10 reguli utile pe care le respectă fiecare franțuzoaică

Femeile franceze sunt renumite pentru stilul lor sofisticat, farmecul, precum și ritualurile speciale de frumusețe.

Vă propunem în continuare câteva trucuri și reguli care sunt destul de ușor de pus în practică.

1. Utilizați spray-uri minerale pentru față.

Abordarea clasică a îngrijirii pielii în Franța implică o bună hidratare. Acest lucru le permite să se descurce cu un machiaj minim. Așadar, pe lângă crema hidratantă, care începe să fie folosită încă de la 12-13 ani, fiecare franțuzoaică are un spray mineral pentru față. Acesta reîmprospătează instantaneu pielea, o protejează de poluare și menține o strălucire pe tot parcursul zilei.

2. Nu acceptă push-up.

În garderoba lor rareori se găsesc sutiene voluminoase sau cu push-up. După cum am menționat deja, frumusețea este cu adevărat importantă pentru ele, dar confortul și naturalețea formelor nu sunt mai puțin importante. Body-urile strâmte, bralettele și topurile delicate din dantelă sunt articole de garderobă care nu numai că le fac pe femeile franceze să se simtă bine, dar devin și elemente importante în crearea unei imagini.

3. Iau o gustare înainte de a găti.

După o zi grea de muncă foamea este foarte puternică și riscăm, în acest caz, să mâncăm prea mult. Pentru astfel de situații franțuzoaicele au un obicei foarte bun. Iau mai întâi o gustare: nuci caju, măsline sau hummus și după aceea încep să pregătească cina.

4. Beau doar cafea neagră.

Franțuzoaicele preferă cafeaua neagră – fără lapte și zahăr. Pentru a simți cu adevărat acestei băuturi este important să folosiți cafea de bună calitate (de preferință proaspăt măcinată) și să o pregătiți cu ajutorul unei prese franceze. Aroma și gustul vor fi atât de plăcute încât nevoia de zahăr va dispărea de la sine.

5. Își curăță fața cu apă micelară.

Apa micelară este un produs extrem de popular în Franța. Și acest lucru nu este surprinzător deoarece apa obișnuită de la robinet este destul de dură, usucă foarte mult pielea și o face predispusă la exfoliere. Pentru a evita acest impact negativ este important să hidratați și să hrăniți pielea cu ajutorul apei micelare care nu numai că îndepărtează delicat machiajul, ci și curăță porii înfundați.

6. Mâncarea este un ritual.

După cum am menționat deja, franțuzoaicele nu se grăbesc să mănânce imediat ce ajung acasă. În Franța mâncarea este un adevărat ritual care necesită timp. De aceea francezii nu se agita, mănâncă doar stând la masă; chiar dacă mâncarea este comandată, nu folosesc veselă de unică folosință, nu sunt distrași de televizor sau de citit. Acest lucru le permite nu numai să nu mănânce în exces, ci și să se relaxeze cu adevărat în timpul mesei.

7. Apelează, fără a exagera, la procedurile de frumusețe (și nu vorbesc despre asta).

Femeile franceze abordează îmbătrânirea puțin diferit. În primul rând se concentrează pe îngrijire, încearcă să anticipeze semnele îmbătrânirii, încetinind acest proces. Și când ridurile devin destul de vizibile apelează la serviciile cosmetologilor. Dar fără a exagera. Mitul că femeile franceze nu se tem de îmbătrânire este susținut de o regulă simplă: în Franța nu se vorbește despre procedurile estetice efectuate.

8. Nu uită de masajul facial.

Probabil că toată lumea a auzit deja despre beneficiile masajului facial. Se spune că, prin abordarea corectă, această procedură plăcută ajută la relaxarea mușchilor, la strângerea pielii și la reducerea semnelor de îmbătrânire. După cum s-a dovedit femeile franceze știu acest lucru și practică masajul zilnic sau cel puțin săptămânal.

9. Nu economisesc pe lenjeria de lux.

În ciuda faptului că lenjeria este ascunsă sub haine, acesta nu este un motiv pentru a subestima importanța și influența acesteia asupra dispoziției. Femeile franceze adoră lenjeria de calitate, fapt dovedit de numărul mare de magazine specializate.

10. Folosesc șamponul uscat în alte scopuri.

Femeile franceze nu tind să aibă un look perfect. Machiajul minim, neglijența ușoară și părul ciufulit au devenit deja clișee ale stilului francez. Unul dintre trucurile pe care le folosesc în îngrijirea părului este utilizarea atipică a șamponului uscat.

Deși scopul acestuia este de a absorbi excesul de sebum, franțuzoaicele îl folosesc pentru coafare și volum. Pentru a face acest lucru aplicați șampon uscat pe rădăcini, ridică părul, în strâng într-un coc și îl lasă timp de 10 minute. Apoi îl desprind și îl aranjează delicat cu uscătorul și cu pieptenele. Și voilà – coafura este gata.