.   

Cea mai bună soluție este să stați în 2 rânduri pe scara rulantă și să nu vă mișcați.