10 secrete ale japonezilor care îi ajută să miroasă plăcut chiar și după o zi lungă de muncă

Locuitorii Țării Soarelui Răsare sunt foarte sensibili la arome, de aceea au mare grijă de ei. Mai mult de 90% dintre femeile japoneze care au luat parte la un sondaj de opinie au recunoscut că atunci când își aleg partenerul nu acordă aproape deloc atenție la aspect, ci la mirosul corpului său.

De aceea am decis să aflăm care sunt secretele japonezilor care îi ajută să miroasă bine chiar și după o zi de lucru de 8 ore.

1. Pun accent pe păr.

Femeile japoneze folosesc spray de păr, care lasă o urmă discretă și plăcută de fiecare dată când trec pe alături. Aceste produse conțin, de asemenea, vitamine și alte ingrediente care protejează părul împotriva electrizării și îi conferă un aspect hidratat și strălucitor.

Dar spray-urile nu sunt suficiente, japonezele sunt atente și la alegerea șampoanelor, preferându-le pe cele care au o aromă persistentă și delicată.

2. Folosesc parfum comestibil.

Japonezii nu aplică parfum pe corp și haine, ci îl folosesc sub formă de aditivi alimentari. Parfumul plăcut al uleiurilor aromatice este eliberat prin pori, conferind corpului o aromă discretă.

3. Acordă o deosebită atenție igienei bucale.

Japonezii se spală pe dinți nu numai dimineața și seara, ci și după fiecare masă. Prin urmare fiecare japonez care se respectă are o periuță de dinți în geantă. În școlile  primare elevii pot fi văzuți spălându-se pe dinți sub îndrumarea unui profesor. Imediat ce intră în casă japonezii se spală pe mâini și își clătesc gura.

Periuțele de dinți din Japonia sunt mai mici și mai moi decât în ​​alte țări. Acest lucru se face pentru a nu deteriora gingiile în timpul periajului.

Pentru a combate mirosurile japonezii folosesc tot felul de spray-uri și acadele. Pe lângă aceasta există și dispozitive speciale care verifică mirosul.

4. Folosesc deodorante și alte produse de îngrijire.

Japonezii, la fel ca și noi, folosesc deodorante pentru axile și picioare, înlocuindu-le uneori cu diferite creme aromatice pentru corp. Companiile locale s-au înarmat cu informații că transpirația fetelor tinere conține multă lactonă, o substanță aromatică al cărei nivel scade odată cu vârsta și au decis să readucă femeile japoneze de 30-40 de ani în tinerețea lor parfumată, creând un deodorant care conține acest eter.

Pe lângă deodorante au mereu la îndemână șervețele parfumate care, pe lângă efectul de împrospătare, răcesc pielea cu 3°C.

5. Poartă lenjerie de corp specială.

Japonezii au inventat lenjerie care absoarbe circa 95 % din mirosuri și efectul se menține chiar și după 100 de spălări. Există modele atât pentru femei cât și pentru bărbați.

6. Folosesc diferite produse pentru prevenirea transpirației în zona cefei. 

Bărbații folosesc spray-uri pentru scalp, ce conțin ingrediente care absorb transpirația și sebumul, prevenind mirosurile nedorite.

7. Poartă haine frumos mirositoare.

Balsamurile parfumate sunt populare în această țară asiatică. Mulți japonezi nu folosesc parfum, optând pentru detergenți cu miros plăcut „de lungă durată”.

8. Evită mirosurile înțepătoare.

Japonezii înțeleg că mirosurile puternice îi pot irita pe cei din jur. O călătorie în transportul public unde se combină aromele de vanilie cu cele de iarbă proaspăt cosită nu este cea mai plăcută experiență. Prin urmare, atunci când aleg spray-uri pentru corp, deodorante și șampoane, optează pentru arome discrete, fără parfumuri puternice.

9. Miros puternic?

Pentru a nu fi umilit de alții, fiecare japonez, care se îndoiește de mirosul său corporal, poate folosi serviciile unei companii speciale care îi va analiza mirosul și îi va spune cum este perceput mirosul său de persoanele din jur.

10. Se organizează seminarii în care se explică cum să facă față mirosurilor neplăcute.

Japonezii sunt învățați cum să evite mirosurile neplăcute de diferite seminarii organizate de marile corporații. Angajaților li se comunică motivele și metodele de eliminare a mirosurilor nedorite.

Unele companii au decis ca parfumul să facă parte din codul vestimentar al angajaților lor, le cere să se spele pe dinți după prânz sau pauze și să se abțină de la utilizarea produselor și consumul produselor „mirositoare”.