10 secrete ciudate ale bunicii despre curățenie care de fapt funcționează perfect

În ziua de azi oamenii s-au obișnuit să folosească produse speciale pentru a curăța chiar și cele mai simple lucruri. Pe lângă faptul că mulțimea de detergenți ocupă mult spațiu, ele sunt și pline de tot soiul de chimicale. Dar în trecut lucrurile au stat cu totul altfel.

Bunicile noastre făceau o curățenie ideală în casă fără să folosească acest arsenal de chimicale. Asta înseamnă că putem să folosim și noi o mulțime de detergenți de casă pentru a curăța absolut totul, de la suprafețe murdare până la cele mai rezistente pete pe haine. Bunicile noastre era mult mai pricepute decât am putea crede!

Redacția noastră a pregătit pentru dvs. un set de idei pe care le-au folosit femeile în trecut pentru a face ordine.

1. Detergent pentru geamuri care nu lasă urme

Bunica nu a avut la dispoziție rafturi întregi de detergenți care strigă sus și tare că nu lasă urme. Înseamnă oare asta că înainte toate geamurile aveau urme după ce erau spălate? Sigur că nu, căci bunicile noastre foloseau această soluție de casă.

  • 1 pahar de apă
  • 1 lingură de oțet
  • 1 lingură de alcool izopropilic
  • 2 picături de ulei esențial de mentă

Amestecați toate componentele într-o sticlă cu pulverizator și spălați geamurile în mod obișnuit.

2. Borax

E foarte probabil ca bunica dvs. să fi folosit acest praf magic în aproape tot ce ține de gospodărie. Borax vă poate ajuta să curățați gresia și faianța, chiuveta și lavoarul și în general orice suprafețe grase.

3. Prosoape de bumbac

Câte șervețele de hârtie consumați săptămânal? Probabil foarte multe. Asta influențează negativ nu doar mediul, ci și buzunarul dvs. Bunica nu a avut niciodată șervețele de hârtie și s-a descurcat foarte bine, deci o puteți face și dvs.! Prosoapele de bumbac sunt o alternativă ideală, căci absorb bine murdăria și se spală foarte ușor.

4. Odorizanți naturali

Neavând la îndemână odorizanți comerciali, bunica reușea să mențină o aromă foarte plăcută în casă. Dacă presărați puțin praf de vanilie pe becul din casă, atunci când îl veți aprinde aroma de vanilie se va împrăștia în toată încăperea. De asemenea puteți să înmuiați niște biluțe de bumbac în uleiuri esențiale și să le țineți în ghivecele cu flori.

5. Înălbire naturală

Ați obosit să utilizați chimicale pentru a scăpa de petele de pe stofele albe? Luați exemplu de la bunica! Înmuiați hainele sau rufele murdare în apă fierbinte și adăugați puțin suc de lămâie, după care lăsați-le să se usuce la soare.

6. Față de pernă pentru curățarea ventilatorului

O soluție genială! În loc să faceți praf în toată casa când vreți să curățați ventilatorului, puneți fiecare pală în interiorul unei fețe de pernă și ștergeți ușor praful. Apoi puteți spăla fața de pernă în mod obișnuit.

7. Tăiați bureții în jumătate

Se știe că bureții ar trebui înlocuiți cât mai des. Dar dacă faci totul ca la carte, se duce jumătate de buget numai pe bureți… În schimb puteți tăia în jumătate fiecare burete, ei sunt de obicei mult mai mari decât este nevoie.

8. Pastă de dinți pentru curățarea argintului

În loc să apelați la specialiști sau să cumpărați produse speciale pentru curățarea argintului, ați putea economisi mulți bani folosind în schimb o simplă pastă de dinți. Frecați suprafața de argint cu pastă, clătiți-o și lăsați-o să se usuce. Argintul va arăta ca și nou!

9. Înlăturați urmele de adeziv cu puțin ulei

Ați cumpărat o cratiță nouă și nu puteți înlătura urmele de la etichetă? Nu este necesar să depuneți eforturi prea mari pentru a rezolva problema, pur și simplu aplicați puțin ulei de măsline și frecați cu o cârpă. Simplu!

10. Înlăturați urmele calcaroase cu ajutorul oțetului

Apa dură lasă urme neplăcute pe veselă, chiuvetă, baterie și alte suprafețe metalice și de sticlă. Oțetul va rezolva rapid această problemă, dizolvând petele calcaroase.

Ați moștenit și dvs. aceste metode de la generațiile trecute? Ce alte secrete mai cunoașteți?