10 secrete ale curățeniei pe care le-am aflat de la cameristele experimentate

Dacă cineva cunoaște să facă curățenie într-o cameră repede și eficient, atunci aceasta este o cameristă din hotelurile de elită. Ele posedă foarte multe trucuri și pot da multe sfaturi care vă vor ajuta să faceți curățenie în locuința dvs. Iată câteva trucuri pe care le puteți folosi pentru a vă ușura munca.

1. Inițial ele strâng tot ce este în plus

Maria Stickney, menajeră administrator în hotelul Radisson Blu Mall din Bloomington, preferă inițial să scoată din cameră gunoiul și cearșafurile murdare pentru a începe curățenia de la zero. Ea scoate tot gunoiul în saci, strânge lenjeria de pe paturi, prosoapele și tot ce au mai lăsat clienții în cameră. Din camera de baie ea strânge toate recipientele cu produse cosmetice. „Acest lucru ne ajută să evităm să ștergem praful în jurul lor și apoi să le aranjăm la loc pe suprafața umedă și respectiv pot rămâne urme” – ne spune ea.

2. Ele preferă microfibra pentru ștergerea prafului

Secretul ștergerii eficiente a prafului constă în alegerea unei cârpe corecte. Microfibra este cea mai potrivită pentru acest lucru. Dacă nu aveți o astfel de cârpă, folosiți una din bumbac 100%, de exemplu, de la scutecele copiilor, tricouri, lenjerie de pat. Nu folosiți în acest scop prosoapele sau poliesterul, ele vor crea și mai mult praf.

3. Ele permanent curăță draperiile

Particulele de praf de pe draperii pot să circule mult timp prin cameră. „Cea mai bună metodă de curățat draperiile de praf, este să folosiți un prosop umed sau uscat, ne spune Maria Stickney. Luați un prosop de mărime medie, el trebuie să fie suficient de greu, pentru o lovitură puternică, dar și suficient de ușor pentru a nu vă durea mâna. Faceți-l rolă și scuturați draperiile. Praful va cădea pe podea, iar apoi îl veți aspira cu aspiratorul”.

4. Ele dau cu aspiratorul înainte de a da cu mopul

Dați cu aspiratorul sau măturați înainte de a șterge cu mopul. „Dvs. nu doriți să găsiți fire de păr ude pe podea, ele se îndepărtează foarte greu, spune Stickney. Începeți să spălați podeaua din cel mai îndepărtat colț și înaintați spre ușă.”

5. Ele fac curat în baie în ultimul rând

Începeți să faceți curățenie din dormitor și nu din baie pentru a minimiza răspândirea bacteriilor care sunt foarte multe în baie.

6. Ele cunosc că produsele de curățare au nevoie de timp înainte de a începe să acționeze

Lăsați produsele să lucreze pentru dvs. „Pulverizați pereții cabinei de duș și a toaletei și lăsați să acționeze câteva minute, spune Skitney. Folosiți acest timp pentru a curăța oglinzile, geamurile, dulăpioarele și tot ce este în cameră. Veți pierde mai puțin forțe, iar murdăria se va îndepărta mai ușor, deoarece produsele dvs. și-au făcut efectul.”

7. Ele aspiră nu așa cum v-ați învățat

Probabil mama v-a învățat să începeți să dați cu aspiratorul din cel mai îndepărtat colț și să mergeți spre ieșirea din cameră. Însă cameristele folosesc o altă metodă: „Inițial ele aspiră acele locuri din cameră pe care se circulă cel mai des, apoi merg spre ieșire. În acest mod veți aspira de două ori zonele cel mai des folosite.”

8. Ele folosesc oțetul

„Credeți că folosim vreun detergent secret pentru a face curățenie, însă cel mai eficient produs pe care îl avem este oțetul și apa, spune Stickney. Acest produs curăță foarte bine multe locuri și chiar poate îndepărta urmele lăsate de alți detergenți. Umpleți un pulverizator cu soluție din 0 parte de oțet și trei părți de apă și acționați.”

9. Ele au mereu în buzunar o periuță de dinți

Desigur, puțin probabil că cineva va curăța fiecare centimetru din apartament cu o mică periuță, însă Stickney o folosește uneori. „Eu am câteva periuțe care mă ajută să curăț cele mai mici și mai îndepărtate zone.”

10. Ele au ustensilele de curățat mereu la îndemână

Cameristele au la îndemână tot necesarul pentru curățenie pe cărucioarele speciale. Luați exemplu de la ele și faceți un mini cărucior. Umpleți un coș de plastic cu toți detergenții, cârpele și periile necesare. „Atunci când totul se află într-un singur loc, veți economisi timp pentru lucru, spune camerista. Țineți setul de ustensile în baie și veți găsit ușor tot de ce aveți nevoie.”