10 reguli utile pe care fiecare franțuzoaică le respectă cu sfințenie

Franțuzoaicele sunt renumite pentru stilul lor sofisticat precum și pentru ritualurile lor frumusețe.

Vă prezentăm în continuare unele câteva metode și reguli de frumusețe, care sunt destul de ușor de aplicat în practică.

Folosesc spray-uri cu apă termală.

Abordarea clasică a îngrijirii pielii în Franța este hidratarea. Anume această etapă le permite să folosească foarte puțin machiaj și să arate impecabil. Pe lângă crema hidratantă, pe care o folosesc de la 12-13 ani, fiecare franțuzoaică folosește apa termală, care împrospătează pielea și-i oferă strălucire.

Nu poartă sutiene cu push-up.

În garderoba franțuzoaicelor apar foarte rar modelele push-up. După cum am menționa frumusețea este foarte importantă, dar confortul și naturalețea formelor nu sunt mai puțin importante. Braletele și topurile fine din dantelă sunt articole de garderobă care, pe lângă faptul că le permit femeilor franceze să se simtă la maxim, devin deseori elemente importante în crearea ținutei.

Iau o gustare înainte de gătit.

Pentru a-și potoli foamea după ce vin de la serviciu femeile franceze au un obicei foarte bun: iau niște gustări ușoare și apoi încep a găti.

Beau doar cafea neagră.

Femeile franceze preferă cafeaua neagră fără lapte și zahăr.

Se spală pe față cu apă micelară.

Apa micelară este extrem de populară în Franța și acest lucru nu este surprinzător, deoarece apa de la robinet este destul de dură și usucă foarte mult pielea. Pentru a evita acest efect negativ, este important să hidratăm și să hrănim pielea. Apa micelară, pe lângă faptul că îndepărtează delicat machiajul, curăță și porii.

Transformă mâncarea într-un ritual.

În Franța mâncarea este un adevărat ritual. Franțuzoaicele mănâncă doar în timp ce stau la masă, nu utilizează vase de unică folosință, nu se uită la televizor. Gătesc cu dragoste și se bucură de fiecare bucățică. Acest lucru le permite nu numai să nu mănânce în exces, ci și să se relaxeze în timpul mesei.

Recurg, fără a exagera, la proceduri estetice. 

Femeile franceze abordează îmbătrânirea diferit. În primul rând se concentrează pe îngrijire, încearcă să anticipeze semnele îmbătrânirii și încetinesc acest proces. Iar atunci când ridurile devin totuși vizibile, recurg la serviciile cosmetologilor. Dar fără a exagera, încercând să păstreze frumusețea naturală și individualitatea. Mitul conform căruia femeile franceze nu se tem de vârstă este susținut de o regulă simplă: în Franța se obișnuiește să nu se vorbească despre procedurile estetice efectuate.

Recurg la masajul facial.

Toată lumea a auzit, probabil, despre beneficiile masajului facial. Această procedură plăcută ajută la relaxarea mușchilor și la reducerea semnelor de îmbătrânire. Femeile franceze cunosc acest lucru și recurg regulat la masaj.

Nu economisesc pe lenjerie.

Chiar dacă lenjeria este ascunsă sub haine, acesta nu este un motiv pentru a-i subestima importanța și influența asupra stării de spirit. Femeile franceze adoră lenjeria delicată.

Folosesc șamponul uscat și în alte scopuri.

Femeile franceze sunt cunoscute pentru faptul că nu se străduiesc să obțină o imagine perfectă. Machiajul minim, o neglijență ușoară și părul ciufulit sunt unele caracteristici ale stilului francez. Unul dintre trucurile pe care le folosesc în îngrijirea părului este utilizarea neobișnuită a șamponului uscat. Deși scopul acestuia este de a absorbi excesul de sebum, femeile franceze îl folosesc pentru aranjare și volum. Aplică șampon uscat la rădăcini, strâng părul într-un coc înalt și îl lasă așa timp de 10 minute. Apoi îl aranjează puțin cu uscătorul și îl piaptană. Coafura este gata.